• 1391/09/01 - 07:36
  • 95
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
تشدید نظارت مرکز بهداشت بر اماکن تولید و توزیع مواد غذایی در ایام عزاداری

در راستای حفظ سلامت عزاداران حسینی صورت می گیرد

تیم های بازرسین بهداشت محیط و کشیک ستاد شهرستان تنظیم و از مورخه 27/08/91 لغایت 5/9/1391 بازدید و نظارت بهداشتی مراکز تهیه، تولید و عرضه مواد غذایی، ایستگاه های صلواتی، مساجد و حسینیه ها و تکایا و اماکن متبرکه تشدید می گردد

دين مقدس اسلام دين نظافت و پاکيزگي است. شاهد اين معنا مجموعه رواياتي است که از پيغمبر مکرم اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در باب نظافت و بهداشت به دست ما رسيده است. در روايتي از پيغمبر مکرم اسلام(ص) نقل شده است: «تنظفوا بکل ما استطعتم فان‌الله تعالي بني الاسلام علي‌النظافت ولن يدخل الجنه الا کل نظيف»(1)

با هر وسيله‌اي که مي‌توانيد پاکيزگي و نظافت و بهداشت خود را حفظ کنيد زيرا اسلام برپايه نظافت بنا شده است و جز پاکيزگان وارد بهشت نخواهند شد.

بخشي از روايات درباره جايگاه و مساله نظافت در دين و بخشي ديگر جنبه آموزش در مسايل ريز بهداشتي دارد که نشانگر اهميت سلامتي و تندرستي در اسلام است. در اين روايات جداي از نگاه کلي به مساله بهداشت، عنايت خاصي به جزييات بهداشت، همچون بهداشت تن، بهداشت چشم، بهداشت گوش، بهداشت مو، بهداشت بيني، بهداشت دهان و بهداشت ناخن شده است.

همچنين دستورات ارزنده‌اي در مورد شيوه زندگي، همچون آداب خوردن، آداب آشاميدن، آداب خوابيدن و ده‌ها موضوع ديگر دارد. البته ذکر اين نکته ضروري است: در زماني که خمود و جمود بشر را فرا گرفته بود و نه تنها در علم طلب و جراحي، نخستين گام به طور کامل برداشته نشده بود، بلکه انسان‌ها به خصوص غربيان و اروپاييان در زمينه بهداشت و اصول اوليه نظافت در بي‌خبري و جهالت به سر مي‌بردند، دانشمندان مسلمان در جامعه اسلامي به دنبال رهنمودهاي اساسي، پويا و انسان‌ساز اسلام راجع به بهداشت، نظافت، صحت و سلامت، عالي‌ترين تحقيقات و ارزنده‌ترين تصنيفات را از خود به يادگار گذاشته بودند که از جمله آن مي‌توان به ده‌ها کتاب طبي، همچون طب‌النبي(ص) طب‌الصادق(ع) و طب‌الرضا(ع) اشاره کرد.

با توجه به اینکه مساله بهداشت هم مانند ساير مسائل رويکردها و مراحل مختلفي دارد که از آن جمله بهداشت فردي، بهداشت اجتماعي، بهداشت خانه، بهداشت محيط کار و غيره را مي‌توان ذکر کرد اما يکي از مهم‌ترين ابعاد بهداشت که به برکت نظام جمهوري اسلامي ايران مورد توجه قرار گرفته است، موضوع بهداشت مساجد، تکایا ، حسینیها و  عزاداری ها در مناسبتهای مختلف به ویژه عزاداری سالار وسرور شهیدان حضرت ابا عبدا.. الحسین ویاران با وفایش می باشد. همچنین  موضوع بهداشت مساجد، تکایا، حسینیه ها و عزاداری ها در مناسبت های مختلف به ویژه عزاداری سالار و سرور شهیدان حضرت اباعبداله الحسین (ع) و یاران باوفایش می باشد. هم چنین بهداشت و نظافت اینگونه اماکن متبرکه در ظرف زمانی خاصی نمی گنجد و طبق آیات و روایات همه مسلمانان موظفند همواره در پاکیزه نگه داشتن و تطهير مساجد کوشا و فعال باشند و این مهم در دهه غبارروبی مساجد، ماه مبارک رمضان و ماه محرم جلوه بیشتری می نماید همانطور  که میدانیددر این ایام با توجه به موقعیت شهر مقدس  و انگیزه حفظ و سلامت عزاداران، زائرین و شهروندان در مسئولین بهداشتی جهت پیشگیری از بیماری های واگیردار گوارشی و تنفسی می بایست فراگیر شده و علاوه بر مسئولین مرتبط با موضوع از قبیل سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، استانداری، فرمانداری محترم، شهرداری، دامپزشکی، حتی مسئول هیئات عزاداری و هیأت امنای مساجد و ... و تک تک شهروندان و عزاداران همگام و مسئولانه عمل نمایید.

لذا به لحاظ اهمیت موضوع، تیم های بازرسین بهداشت محیط و کشیک ستاد شهرستان تنظیم و از مورخه 27/08/91 لغایت 5/9/1391 بازدید و نظارت بهداشتی مراکز تهیه، تولید و عرضه مواد غذایی، ایستگاه های صلواتی، مساجد و حسینیه ها و تکایا و اماکن متبرکه تشدید می گردد. قابل ذکر است که در این رابطه به لحاظ اهمیت بالای همکاری دستگاه های مسئول دیگر شامل سازمان تبلیغات اسلامی، امور مساجد، اداره کل اوقاف و امور خیریه مکاتبات لازم انجام گردد.

همانطور که می دانید در این ایام با توجه به موقعیت شهر مقدس قم وجود بیش از 1200 اماکن متبرکه (مساجد، حسینیه و تکایا) وجود بارگاه ملکوتی حضرت معصومه سلام علیها، مسجد مقدس جمکران، بیوت عظام، حوزه علمیه و ...  که پذیرای هزاران زائر، نمازگزار، مسافر و عزادار از شهر مقدس قم و دیگر شهرها و کشورهای اسلامی به ویژه افغانی، عراقی و پاکستان و ... است. لذا به منظور پیشگیری و جلوگیری از بیماری های واگیردار گوارزشی این اماکن متبرکه از شرایط ویژه ای برخوردار است که با مساعدت و همکاری دیگر ارگان ها از قبیل سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، ائمه جماعات، فرمانداری، هیئت امنا مساجد، تولیت های محترم و حرم مطهر، مسجد مقدس جمکران، شهرداری و کارشناسان مرکز بهداشت و مرکز سلامت محیط و کار و وزارت متبوع این فعالیت به نحو احسن انجام پذیرد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 9794
کلمات کلیدی