• 1399/01/23 - 14:15
  • 135
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دستورالعمل چگونگی فعالیت موسسات پزشکی سرپایی، مطب ها و دفاتر کار در دوره همه گیری کووید - 19

- نظر به ماده 8 قانون تشکیل وزارت بهداشت در راستای جلوگیری از انتشار بیماری کرونا بین بیماران مراجعه کننده به مراکز و موسسات تشخیصی درمانی پزشکی، به منظور ارائه خدمات ایمن و ارتقاء کیفیت و استانداردسازی در ارائه خدمات سرپائی و افزایش سطح دسترسی کلیه بیماران، این دستورالعمل تدوین گردیده است.

 

دستورالعمل چگونگی فعالیت موسسات پزشکی سرپایی، مطب ها و دفاتر کار در دوره همه گیری کووید - 19

-  نظر به ماده 8 قانون تشکیل وزارت بهداشت در راستای جلوگیری از انتشار بیماری کرونا بین بیماران مراجعه کننده به مراکز و موسسات تشخیصی درمانی پزشکی، به منظور ارائه خدمات ایمن و ارتقاء کیفیت و استانداردسازی در ارائه خدمات سرپائی و افزایش سطح دسترسی کلیه بیماران، این دستورالعمل تدوین گردیده است.

ماده 1- شمول دستورالعمل

<![if !supportLists]>o        <![endif]>کلیه موسسات پزشکی سرپائی و مطب ها و دفاتر کار.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>تبصره : خدمات دندانپزشکی طبق پروتکل های ابلاغی جداگانه خواهد بود.

ماده2- رعایت اصول مراقبتی:

<![if !supportLists]>o        <![endif]>استفاده از ماسک و دستکش توسط کلیه افراد حاضر در مطب اعم از خدمه، منشی، پرستار و  پزشک ضروری است.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>وجود دستمال کاغذی و مایع شوینده در دستشویی برای بیماران و مواد ضد عفونی کننده مناسب جهت دست، سطوح و تجهیزات در مطب الزامی است.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>استفاده  از وسایل یکبار مصرف با توجه به نوع خدمات برای هر بیمار ضروری است و می بایست پس از استفاده به طریق بهداشتی دفع گردند.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>وجود سطل زباله درب دار قابل شستشو و دارای کیسه زباله مقاوم،  در مطب الزامی است.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>وجود تهویه مناسب در کلیه اتاق ها اعم از معاینه یا خدمات و سالن انتظار مورد تاکید است.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>کلیه تختهای قابل استفاده برای بیماران، دارای ملحفه یکبار مصرف و یا با پوشش کاغذی مناسب پوشیده  شده باشند و به ازای هر بار معاینه این پوشش تعویض گردد.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>ابزار مورد مصرف در مطب که نیاز به گندزدایی (Disinfection) و یا سترون کردن( Sterilization)  دارند باید به طور مرتب و مناسب بعد از هر بار مصرف، گندزدایی یا سترون گردد.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>کلیه قسمتهای مطب بطور مرتب نظافت و در موارد ضروری محلهای آلوده با یکی از مواد استاندارد،  گندزدایی (ضد عفونی)گردد.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>رعایت فاصله بیماران از یکدیگر در فضای انتظار مطب الزامی است (حداقل یک متر)

<![if !supportLists]>o        <![endif]>در مراجعه به مطب رعایت حداقل تعداد افراد همراه الزامی است. ( در زمان حضور بیمار در مطب حداکثر یک نفرهمراه )

<![if !supportLists]>o        <![endif]>ضروری است مطب ها شرایط وقت قبلی را به صورت تلفنی و یا الکترونیک برای بیماران فراهم کنند.

<![if !supportLists]>o        <![endif]>رعایت آخرین دستورالعمل های بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت الزامی است.

<![if !supportLists]>o       <![endif]>استفاده  از ماسک توسط مراجعین به مراکز الزامی می باشد:  ارائه دهنده خدمت در خصوص تامین ماسک ویژه مراجعین به مطب هیچ گونه مسئولیتی ندارد.

 

ماده 3- استاندارد زمان ویزیت :

حداکثر تعداد ویزیت حضوری برای مطب های ماده 1 این  دستور العمل، حداکثر 6 بیمار در هر ساعت و برای گروه روانپزشکی 4 بیمار در ساعت با رعایت فاصله گذاری ( با توجه به مساحت سالن انتظار)  و رعایت اقدامات بهداشتی ( اعم از ضد عفونی نمودن دستها، سطوح و...) بین دو بیمار می باشد.

ماده 4- اطلاع رسانی  به مردم در خصوص نشانی مطب های  داوطلب - خدمات ضروری:

معاونت درمان دانشگاه و سازمان نظام پزشکی نسبت به اطلاع رسانی تمام مراکز ( حسب نوع مطب و به همراه نشانی) به کلیه اقشار جامعه اقدام می نماید.

ماده 5- دفع پسماند:

<![if !supportLists]>o        <![endif]>رعایت کلیه موارد مندرج در قانون دفع پسماند، آیین نامه اجرایی قانون و ضوابط اجرایی دفع پسماند پزشکی در این مراکز الزامی است.

ماده 6-  :  به دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی اختیار داده می شود با هماهنگی سازمان نظام پزشکی مربوطه در خصوص الگو و تعداد مطب های فعال و رعایت مصوبات کشوری تصمیم گیری نماید.

قابل ذکر است در شهرستانها به دلیل نیاز مراجعین برنامه حضور حداقل متخصصین مورد نیاز ( بیماران به خصوص بیماران خاص ) توسط معاونت درمان به شبکه بهداشت درمان شهرستان ابلاغ می گردد. و حضور پزشکان در مطب در روزهای تعیین شده از سوی معاونت درمان دانشگاه  حسب نیاز شهرستان الزامی می باشد.

تبصره:  راه اندازی سیستم نوبت دهی و نسخه الکترونیک: سازمان نظام پزشکی می تواند با همکاری معاونت درمان  دانشگاه / دانشکده نسبت به راه اندازی نوبت دهی و  نسخه الکترونیک بر اساس استانداردها و تایید مرکز آمار و فن آوری اطلاعات سلامت وزارت بهداشت با رعایت  سقف زمانی ابلاغی اقدام نماید.

این دستورالعمل در 6 ماده در تاریخ 17/1/1399 امضاء و از تاریخ ابلاغ تا پایان همه گیری طبق اعلام وزارت بهداشت لازم الاجراست.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 35899
کلمات کلیدی