• 1401/01/18 - 01:15
  • 1129
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سیاره ما ، سلامت ما

هفته سلامت 1401 گرامی باد

00:00
00:00
دانلود

هر ساله روز جهانی بهداشت    ۷ آوریل  مصادف با ۱۸ فروردین می‌باشد که توسط سازمان جهانی بهداشت WHO هر سال نامگزاری مخصوص می‌شود،   روز جهانی بهداشت ۱۴۰۱ نیز با عنوان “ سیاره ما، سلامت ما” نامگزاری گردیده است.

آیا می‌توانیم دنیایی را دوباره تصور کنیم که در آن هوای پاک، آب و غذا در دسترس همه باشد؟

کجا اقتصادها بر سلامت و رفاه متمرکز هستند؟

کجا شهرها  قابل زندگی هستند و  مردم بر سلامت خود و کره زمین کنترل دارند؟

آیا روزی می رسد که در آن روز، هوای پاک، آب و غذای سالم در دسترس همه باشد؟

آیا اقتصادی جهانی را خواهیم دید که بر سلامت و رفاه مردم متمرکز باشد؟

آیا جهانی را خواهیم داشت که مردم بر سلامت خود و سلامت کره زمین کنترل داشته باشند؟

این پرسش ها و بسیاری سوالات دیگر باعث شده است سازمان جهانی بهداشت در بحبوحه بیماری همه گیر کووید ۱۹، شعار «سلامت ما، سلامت سیاره ما» را برای روز جهانی بهداشت سال ۲۰۲۲ (۷ آوریل ۲۰۲۲ مصادف با ۱۸ فروردین ۱۴۰۱) انتخاب نماید.

وجود یک سیاره آلوده و بیماری های رو به افزایش مرتبط مانند سرطان، آسم و بیماری های قلبی، دلیل اصلی این انتخاب در سازمان جهانی بهداشت بوده است تا همگان بر اقدامات فوری موردنیاز برای حفظ سلامت انسان ها و کره زمین متمرکز شویم.

سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که سالانه بیش از ۱۳ میلیون مرگ در سراسر جهان به دلیل عوامل محیطی قابل اجتناب رخ می دهد.

بیش از ۹۰ درصد مردم هوای ناسالم ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را تنفس می کنند. در دنیایی که در حال گرم شدن است، بیشتر از همیشه شاهد گسترش بیماری‌ها منتقله از پشه‌ها هستیم.

بحران های آب و هوایی شدید، تخریب زمین و کمبود آب باعث جابجایی مردم شده و بر سلامت آنها تأثیر می گذارد.

آلودگی به اشکال مختلف و پلاستیک از عمیق ترین نقاط اقیانوس‌ها تا بلندترین قله کوه‌ها یافت می‌شود و به زنجیره غذایی ما راه پیدا کرده‌ است.

در کنار این، سیستم ‌هایی که غذاها و نوشیدنی ‌های فرآوری ‌شده و ناسالم را تولید می ‌کنند، موجی از چاقی را ایجاد کرده که نتیجه آن، سرطان، بیماری‌ های قلبی، دیابت و بسیاری از بیماری های مزمن دیگر است.

همه ‌گیری کووید ۱۹ در کنار نشان دادن قدرت علم به ما، نابرابری ‌ها را در جهان برجسته تر کرد.

این بیماری همه گیر ضعف هایی را در همه زمینه های جامعه بشری آشکار کرده و ضرورت ایجاد جوامع متعهد دستیابی به سلامت عادلانه برای همگان را بیش از پیش نمایان ساخته است.

این اهداف به سرمایه گذاری های بلندمدت، بودجه های رفاهی، حمایت اجتماعی و استراتژی های قانونی و مالی نیاز دارد تا باعث شکستن این چرخه تخریب کره زمین و سلامت انسان شود.

 

در بحبوحه یک بیماری همه گیر، یک سیاره آلوده، بیماری‌های فزاینده مانند سرطان، آسم، بیماری‌های قلبی، در روز جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، WHO   توجه جهانی را بر اقدامات فوری مورد نیاز برای  حفظ سلامت انسان‌ها و کره زمین  و ترویج جنبشی برای  ایجاد جوامع  متمرکز خواهد کرد. متمرکز بر رفاه

سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که سالانه بیش از ۱۳ میلیون مرگ در سراسر جهان به دلیل عوامل محیطی قابل اجتناب است.   این شامل بحران آب و هوایی است که بزرگترین تهدید سلامتی است که بشریت با آن مواجه است.   بحران آب و هوا نیز یک بحران بهداشتی است

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت بهداشت,اخبار ویژه,مقالات آموزشی,اخبار طرح تحول,اطلاعیه ها,اخبار اختصاصی,اطلاعیه ها و رویدادها
  • کد خبر : 50637

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید