• 1398/12/26 - 15:39
  • 104
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم:

وضعیت ۱۷ هزار شخص پر خطر بررسی شد/گلایه از آمار پایین مشارکت قمی‌ها در سامانه خود ارزیابی

سیامک محبی گفت: تعداد ١۶ تا ١٧ هزار تماس با گروه‌های در معرض خطر بیماری مانند سالمندان، بارداران و افراد دارای بیماری‌های قلبی گرفته شده است که از این تعداد بیش از هزار و ۶۰۰ نفر به بررسی توسط پزشک یا بیمارستان نیاز داشتند که پیگیری‌های لازم در خصوص آنان انجام شده است.

 

محبی

 

سیامک محبی گفت: تعداد ١۶ تا ١٧ هزار تماس با گروه‌های در معرض خطر بیماری مانند سالمندان، بارداران و افراد دارای بیماری‌های قلبی گرفته شده است که از این تعداد بیش از هزار و ۶۰۰ نفر به بررسی توسط پزشک یا بیمارستان نیاز داشتند که پیگیری‌های لازم در خصوص آنان انجام شده است.

سیامک محبی در برنامه زنده مهربانو شبکه استانی قم ضمن تشکر و قدردانی از کادر درمانی و نیروهای دانشگاه علوم پزشکی قم و سایر نهادهایی درگیر با بیماری کرونا به ویژه پرسنل حوزه بهداشت که کمتر به نقش مهم آنان پرداخته شده است، گفت: متأسفانه باب وجود توصیه‌های بسیار مبنی بر حذف ترددهای غیرضروری در سطح شهر و حضور نیافتن در اماکن عمومی ما هنوز شاهد حضور غیرضروری مردم در سطح شهر هستیم.
وی در ادامه اضافه کرد: برنامه ملی مبارزه با کرونا در کشور در حال اجرا است که متاسفانه شهروندان قمی مشارکت پایینی در این طرح داشته‌اند به همین علت ما از همه مردم سالم و بیمار تقاضا داریم با ورود به سامانه خودارزیابی به آدرس salamat.gov.ir نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: ثبت اطلاعات در سامانه موجب کاهش مراجعه به مراکز درمانی خواهد شد زیرا بسیاری از افرادی که سالم هستند به علت استرس و اضطراب ناشی از این بیماری، علائم خفیفی را احساس کرده و به مراکز درمانی مراجعه و در این مراکز مبتلا به بیماری می‌شوند که با تکمیل این اطلاعات از مراجعات بی‌مورد به مراکز جلوگیری کرده و همچنین نکات بهداشتی با استفاده از پیام کوتاه به مردم اطلاع‌رسانی می‌شود.
وی افزود: از طرفی افراد دارای علامت شناسایی شده و این امکان را به ما می‌دهد تا این بیماری را بهتر مدیریت کنیم زیرا بسیاری از افراد علائمی مانند سرفه را جدی نگرفته و خیلی دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که این تأخیر موجب پیشرفت بیماری در بدن فرد شده و در این صورت نگه داشت سلامتی وی بسیار مشکل می‌شود.

 


محبی مطرح کرد: بلافاصله پس از ثبت اطلاعات پیام کوتاهی به شماره ثبت شده در سامانه ارسال می‌شود و مراقبین سلامت حداکثر تا ٢۴ ساعت با افراد تماس گرفته و وضعیت افراد بررسی می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: در صورتی که فرد نیاز به بررسی داشته باشد به مراکز ١۶ ساعته که مرکز بهداشت در سطح استان فعال کرده است ارجاع می‌شود و فرد مورد درمان سرپایی قرار گرفته و داروی مناسب به صورت رایگان در اختیار شخص قرار داده می‌شود یا اگر نیاز به بستری شدن داشت به موقع و قبل از پیشرفت بیماری به بیمارستان ارجاع شده که این پیگیری‌های تلفنی، تا ١۴ روز برای افراد انجام خواهد شد.
وی گفت: البته ما در سطح استان قم برای تسریع کار، گروه‌های در معرض خطر بیماری مانند سالمندان، بارداران، افراد دارای بیماری‌های قلبی و مبتلایان به بیماری‌های متابولیک مانند دیابت را با استفاده از شماره‌های تماس موجود در پایگاه‌های سلامت پیگیری کردیم که تعدا ١۶_١٧ هزار تماس برقرار شده است که از این تعداد ١۶٠٠ الی ١٧٠٠ نفر از آنان نیاز به بررسی توسط پزشک یا بیمارستان داشتند که پیگیری‌های لازم در خصوص آنان انجام شده است.
وی تصریح کرد: ما باید باور داشته باشیم که این بیماری بسیار جدی است و با توجه به اینکه دو الی سه ماه است کشف شده اطلاعات زیادی در دنیا در دسترس نیست و واکسن، دارو و درمان قطعی ندارد و تنها راهکار ما پیشگیری و کنترل است به همین علت از مردم استان خواهشمندیم توصیه‌ها را جدی گرفته به ویژه حضور نداشتن غیرضروری در سطح شهر و تجمعات را زیرا در صورت بی‌توجهی به مسائل بهداشتی و توصیه‌ها در یک الی دو ماه آینده ما داغدار خیلی از عزیزانمان خواهیم بود.
رئیس مرکز بهداشت در ادامه گفت: این بیماری فارغ از جنسیت، سن، شغل و سطح اقتصادی و اجتماعی، افراد را درگیر کرده است و در حال حاضر پنج بیمارستان در استان درگیر این بیماری هستند و اگر این روند ادامه یابد ما با توجه به ظرفیت درمانی محدود استان، مجبور به تبدیل فضاهای غیر درمانی به درمانی و افزایش تعداد بستری بیماران خواهیم بود.
وی در پایان تصریح کرد: بر اساس تحقیقات این بیماری ٢_٣ درصد موجب مرگ می‌شود اما با توجه به اینکه قابلیت سرایت بالایی دارد، هر چه شیوع بیشتر شود به مراتب تعداد مرگ‌های ما نیز بیشتر خواهد بود و ما برای اینکه بتوانیم تا یک الی دو ماه آینده به زندگی طبیعی بازگردیم و در کنار عزیزانمان باشیم باید با یکدیگر همکاری‌های لازم را داشته باشیم و توصیه‌ها را جدی بگیریم.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 35665
کلمات کلیدی