نگهداری صحیح نان

 

نگهداری صحیح نان 
1 - بر روی هم قرار دادن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع می کند.
2 - قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.
3 - قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می‌کند و بهترین محل نگهداری نان برای مدت نسبتاً طولانی، فریزر و بهترین روش گرم کردن آن، استفاده از مایکروفر یا توستر است.
4 - باید از نایلون مخصوص فریزر برای نگهداری ‌نان استفاده کنید. نایلون‌ها را مکرر استفاده نکنید و در نایلون ها را هم باز نگذارید.
5 - اگر بسته‌بندی نان خوب نباشد یا کیسه پاره شده باشد. باعث می‌شود نان خشک شود و کیفیتش افت کند.
6 - همان گونه که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت.
7 - خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید.
8 - از خوردن نان سبوس¬دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس¬دار در هر وعده غذایی تا حدود زیادی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می¬دهد.
9 - خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می¬شود.
10 - نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.
11 - انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می¬شود و در واقع بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان¬هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند.
12 - هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون¬تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود.
13- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.

 

فایل ها