پیشگیری از کووید 19 ویژه مراجعین به مراکز بهداشتی- درمانی و مطب ها
- از پزشک خود بخواهیم تا حدی که به درمان، مراقبت و سلامت ما لطمه ای وارد نشود، اقدامات تشخیصی درمانی را به تعویق بیندازد یا به حداقل ممکن کاهش دهد.
خودمراقبتی در هنگام ابتلا به کووید 19
• فقط افرادی در خانه باشند که حضورشان برای مراقبت از بیمار ضروری است. • سالمندان و افرادی که دچار بیماری مزمن (مانند دیابت، فشار خون بالا و ...) هستند را از فرد بیمار دور نگه داریم.
برنامه غربالگری نوزادان در شرایط کرونا
- غربالگری نوزاد خود را به منظور تشخیص زودهنگام عقبماندگی ذهنی احتمالی به موقع انجام دهیم. - در شرایط شیوع کرونا، ضمن رعایت اصول بهداشتی، برای دریافت خدمات غربالگری نوزاد مراجعه کنیم تا کودک ما از دریافت خدمات سلامت برخوردار شود.
مراقبت های چشمی در زمان همه گیری کووید 19
- ویروس کرونا می تواند از طریق چشم به بدن ما وارد شود. - ویروس کرونا می تواند از طریق عطسه، سرفه و ذرات شناور در هوا وارد چشم شده و از مجرای اشکی به حلق راه یابد و ما را مبتلا کند.
پیشگیری از کروناویروس ویژه زوجین مراجعه کننده به مراکز
- در صورت داشتن علایم ابتلا به بیماری تنفسی شامل تب بالای 37.5 درجه، سرفه یا تنگی نفس، به مراکز مجری خدمات ازدواج مراجعه نکنیم. - در فضای دفترخانه/ مرکز بهداشتی مجری خدمات ازدواج، فاصله بیش از یک متر و ترجیحا دو متر را با سایر مراجعین رعایت کنیم.
مراقبت از مبتلایان به سرطان در شرایط کرونا
بیماران مبتلا به سرطان تحت درمان با انواع داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند، بنابراین در معرض خطر بیشنری قرار دارند. سعی کنیم کمترین مواجهه با افراد به ویژه افراد دارای علایم مشکوک را داشته باشیم و از لمس دیگران تحت هر عنوان از جمله دست دادن یا روبوسی اجتناب کنیم.
خودمراقبتی زنان باردار در شرایط کرونا
- توجه داشته باشیم که بارداری باعث افزایش احتمال ابتلا به کووید - 19 نمی شود، اما دوره بالینی بیماری در این دوران می تواند بدتر شود. - در دوران بارداری باید از نظر نشانه های کووید 19 و پیشرفت علائم بررسی شود، به خصوص اگر در تماس نزدیک با فرد مبتلا یا محتمل ابتلا به کووید - 19 بوده است.
نکات مهم در مورد استفاده صحیح ماسک برای کودکان
- کودکان زیر دو سال نباید از ماسک استفاده کنند. - به دلیل اینکه کودکان مهارت لازم برای یادگیری از نحوه استفاده صحیح از ماسک را ندارند، نظارت مناسب و مداوم لازم است.
تغییر ادرس مرکز شهدا از مراکز 9 گانه درمان سرپایی کرونا
ادرس مرکز شهدا یکی از مراکز درمان سرپایی بیماران مشکوک به کرونا به شرح ذیل تغییر یافته است در ضمن دو مرکز شهدا و پردیس بعنوان مراکز درمان سرپایی مادران باردار مشکوک به کرونا اختصاص یافته است مادران باردار در صورت داشتن علائم مشکوک به کرونا به این دو مرکز مراجعه فرمایند
پیام های آموزشی در خصوص پیشگیری از کروناویروس ویژه زوجین مراجعه کننده به مراکز
- در صورت داشتن علایم ابتلا به بیماری تنفسی شامل تب بالای 37.5 درجه، سرفه یا تنگی نفس، به مراکز مجری خدمات ازدواج مراجعه نکنیم. - در فضای دفترخانه/ مرکز بهداشتی مجری خدمات ازدواج، فاصله بیش از یک متر و ترجیحا دو متر را با سایر مراجعین رعایت کنیم.