مصرف نمك
وقوع بیماری قلبی و سکته مغزی در افرادی که همواره غذاهای با محتوای نمک بیشتر مصرف می¬کنند بالاتر است. مطالعات نشان داده ¬اند نمک طعم اکتسابی دارد به طوری که با دریافت مقادیر بیشتر، عادت به مصرف آن نیز افزایش می¬یابد. نمک حاوی سدیم و کلراید است. سدیم برای تنظیم حجم خون، فشار خون، تعادل مایعات و عملکرد سلول حائز اهمیت است.
انسان روزانه به حدود 115 میلی¬گرم (یعنی فقط 1.20 قاشق چای¬خوری) نمک نیاز دارد. یک قاشق چای خوری نمک حاوی حدود 2300 میلی گرم سدیم است. بر اساس این تحقیقات وقوع بیماری قلبی و سکته مغزی در افرادی که همواره غذاهای با محتوای نمک بیشتر مصرف می¬کنند بالاتر است. میانگین مصرف نمک در جوامع مختلف، متفاوت است. توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که مصرف نمک به 5 گرم یا کمتر از آن در روز محدود شود.
به افرادی که به فشار خون بالا، بیماری کلیوی و نارسایی احتقانی قلب مبتلا هستند توصیه می¬شود میزان سدیم دریافتی¬شان را به 1000میلی گرم سدیم در روز کاهش دهند. مطالعات نشان می¬دهند که محدود کردن نمک به کاهش فشار خون کمک می کند. تنظیم تعادل سدیم دربدن توسط کلیه ¬ها صورت می¬گیرد. محققان بر این باورند که با دریافت سدیم اضافی بار عملکرد کلیه ها افزایش یافته و نهایتا دچار نقص می¬گردد که این هم به نوبه خود منجر به افزایش فشار خون و سایر بیماری¬ها می شود. کاهش مصرف نمک یکی از موثرترین تغییرات شیوه زندگی است که فشار خون بالا را کنترل کرده ابتلا به بیماری کلیوی را کاهش می¬دهد. اما در مورد منابع نمک بد نیست بدانید تنها درصد کمی از آن را با نمک¬پاش به غذا اضافه می کنیم.
منابع مخفی سدیم 70 تا 90 درصد دریافت روزانه نمک را شامل می¬شوند. در بعضی غذاها مانند فست فود و غذاهای کنسروی نمک به عنوان یک نگهدارنده افزوده می¬شود، لذا محدود کردن مصرف این غذاها نیز به کاهش دریافت نمک کمک می کند.

فایل ها