• 1394/10/15 - 22:58
  • 111
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سنجه های بهداشت حرفه ای در استاندارد های اعتبار بخشی بیمارستانها

اولين نشست كارشناسي تدوين دستورالعمل سنجه هاي حوادث ، مواد شيميايي خطرناك و برچسب گذاري برنامه اعتبار بخشي بيمارستان ها برگزار گردید

 

اولين نشست  كارشناسي تدوين دستورالعمل سنجه هاي حوادث ، مواد شيميايي خطرناك و برچسب گذاري برنامه اعتبار بخشي بيمارستان ها  در روزهای 13 و 14 دی ماه با حضور فوکال پوینت های برنامه بهداشت حرفه ای بیمارستان ها از دانشگاههای علوم پزشکی همدان ، شهید بهشتی ، تهران ، اراک ، هرمزگان، جهرم ، البرز، گیلان در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار می گردد...

آقای دکتر غلامحسینی مدیر محترم گروه بهداشت محیط و حرفه ای  در ابتدا ضمن عرض خیر مقدم به دو عامل اساسی و مهم که در مدیریت بیمارستان تحت تاثیر عمده دارد شامل :

1. شرایط سیاسی کشورها و تبعات تغییر در نظام مدیریتی در سطح کشور
2. ویژگیهای مربوط به صاحبان فرایند )بهره هوشی مناسب، سطح دانش و مهارت، قابلیت مدیریت شرایط پراسترس و..) 
اشاره کرده و افزودند؛ استفاده از ابزار قابل قبول برای کاهش تاثیر دو عامل فوق و استانداردسازی و یکنواخت سازی نظام مدیریت سلامت در سطح جهان ضروری است.

 وی در ادامه تعریفی از اعتبار بخشی بیان کرده و که؛ اعتباربخشی به معنی ارزیابی سیستماتیک مراکز ارائة خدمات سلامت با استانداردهای مشخص است. استانداردهایی که بر بهبود مداوم کیفیت، محوربودن بیمار و بهبود امنیت بیمار و کارکنان تأکید دارد. «اعتباربخشی » برای تشریح کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و به عنوان مبنای تفکر آن به کار گرفته می شود.
خط مشی مراقبت های سلامت و درک آنچه به کیفیت مراقبت مربوط می شود و تمرکز برروی اصول بنیادی برای یکپارچه نمودن توسعة سیستم بهداشت و درمان و پویانمودن آن، اساس «اعتباربخشی » را تشکیل می دهد.

همچنین در خصوص سنجه ها توضیحاتی ارائه نمودند که سنجه عبارتست از سوالاتي كه پاسخ آن با مشاهده ،مصاحبه و ارائه مستندات به منظور يافتن انطباق و عدم انطباق با استانداردها و دستورالعمل ها طرح شده است.
در این کتاب برای هر استاندارد یک یا چند سنجه برای سنجش اجزای آن، تدوین شده است و در ذیل هر سنجه یک جدول راهنمای امتیازدهی قرارگرفته که شامل چهار ستون اصلی مستندات،مشاهدات، مصاحبه و امتیازات است و نشان می دهد ارزیابان برای بررسی میزان اجرایی شدن سنجه ی مربوطه، باید چه مستنداتی را بررسی نموده، چه مواردی را مشاهده نمایند و با چه کسانی مصاحبه کنند و براساس یافته ها، چه امتیازی به آن سنجه بدهند. 

وی همچنین اهداف این نشت تخصصی دوروزه را اینگونه بیان کردند :

بتوانيم دستور العملي تدوين نماييم كه پاسخگوي سوالات ذكر شده در جداول سنجه ها باشد
دستور كاري براي بهتر اجرا كردن برنامه هاي بهداشت حرفه اي بيمارستان ها باشد
راهي روشن براي تدوين فرايند هاي بهداشت حرفه اي در بيمارستان ها باشد
كارشناسان اعتبار بخشي به راحتي بتوانند سنجه هاي مربوطه را بررسي نمايند


در ادامه کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی ضمن گرامی داشت مقدم مهمان به مراحل ایجاد بهداشت حرفه ای در بیمارستان ها اشاره و افزود اولین قدم در خصوص تامین سلامت کنان بیمارستان ها؛ استاندارد های اعتباربخشی بیمارستان ها بود که کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار با تدوین دستورالعمل و شرح وظایفی مشخص  در آن دیده شد شاید در ابتدا نقش بهداش حرفه ای و سهم آن در سنجه های اعتبار بخشی ضعیف دیده شده بود ولی برای  شروع حضور بهداشت حرفه ای بسیار عالی بود به مرور سهم امتیازهای بهداشت  حرفه ای تقویت و سنجه های آن بیشتر گردید .

وی افزود برای تثبیت برنامه های بهداشت حرفه ای در استاندارد های اعتبار بخشی بیمارستان باید دستورالعمل های لازم تدوین و به مرور ابلاغ گردد  یکی از  این دستورالعمل ها که بنابر تصمیم ریاست محترم اداره خدمات بهداشت حرفه ای و مشاغل خاص مرکز  سلامت محیط و کار وزارت بهداشت  تدوين دستورالعمل سنجه هاي حوادث ، مواد شيميايي خطرناك و برچسب گذاري می باشد که ان شاءالله در این دو روز  انجام خواهد شد.

وی اظهار امید واری که با تلاش و همت مسئولین محترم وزارت خانه ایجاد ردیف و پست های سازمانی بهداشت حرفه ای  در بیمارستانها ایجاد و باجذب نیرو های دائمی برنامه های بهداشت حرفه ای با قوت بیشتری پیگیری شود.

در ادامه آقای مهندس رضوی  نشست تخصصی را با حضور مدعوین ادامه دادند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 22080
کلمات کلیدی