• 1396/08/03 - 12:40
  • 103
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه هم اندیشی در خصوص واکسیناسیون و طب سنی

باتوجه به سوء تبلیغات انجام شده درخصوص فعالیتهای حوزه بهداشت از جمله واکسیناسیون، وارنیش فلوراید تراپی، مکمل یاری و... با حضور رئیس محترم اداره طب سنتی و مکمل، رئیس محترم مرکز اجتماعی سلامت دانشگاه، رئیس محترم دانشکده طب سنتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و همچنین معاون بهداشتی و مدیران گروههای مرتبط از مرکز بهداشت استان و شهرستان جهت هم فکری برای مقابله به این هجمه ها تشکیل و بحث و تبادل نظر در این زمینه صورت پذیرفت.

 

با توجه به سوء تبلیغات انجام شده درخصوص فعالیتهای حوزه بهداشت از جمله واکسیناسیون، وارنیش فلوراید تراپی، مکمل یاری و... با حضور رئیس محترم اداره طب سنتی و مکمل، رئیس محترم مرکز اجتماعی سلامت دانشگاه، رئیس محترم دانشکده طب سنتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و همچنین معاون بهداشتی و مدیران گروههای مرتبط از مرکز بهداشت استان و شهرستان جهت هم فکری برای مقابله به این هجمه ها تشکیل و بحث و تبادل نظر در این زمینه صورت پذیرفت. 

دکتر باقری معاون محترم بهداشتی ضمن اشاره به انتشار مطالب غیر علمی و بی اساس در خصوص واکسیناسیون  کودکان اظهار داشتند در صورت مقاومت خانواده ها در برابر واکسیناسیون شاخص مهم و باارزش بالای 95 درصدی واکسیناسیون سیر نزولی پیدا خواهد کرد. پس باید زودتر اقدامات اساسی در این خصوص انجام شود.

دکتر نیک پور ، مدیرگروه محترم مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت با اشاره به بیماریهایی که با واکسیناسیون حذف شده و یا در مرحله حذف می باشند حذف این بیماریها را در گرو سیستم منظم و پوشش برنامه واکسیناسیون وزارت بهداشت در کشور دانستند. 

دکتر مرادی ریئس محترم دانشکده طب سنتی نیز با اشاره به اینکه ارتباط افرادیکه در زمینه طب سنتی تحصیلات آکادمیک دارند با آحاد  توده جامعه کم است و بالعکس افراد سودجو با حضور در مکانهای مقدس و یا فضاهای مجازی با توده مردم مستقیما ارتباط برقرار می کنند گفتند باید با بهره گیری از کلیه ظرفیتها ارتباط با آحاد جامعه را افزایش داده و با گسترش و افزایش مراکز طب ایرانی آموزشهای علمی و صحیح را به مردم ارائه کنیم. ایشان با اشاره به حمایت برخی از دستگاهها از این گروهها گفتند باید با برگزاری جلسات مسمتر با کانونهای بسیج، تولیت حرم و مسجد مقدس جمکران، پایگاههای سپاه ، علما و ائمه جماعات و ... آشنایی آنها با طب سنتی و آموزشهای آکادمیک از آنها بخواهیم با انتقال آموزش های صحیح و اشباع جامعه با اطلاعات درست جلوی افراد سودجو گرفته شود. 

ایشان تقویت بنیانهای علمی طب ایرانی در آموزشهای دانشگاهی، وارد شدن به دستگاههایی که تاثیر گذار در رفتار مردم هستند ، ایجاد فضای باز تبادل اطلاعات را از راههای موثر در مقابله با افراد سودجو دانستند.

اقای گلشیری، مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی نیز با اشاره به سوء استفاده افراد از اعتقادات مردم و بکار بردن اسامی و کلام معصومین در تبلیغات طب سنتی، تشکیل جلسات و گردهمایی ها را در سطح استان با بهره گیری از اساتید مجرب و اعلام نتایج و عملکرد ها بصورت کشوری و وزارتی را بسیار مهم ارزیابی کردند و تقش صدا و سیما در تغییر نگرشها و ارائه آموزشها و شفاف سازی مطالب بسیار ارزشمند دانستند.

دکتر وکیلی نیا ، رئیس محترم اداره طب سنتی و مکمل استفاده از فضای مجازی جهت خنثی نمودن سوء تبلیغات، جلوگیری از فعالیت کانالهای متخلف و ایجد کانال در مقابله با آنها، استفاده از مراجع بالاتر مثل استاداری جهت برخورد با متخلفین ، برگزاری دوره های کوتاه مدت و آموزش افراد علاقمند جهت انتقال آموزه ها توسط انجام علمی طب ایران در تهران، افزایش ظرفیتهای کلینیک ویژه طب ایرانی و بهره گیری از سخنان مسئولین و مقام معظم رهبری در آموزشها را پیشنهاد نمودند. 

در ادامه دکتر خاکی مشاور محترم رئیس دانشگاه ورئیس مرکز اجتماعی سلامت  با اشاره به اینکه سودجویان فقط طب نوین را مورد ایراد و انتقاد قرار می دهند ولی خودشان  هیچگونه پشتوانه علمی و فنی ندارند گفتند نباید کلیه برخوردها با این گروه قهری باشد چون تبدیل به فعالیت های زیرزمینی می شود. ایشان گنجاندن چند واحد درسی با موضوعات بهداشتی را در دروس حوزوی پیشنهاد دادند

آقای مهدوی مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز عنوان نمودند افرا د سودجو با ضربه زدن به طب نوین به دنبال کسب درامد هستند باید با استفاده از افرادیکه در طب نوین و اسلامی شاخص و شناخته شده می باشند درست و غلط را به مردم شناساند . ایشان با توجه به گستردگی پوشش مراکز و پایگاههای سلامت در سطح استان استفاده از این ظرفیت را نیز مهم دانستند.

دکتر خاکبازان مدیرگروه سلامت خانواده و جمعیتبا اشاره به مشکلات ایجاد شده در خصوص برنامه های مکمل یاری و وارنیش فلوراید همراه نمودن علما و ایات عظام و گرفتن فتوا از علما و اطلاع رسانی از طرق مختلف بویژه کانالها و شبکه های اجتماعی را موثر د انستند.  این متن

در این جلسه موارد ذیل مصوب گردید:

•  برگزاری همایش های مستمر در حوزه طب و سلامت ( نوین و اسلامی) تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی 

•  طرح موضوع و گرفتن مصوبه در سطح دانشگاه جهت الزام اخذ مجوز از دانشگاه جهت برگزاری هرگونه همایش و نشست در حوزه طب اسلامتی و سنتی در سطح استان 

•  تعیین دبیرخانه ای جهت جمع آوری و ارشیو کلیه اطلاعات و مستندات در این زمینه جهت تهیه مطالب و مقابله با هریک از آنها

•  درخواست انعکاس کلیه عوارض ناشی از بکارگیری تجویزات طب سنتی توسط پزشکان و مطبهای سطح شهر (معاونت درمان- آقای دکتر وکیلی نیا)

•  تهیه رسانه های آموزشی در خصوص اهمیت واکسیناسیون (تهیه بسته آموزشی از سوی بیماریهای مرکز بهداشت استان)

•  استفاده از مراقبین سلامت مرد جهت آموزش در مساجد

•  تشکیل جلسات اختصاصی با تولیت حرم و جمکران، سپاه ، بسیج و کانون مساجد 

•  آموزش کارشناسان و پزشکان مراکز و پایگاهها جهت انتقال آموزه ها به مراجعین

•  آمادگی دانشکده طب آسلامی جهت تهیه برنامه تلویزیونی با دیدگاههای علمی و آکادمیک در حوزه طب سنتی به تعداد 50 جلسه

•  ایجاد ارتباط با دفاتر آیات عظام در زمینه واکسیناسیون و سلامتی

•  توجیه مراکز دینی و مذهبی و استفاده از ظرفیت حوزه علمیه و مبلغین جهت انتقال آموزشهای علمی و اکادمیک

•  استفاده از ظرفیت صدا وسیما

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 28083
کلمات کلیدی