لیست اخبار صفحه :25
آسيبهاي شغلي  و  راههاي پيشگيري از آن

آسيبهاي شغلي و راههاي پيشگيري از آن

آيا ميدانيد؟ ساليانه 2/2 ميليون مورد مرگ مرتبط با كار در جهان رخ ميدهد اين مرگ ومير ها غالباً متعاقب بروز حوادث و آسيبهاي شغلي و يا ابتلا به بيماريهاي شغلي رخ ميدهند.

آنفلوانزا

آنفلوانزا

هر سال ویروس آنفلوانزا به شیوه ای غیرقابل پیش بینی دچار جهش ژنتیکی می شود و امسال نسخه ویروسی H3N2 که اخیراً در بیماران مبتلا به آنفلوانزای فصلی مشاهده شده به قدری متفاوت از نسخه های قبلی است که هنوز سیستم ایمنی بدن انسان هیچ مقاومت طبیعی در برابر آن بوجود نیاورده است.

کاهش مصرف چربی و روغن

کاهش مصرف چربی و روغن

با كاهش مصرف چربي و روغن از بیماری های قلبی– عروقی پیشگیری کنیم. بيماري هاي قلبي عروقي يكي از دلايل اصلي مرگ و مير در دنيا است. 40 درصد از مرگ و ميرها در كشورهاي پيشرفته و 25 % در كشورهاي در حال توسعه ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي است. در كشور ما نيز بيماري هاي قلبي عروقي يكي از شايع ترين علل مرگ و مير است.

چاقـی پاندمی قـرن

چاقـی پاندمی قـرن

به تجمع غير طبيعي چربي در بدن چاقي گفته مي شود. زماني كه دريافت انرژي از مصرف يا سوخت انرژي در بدن تجاوز كند ، بدن انرژي اضافه را در سلولهاي چربي كه در بافت چربي وجود دارند، ذخيره مي كند. اين سلو ل ها ي چربي به عنوان ذحيره انرژي عمل مي كنند و بسته به اين كه فرد چگونه اين انرژي را مصرف مي كند، بزرگ مي شوند يا كوچك مي شوند.

نقش تغذیه در پیشگیری از آنفلوانزا در دانش آموزان

نقش تغذیه در پیشگیری از آنفلوانزا در دانش آموزان

دانش آموزان عزیز از نظر وضعیت تغذیه ای ، یکی از مهمترین دوران های زندگی خود را پشت سر گذاشته و بیشترین رشد جسمی و ذهنی خود را انجام داده اند (تقریباً 90% رشد مغزی و 70% رشد قدی ) و برای ادامه رشد، ایجاد سلامتی و افزایش طول عمر ، لازم است علاوه بر رعایت بهداشت فردی، داشتن استراحت و خواب کافی، انجام فعالیت های بدنی در مقابل نور مستقیم و ملایم آفتاب حتی در زنگ تفریح، دوری از استرس ، روزانه به صورت متعادل، متنوع و کافی از گروه های مختلف غذایی به خصوص پروتئین ها، ویتامین های «آ» و «ث» و مواد معدنی به خصوص « آهن » و « روی » استفاده کنند.

بیماری های آمیزشی

بیماری های آمیزشی

بیماری های آمیزشی بدلیل شیوع بالا در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشتی محسوب می شوند. افزایش بروز و عدم تشخیص و درمان به هنگام این بیماریها عوارض جدی مثل مرگ جنین، بارداری خارج رحمی، ناباروری، عفونت های نوزادی و شیرخوارگی و ... را در پی دارد. این بیماریها خطر انتقال جنسی ویروس ایدز را چه در انواع همراه با زخم و چه بدون زخم افزایش می دهند.

موج سوم ایدز

موج سوم ایدز

ايدز از مهم‌ترين بيماري‌هاي قرن حاضر است و هم‌اكنون نظر دولتمردان دنيا را به خود جلب كرده است. در سال 2007 دو میلیون و 700هزار نفر در سراسر دنیا مبتلا به اچ آی وی شده اند و حدود دو میلیون نفر از مبتلایان فوت کردند و اکنون بیش از 33میلیون نفر با اچ آی وی زندگی می کنند که نیمی از آنان مرد و نیمی از آنان زن هستند. تقریبا در هر 14 ثانیه یک جوان 15 تا 24 ساله آلوده به اچ آی وی مبتلا می شود. در هر دقیقه دو کودک بر اثر ایدز یتیم می شوند و در هر دو دقیقه یک کودک بر اثر بیماری های مرتبط با ایدز می میرد.

بیماری دیابت

بیماری دیابت

بیماری قند یا ديابت یک بیماری است که در اثر ناتواني بدن در توليد انسولين يا كاهش يا عدم اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي پديد مي‏آيد. انسولين ماده اي است كه در بدن توسط غده لوزالمعده توليد مي شود و سلول‌ها را قادر مي‌سازد كه گلوكز را از خون گرفته و برای تولید انرژی استفاده كنند.

پیامدهای بهداشتی قمه زنی (تطبیر)
پیامدهای بهداشتی قمه زنی (تطبیر)

پیامدهای بهداشتی قمه زنی (تطبیر)

در قمه زنی، احتمال انتقال عفونت از بیرون جمجمه به درون آن و بروز عفونت های خطرناکی همچون منن‍ژیت و کزاز و در صورت استفاده مجدد توسط افراد ديگر، احتمال انتقال بیماری های عفونی خطرناکی همچون هپاتیت B و هپاتیت C و ایدز حتی در موارد نادری بیماری هاری وجود دارد.

بیماری سل یا توبرکلوزیس چیست؟
بیماری سل یا توبرکلوزیس چیست؟

بیماری سل یا توبرکلوزیس چیست؟

سل یک بیماری عفونی واگیردار است که در اثر مجموعه مایکوباکتریوم های سلی ایجاد می شود و در بیشتر موارد ناشی از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس( یعنی نوع انسانی) است و ویژگی این باسیل مقاوم بودن آن در شرایط محیطی است که باعث می شود برای مدتها در شرایط گرم و خشک خودش را حفظ کند و به راحتی از راه تنفسی به افراد منتقل گردد.