نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی در یخچال:

 

-         درجه سرمای یخچال را کنترل کنید تا همواره بین صفر تا 4 درجه سانتیگراد باشد.

-         از قراردادن مواد غذایی گرم و بیش از حد ظرفیت در داخل یخچال خودداری نمایید.

-         قبل از قرار دادن سبزی در یخچال آن را تمیز بشویید.

-         میوه ها و مواد غذایی کپک زده موجب آلودگی یخچال می شوند، در صورت مشاهده آنها را خارج نموده و یخچال را ضدعفونی نمایید.

-         روی غذای خام و نیم پخته را بپوشانید یا آنها را بسته بندی و در قسمت پایین مواد غذایی پخته شده نگهداری نمایید.

-         یخچال و فریزر را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.

-         بازماندن درب یخچال برای مدت طولانی و خرابی لاستیک دور درب یخچال در افزایش دما موثر است.

-         تمیز نمودن مرتب کف و سطوح داخلی یخچال با دستمال تمیز و محلول رقیق شده جوش شیرین توصیه می شود.

-         جهت نگهداری گوشت مورد مصرف برای دو تا سه روز از بالاترین قسمت یخچال استفاده نمایید.

-         از خرید گوشت یخ شده در خارج از کشتارگاه های مجاز خودداری نمایید.

-         از خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمایید.

-         ماهی تازه می بایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسبیده، چشم برجسته و شفاف، آبشش هایی به رنگ قرمز بوده و بوی نامطبوعی نداشته باشد.

-         گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است. ( از مصرف مرغ هایی که دچار لاغری شدید هستند خودداری نمایید)

 

علی اکبر حق ویسی

 

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم 

فایل ها