• 1397/06/22 - 12:50
  • 113
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

انتظارات بهداشتی از شهروندان ، بانیان ایستگاه های صلواتی و متولیان اماکن مذهبی

توجه به قرار گرفتن در ماه محرم و برپایی ایستگاههای صلواتی و هیئات مذهبی و تهیه و توزیع نذورات در این ایام و در جهت پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا توصیه های بهداشتی ذیل ارائه می گردد

 

 

با توجه به قرار گرفتن در ماه محرم و برپایی ایستگاههای صلواتی  و هیئات مذهبی و تهیه و توزیع نذورات در این ایام و در جهت پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا توصیه های بهداشتی ذیل ارائه می گردد. انتظار می رود شهروندان گرامی، بانیان ایستگاه های صلواتی و متولیان اماکن مذهبی موارد و توصیه های مذکور را مورد توجه قرار دهند تا در جهت حفظ و ارتقاء سلامت خود و عزاداران حسینی گامی برداشته باشیم.

توصیه ها و انتظارات بهداشتی:

1.        هرگونه پخت و پز باید در مکانهائی که دارای شرایط بهداشتی است انجام شود.

2.       کلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی قبلاً نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام نمایند . همچنین رعایت بهداشت فردی توسط آنها ضروری است .

3.      در هنگام توزیع غذا ، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد .

4.       مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد . صرفاً از موادغذایی مشمول بسته بندی مجاز دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی معتبر استفاده شود .

5.      از فراورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .

6.       از نمک های بسته بندی شده ید دار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره ها استفاده شود .

7.      . در تهیه غذا از روغن های داری مجوز ساخت از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت با ترانس پایین استفاده شود.

8.      از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

9.       از نگهداری موادغذایی پخته شده در دمای محیط بمدت طولانی ( حداکثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت ، باید موادغذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 63 درجه سانتیگراد نگهداری شود .

10.     از نگهداری موادغذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود .

11.     نظر به اهمیت موضوع و حفظ سلامت مصرف کنندگان توصیه می شود از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و پلی استایرن برای توزیع چای و مواد غذایی گرم و داغ بالای 65 درجه سانتیگراد استفاده نشود. و نسبت به جایگزینی ظروف یکبار مصرف به ترتیب اولویت با پایه گیاهی ، سلولزی ( کاغذی ) و آلومنیومی جهت توزیع غذا و نوشیدنی اقدام نمایند.

12.    در صورت توزیع سبزی و سالاد ، رعایت مراحل سالمسازی آنها الزامی است . توصیه می شود سالاد و سبزی بسته بندی دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی توزیع گردد.

13.   ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی صابون مایع و یا نصب جای صابون مایع حاوی مایع دستشویی اقدام گردد.

14.    آب آشامیدنی باید مورد تایید مقامات بهداشتی محل باشد . ( آب لوله کشی شهری ، ایستگاههای توزیع آب شرکت آبسار ، دستگاههای تصفیه آب و آبفروشی های معتبر استفاده گردد )

15.   ظروفی که یکبارمصرف نمی باشند از قبیل استکان شیشه ای، قاشق و چنگال و بشقاب استیل و برای توزیع آب ، چای و موادغذایی استفاده می شود با دقت شستشو شده و گندزدایی مستمر صورت پذیرد .

16.    توزیع آب ، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف مورد تایید بهداشتی صورت گیرد. از فرو بردن لیوان و پارچ بداخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود .

17.   ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد ، بنحوی که خونابه آن در محیط پخش نشود .

18.   پسماندهای تولید شده بصورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد . بویژه در کنار هر ایستگاه سطل یا کیسه جهت جمع آوری مذتب ظروف و لیوان های یکبار مصرف استفاده شده در نظر گرفته شود.

19.    با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیرسیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل هل های مسقف خودداری گردد.

20.    هرگونه گزارش تخلف بهداشتی یا شکایات بهداشتی به سامانه ارتباط مردمی 190 وزارت بهداشت اطلاع داده شود.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 30271
کلمات کلیدی