• 1403/12/05 - 11:24
  • 704
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

هشتم اسفندماه 1403 روز جهانی شنوایی

روز جهانی شنوایی فرصتی است تا با آگاهی‌بخشی و تغییر نگرش‌ها، به سلامت گوش و شنوایی اهمیت بیشتری دهیم. بیایید همگان را به مراقبت از شنوایی خود تشویق کنیم و در مسیر پیشگیری از آسیب‌های شنوایی گام برداریم.

00:00
00:00
دانلود

هشتم اسفندماه 1403 روز جهانی شنوایی

  شعار جهانی امسال: "طرز فکر خود را تغییر دهیم: توانمند شویم تا مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم"

روز جهانی شنوایی فرصتی است تا با آگاهی‌بخشی و تغییر نگرش‌ها، به سلامت گوش و شنوایی اهمیت بیشتری دهیم.
بیایید همگان را به مراقبت از شنوایی خود تشویق کنیم و در مسیر پیشگیری از آسیب‌های شنوایی گام برداریم.

نقص شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد محسوب شده و در جوامع مختلف به دلایلی نظیر فقدان نمود ظاهری آن در کودک، ناآشنا بودن خانواده ها با علایم اولیه آن، عدم اطلاع از خدمات موجود، و دانش ناکافی متخصصین درباره میزان شیوع و عوارض بسیار جدی آن که با تأخیر زیاد شناسایی می‌گردد، باعث بروز اثرات منفی جدی بر روند رشد گفتار، زبان و شناخت کودک خواهد شد.

نتایج تحقیقات حاکی از آن است که برنامه های غربالگری موثرترین راه برای شناسایی زودهنگام ابتلا به آسیب های شنوایی در میان نوزادان است.

مطالعات مختلف نشان داده اند نوزادانی که آسیب شنوایی آنها قبل از6 ماهگی تشخیص داده شود، دارای توانمندی های به مراتب بالاتری نسبت به کودکانی هستند که آسیب شنوایی آنها دیرتر تشخیص داده شود.  

 

مداخله درمانی زودهنگام به کودکان،  امکان توسعه مهارت های زبانی و نیز شناختی را می دهد.

 

سازمان جهانی بهداشت در سال2۰۱7 کشورهای مختلف را ملزم به ارائه برنامه‌های راهبردی و اقدامات لازم در جهت پیشگیری و کنترل کم‌شنوایی و افزایش بار ناشی از آن کرده است.

این نهاد بین المللی گزارشی را ارائه کرده است که بنابر آن آمار کم‌شنوایی ناتوانکننده از میزان 36۰ میلیون نفر در سال 2۰۱3به ۴66میلیون نفر (%5 از جمعیت جهان) در سال 2۰۱9در جهان رسیده است.

حداقل دو سوم این افراد در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند.

براساس این برآورد آمار مبتلایان به کم شنوایی ملایم و سایر بیماری‌های گوش در جهان بسیار بالاتر از رقم فوق تخمین زده می شود.

وضعیت حاضر می‌تواند منجر به بروز مشکلات عدیده و دراز‌مدت و در نهایت تهدیدکننده زندگی در این افراد گردد.

همچنین کم‌شنوایی می‌تواند باعث بروز اثرات مخربی بر توانایی برقراری ارتباط افراد با یکدیگر، تحصیل دانش، یافتن و حفظ شغل و ارتباطات اجتماعی و در نهایت برچسب کم شنوا خوردن به این افراد گردد.

برخی از موثرترین و مقرون به صرفه‌ترین مداخلات در قبال اختلالات گوش و شنوایی، می‌تواند توسط مراقبین سلامت/ بهورز آموزش دیده در سطوح اولیه اجرا شود. اگر این مداخلات در مقیاس کشوری بکار روند، تاثیرات زیادی بر کاهش بار بیماریهای مربوط به گوش و شنوایی خواهد داشت.

بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی شنوایی در سوم مارس 2۰۱8 قریب بر 9۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان تا سال 2۰5۰ از کم شنوایی ناتوان کننده رنج خواهند برد.

در حال حاضر ۴66میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج میبرند، که 3۴میلیون نفر از آنها کودک هستند.

از نظر بار کلی بیماریها،کم شنوایی 8/6 درصد از بار کلی بیماری ها را شامل می‌شود.

براساس سالهای سپری شده با ناتوانی سومین عامل اصلی را به خود اختصاص می دهد.

عدم شناسایی و مداخله زودهنگام کم‌شنوایی، سالانه 750 میلیارد دلار در هزینه‌های مستقیم سلامت کشورها صدمه تحمیل می‌کند و باعث از دست‌دادن بهره‌وری در کشورها می شود.

خوشبختانه  بیش از 5۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و6۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه های پیشگیری و مراقبتی در نظام سلامتقابل پیشگیری اولیه هستند.

ایمن سازی کودکان در برابر بیماری‌های عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان و تشخیص و درمان زودهنگام کم شنوایی، درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش؛ ترویج زایمان طبیعی برای کاهش خطر آسفیکسی و عفونت نوزادان همراه با کاهش شنوایی؛ پیشگیری از مصرف مواد مخدر سینتتیک و روان گردان که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند؛ کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیطهای شغلی و تفریحی و افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی از جمله موارد کاهش بار بیماری محسوب می شوند.

 

موضوع امسال بر اساس شعار سال 1402 بر تغییر ذهنیت جامعه نسبت به مراقبت از گوش و شنوایی متمرکز شده است. ما از مردم در هر سنی دعوت می کنیم تا با این شعار:

"طرز فکر خود را تغییر دهیم: توانمند شویم تا مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم!!"

در راستای رسیدن به هدف فوق. پیمایش روز جهانی در جهت تقویت درک مردم به اهمیت سلامت گوش و شنوایی و تشویق جامعه برای تغییر نگرش و رفتار در برخورد با اصوات بلند و محافظت از شنوایی، لزوم معاینات منظم و دوره ای شنوایی، استفاده از سمعک و وسایل کمک شنوایی در صورت آسیب شنوایی،  و حمایت از افراد کم شنوا در سراسر جهان برنامه ریزی شده است. افراد توانمند دارای کم شنوایی می توانند نگرش و رفتار جامعه را در مورد کم شنوایی تغییر دهند.

======================================= 

به مناسبت روز جهانی شنوایی در اسفند ماه ۱۴۰۳، از شما هموطن گرامی دعوت می‌کنیم در پویش:
« *بررسی اگاهی و نگرش جامعه نسبت به کم شنوایی ، ناشنوایی ، استفاده از سمعک و روش های ارتباطی موثر* »
که توسط اداره سلامت گوش و شنوایی و دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت،
با همکاری مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران ،
کارگروه نشست های حمایتی گروه شنوایی دانشگاه علوم پزشکی ایران،
شبکه آموزشی و پژوهشی شنوایی و گفتار (رناس)
و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، برگزار می‌شود، ما را همراهی کنید.
 
لینک پرسشنامه:
 
 مدت زمان تکمیل پرسشنامه: ۵ دقیقه
 تعداد سوال:  ۲۷ سوال کوتاه

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 63445