تغذیه سالمندان

پیر شدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیت های فیزیکی و افزایش بیماریهای مزمن همراه می شود ولی داشتن زندگی سالم و بهبود تغذیه تا حدود زیادی قادر است از این مشکلات پیشگیری کند و یا آنها را تخفیف دهد.

با افزایش سن، نیاز سالمندان به انرژی کاهش یافته و تمایل به مصرف غذا کمتر می شود لذا باید انتخاب غذا صحیح صورت بگیرد تا میزان در یافت مواد مغذی ضروری پایین تر از حد مطلوب و مورد نیاز نباشد.

توصیه های تغذیه ای مناسب سالمندان:

1-اگر سالمند به دلیل مشکلات دندانی ودهانی نمی تواند غذا را خوب بجود به جای میوه های تازه از آب میوه وکمپوت میوه ها وبه جای سبزی خام از سبزی پخته وله شده استفاده کند.

2-به جای نان ضخیم و غیر قابل جویدن از غلات پخته مانند خوراک لوبیا یا غلات برنج، کلوچه های نرم و نان لواش استفاده نماید.

3-احساس تنهایی در سالمندان خود می تواند از عوامل بی اشتهایی سالمند باشد برای رفع این مشکل باید تاحد امکان غذادر کنار اعضاء خانواده و یا دوستان صرف شود.

4-گاهی مشکلات مالی مانع خرید موادغذا یی با کیفیت بالا می شود برای حل این مشکل آشنا شدن با غذاهای ارزان از جانشنین های هرگروه اصلی از مواد غذایی مناسب است مثلا به جای گوشت از تخم مرغ استفاده کرد یا به جای میوه های گرانقیمت و درشت از میوه های ارزان و کوچک استفاده کرد.

5-در صورت وجود بی خوابی و کم خوابی از مصرف چای و قهوه پیش از خواب خودداری شود و به جای آن یک لیوان شیر ولرم پیش از خواب استفاده کرد.

6-با توجه به مشکل یبوست در اکثر سالمندان مصرف کافی مایعات و مواد پر فیبر نظیر نان سبوسدار، سبزیجات و میوه هایی مثل گلابی، آلو و زرد آلو استفاده کرد. مصرف 3تا6 لیوان آب در طول روز ضروری می باشد.

 

فایل ها