معرفی برنامه

زنان، تضمین کننده سلامت خانواده هستند. آنها به طور معمول، مدیریت و برنامه ریزی سلامت خانواده، از واکسیناسیون کودکان گرفته تا تغذیه نوجوانان و کاستن از استرس های خانواده و ارایه خدمات به سالمندان را به عهده دارند. بخش سلامت تغذیه، از مزرعه تا سفره، نیز معمولا عرصه تصمیم گیری بانوان است .زنان این نیروی مولد، یک سوم نیروی رسمی کار در دنیا را تشکیل می دهند و تأمین ، حفظ سلامت و کاهش مرگ و میر آنان نوعی سرمایه گذاری در جامعه محسوب می شود زیرا با مرگ زنان یا از کار افتادگی آنان جامعه نیروهای مولد و کار آمدی را از دست می دهد ..

گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همسو با سیاستهای بین المللی وملی ،کاهش مرگ ومیرمادران و ارتقا سلامت مادران و نوزادان را یکی از رسالتهای مهم خود قرار داده و درنظردارد مرگهای قابل اجتناب مادری رابه حداقل ممکن برساند ودرعین حال در زمینه کاهش مرگ ومیر نوزادی وپره ناتال وناهنجاریهای مادرزادی گام های ارزنده بردارد.

چشم انداز برنامه سلامت مادران

تمام مادران، با هر وضعیتی از سلامتی و بیماری، در زمان های مناسب (پیش از بارداری، بارداری، حین زایمان و تا شش هفته پس از زایمان) به مراکز ارائه دهنده خدمات (اعم از بخش دولتی یا خصوصی) مراجعه و خدمات اثر بخش و کارآمد دریافت دارند. به نحوی که پس از طی این دوره دچار مرگ و عوارض نشده و در صورت ابتلا به هر مشکلی، درمان مناسب و موثر دریافت کنند و گذر از این دوران خاطره ای خوش برای آنها به جا گذارد.

رسالت

این برنامه متولی کاهش بار بیماریهای ناشی از حاملگی، زایمان و پس از زایمان در مادر (تا 6 هفته پس از زایمان)، جنین و نوزاد(تا 6 ساعت اول پس از زایمان) در راستای تعهدات ملی و بین المللی و با توجه به ارزشهای سازمانی است. وجه تمایز این اداره با دیگر بخشهای ارائه خدمت در مسؤلیت آن برای سیاستگزاری کلان در ارتقاء سلامت مادران و پاسخگویی به تغییرات ناشی از اعمال این سیاستهاست. گروه های هدف این اداره زنان خواهان بارداری، زنان باردار، زنان در حین زایمان و تا 60 روز بعد از زایمان و نوزادان تا 6 ساعت اول پس از تولد و خانواده های آنان هستند.

هدف کلی برنامه

کاهش مرگ و عوارض ناشی از بارداری وزایمان در مادر تا 6 هفته پس از زایمان و کاهش مرگ پری ناتال در جنین و نوزاد

 

عنو ان زیر برنامه ها

 مراقبتهای ادغام یافته مادری ایمن (خد ما ت خا رج بیمارستانی) شامل مراقبتهای پیش از بارداری ،مراقبتهای بارداری  و مراقبتهای پس از زایمان می باشد.

 بیمارستانهای دوستدار مادر (خد ما ت بیمارستا نی)

 نظام کشوری مراقبت مرگ مادر

 تربیت عامل زایمان برای مناطق محروم و دور افتاده

استراتژی های برنامه سلامت مادران

به روز رساندن و اصلاح اجزای برنامه کشوری سلامت مادران

 تضمین و بهبود کیفیت مراقبت های روتین بارداری، زایمان و پس از زایمان در کلیه سطوح

 بهبود دسترسی به مراقبت های روتین بارداری، زایمان و پس از زایمان در کلیه سطوح

تضمین و بهبود کیفیت خدمات فوریت های مامایی به خصوص در بیمارستان ها و مراکز زایمانی

 بهبود دسترسی به خدمات فوریت های مامایی به خصوص در بیمارستان ها و مراکز زایمانی

 ترویج زایمان طبیعی ایمن و کم درد

 افزایش آگاهی عمومی در زمینه های مرتبط با سلامت مادر و جنین در دوران بارداری و پس از آن و اقدامات مورد انتظار از خانواده ها و ایجاد تقاضاهای منطقی در آنان

 هماهنگی و همکاری های بین بخشی و درون بخشی

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.