راهکارهای کاهش توهم کرونایی
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قم گفت: باید از آژیر خطر اضطراب کرونا برای مراقبت از خود استفاده کنیم البته اگر بیش از اندازه این آژیر خطر به صدا درآید و به بدن ما دائم هشدار دهد که در خطر است، مشکلاتی به همراه دارد.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قم گفت: باید از آژیر خطر اضطراب کرونا برای مراقبت از خود استفاده کنیم البته اگر بیش از اندازه این آژیر خطر به صدا درآید و به بدن ما دائم هشدار دهد که در خطر است، مشکلاتی به همراه دارد.
مهدیه موسوی با اشاره به علل ایجاد اضطراب اظهار کرد: اضطراب یک واکنش طبیعی بدن ما به موقعیتهایی است که در آن دچار احساس ترس و تهدید میشود.
وی خاطرنشان کرد: در موقعیتی مانند بیماری کرونا پردازشهای ذهنی برای فرد ایجاد میشود و مکانیزم اضطراب برای دفاع از فرد فعال میشود تا بتواند از خود دفاع کند.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه اضطراب در واقع یک نوع آژیر خطر است، گفت: اگر از این آژیر خطر اضطراب کرونا نتوانیم برای مراقبت استفاده کنیم و بیش از اندازه نیاز، این آژیر خطر به صدا درآید و به بدن ما دائم هشدار دهد که در خطر است، مشکلاتی به همراه دارد.
وی عنوان کرد: بدون تردید در کسانی که زمینه اختلالات و بیماریهای اضطرابی دارند و در خانوادههایشان اختلالات اضطرابی وجود دارد؛ با اتفاقی مانند شیوع بیماری کرونا این اضطراب برای آنها فعال و دردسر ساز میشود.
موسوی با بیان اینکه هشدار اضطراب در افراد معمولی تنها برای مراقبت از خود و انجام یک سری رفتارهای بهداشتی است، گفت: در افرادی که زمینه اضطرابی را دارند به طور معمول دچار اختلالاتی میشوند به ویژه کسانی که زمینه اضطراب فراگیر یا اختلال سلامتی دارند؛ به طور معمول آسیب پذیرتر هستند.
افراد دارای توهم کرونایی
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه این افراد دچار توهم کرونا میشوند و نوعی انگاره یا توهم یا خیال بیماری دارند، گفت: این افراد به طور مرتب به دلیل اضطرابی که دارند چکاب میدهند و به مراکز سلامت مراجعه میکنند تا اضطراب و نگرانی در ذهن خود را کاهش دهند.
وی خاطرنشان کرد: این رفتارها نه تنها اضطراب آنها را کاهش نمیدهد بلکه سبب میشود لایه اضطرابی در آنها زخیمتر و این آژیر مرتب به صدا در آید و مرتب آنها را میبینیم که مدارک پزشکی زیادی دارند و دائم خود را چک میکنند.
موسوی ادامه داد: این رفتارها برای کاهش اضطراب است ولی در واقع اضطراب را کاهش نمیدهد بلکه بدتر میکند و به یک سری افکار دامن میزند.
وی با بیان اینکه این افکار که ممکن است به کرونا مبتلا باشند و برای همه انسانها به طور عادی پیش میآید، گفت: کسی که اضطراب بیمار گونه دارد و دچار توهم بیماری است. در واقع یک سری باورهای اشتباه درباره بیماری پیدا کرده که با یک سری کارها آن را وخیمتر میکند.
راهکارهای کاهش توهم بیماری
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قم با اشاره به توصیههای کوتاه در این زمینه گفت: از تجربه ترس و اضطراب فرار نکنیم و اضطراب را به عنوان یک امر طبیعی بپذیریم و بگذاریم علایم آن را تجربه کنیم و اگر غیر قابل تحمل بود از متخصصان، کارشناسان مراکز سلامت، سایر پزشکان و روان پزشکان استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: باید درباره اضطراب صحبت کنیم تا به این ترتیب اضطراب از ذهن به زبان و از زبان خارج شود. این امر اضطراب را کاهش میدهد.
موسوی با بیان اینکه بنا نیست که اضطراب را حذف کنیم بلکه باید گوشه ذهن ما باشد، گفت: باید به گونهای رفتار کنیم که با وجود اضطراب فعالیت طبیعی خود را ادامه دهیم. به طور معمول افرادی که دچار توهم هستند دچار سیکل معیوب شامل اضطراب، انجام رفتار کاهش اضطراب و دوباره اضطراب هستند.
وی خاطرنشان کرد: مراحلی مانند پذیرش اضطراب، تحمل اضطراب، صحبت کردن در این زمینه و استفاده از تکنیکهای آرمیدگی را باید انجام دهیم در صورتی که نتوانستیم اضطراب خود را کاهش دهیم؛ در مرحله پایانی میتوان به کارشناسان بهداشت، پزشکان و روانپزشکان مراجعه کرد.