چطور می توان از حیف و میل شدن مواد غذایی جلوگیری کرد؟

 

با توجه به گزارش سازمان خواربار و کشاورزی (فانو) ، حدود یک سوم از مواد غذایی تولید شده در دنیا طی زنجیره تهیه مواد مصرفی؛ از بین رفته یا اسراف می شود. به عبارت دقیق تر، در کل 3/1 میلیارد تن خوراکی نابود می شود.

چیدن خوراکی ها در قسمت مناسب یخچال:

یکی از مهم ترین اقدامات برای کاهش اسراف مواد غذایی، چیدن آنها در مناسب ترین قسمت یخچال است. این وسیله الکتریکی خانگی طوری تعبیه شده است که هر قسمت درجه برودت خاصی دارد. به همین دلیل باید هر خوراکی را در بخش متناسب با میزان سرما قرار داد. نکته مهم دیگر اینکه باید مواد غذایی که زودتر فاسد می شوند جلوتر قرار داشته باشند تا زودتر مصرف شوند.

آنچه  باید در هر قسمت قرار گیرد عبارت است:

درب: از آنجا که درب یخچال کمترین میزان سرما را دارد، برای خوراکی هایی مانند نوشیدنی ها، سس ها، مربا و خوراکی های نمک سود که احتیاج به سرمای زیاد هم ندارند، مناسب است.

دو طبقه پایین: این طبقات به رگلاتور رطوبت مجهز شده است و از همین رو برای نگهداری میوه ها و سبزی ها ایده آل است. البته بسیار مهم است که میوه ها و سبزی ها از هم جدا باشند زیرا بعضی از میوه ها گاز اتان متصاعد می کنند که می تواند موجب رسیدن میوه های کال شود.

طبقه میانی: این قسمت یخچال برای گوشت قرمز و ماکیان مناسب است. طبقه میانی طوری تعبیه شده است که مانع از سرایت مایعات گوشت و آلوده کردن دیگر خوراکی ها می شود.

طبقه پایین جایخی: این قسمت خنک ترین بخش یخچال است. باید در اینجا خوراکی هایی که زود فاسد می شوند مانند     تخم مرغ، لبنیات، غذاهای آماده و گوشت پخته را قرار داد.

علی اکبر حق ویسی

 

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم 

فایل ها