• 1394/02/21 - 12:40
  • 104
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی مرکز بهداشت- در اردیبهشت و خرداد

طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی مرکز بهداشت در ایام تعطیل با هدف کلی حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان ، زائرین، مسافرین و گردشگران در خارج وقت اداری و ایام تعطیلات انجام می پذیرد.

طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی  مرکز بهداشت- در اردیبهشت و خرداد 

با توجه به ادامه فعالیت مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی من جمله رستورانها،اغذیه فروشیها ، آبمیوه و بستنی فروشیها ، کبابیها ، فروشگاههای آجیل و خشکبار، شیرینی و .... و اماکن اقامتی تفریحی من جمله هتل ها ، مهمانپذیرها ، پارکها ، زیارتگاهها ، رستورانها و اماکن بین راهی، سرویسهای بهداشتی در سطح شهر و در کنار جاده ها و .... در ساعات غیراداری و تعطیل ، واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان مسئولیت تامین شرایط بهداشتی در راستای حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان و مسافرین و گردشگران و پیشگیری از بروز اپیدمیهای منتقله از آب و غذا در این ساعات و ایام را بر عهده دارند . لذا با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت افزایش نظارتهای بهداشتی از دهه گذشته برنامه طرح تشدید نظارتی و فوریتهای سلامت محیط و کار بصورت شبانه روزی و از ساعت 8 صبح لغایت 21 شب در کلیه روزهای اداری و تعطیلات با همکاری پرسنل محترم بهداشت محیط با تاکید بر اماکن و مراکز حساس ( مطابق دستورالعمل) اجرا می گردد . 

هدف کلی: حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان ، زائرین، مسافرین و گردشگران در خارج وقت اداری و ایام تعطیلات

اهداف اختصاصی :

1.  افزایش نظارت و بازرسیهای بهداشتی از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی مورد نظر ( مطابق دستورالعمل )

2.   افزایش نظارت و بازرسیهای بهداشتی از اماکن عمومی مورد نظر ( مطابق دستورالعمل )

3.   افزایش نظارت و بازرسیهای بهداشتی از اماکن بین راهی تحت پوشش ( مطابق دستورالعمل )

4.   نمونه برداری از مواد غذایی حساس ( مطابق دستورالعمل ) مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی

اهداف کمی :

1.1.       افزایش پوشش های نظارتی مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی به میزان  20درصد نسبت به برنامه سال گذشته

1.2.      افزایش شاخص درصد کارکنان مراکز و اماکن که دارای کارت معاینه پزشکی هستند در مناطق شهری به میزان  5 درصد نسبت به برنامه سال گذشته

افزایش شاخص درصد کارکنان مراکز و اماکن که دارای کارت معاینه پزشکی هستند در مناطق روستایی به میزان 5 درصد نسبت به برنامه سال گذشته( این اهداف مرتبط با هدف اختصاصی اول هستند )

1.3.      افزایش پوششهای نظارتی اماکن عمومی به میزان 20 درصد نسبت به برنامه سال گذشته ( این اهداف مرتبط با هدف اختصاصی دوم هستند )

1.4.      افزایش پوششهای نظارتی اماکن بین راهی به میزان 20 درصد نسبت به برنامه سال گذشته( این هدف مرتبط با هدف اختصاصی سوم هستند)

1.5.      افزایش تعداد نمونه برداری مواد غذایی نسبت به فصل زمستان 1393 به میزان 10 درصد ( این هدف مرتبط با هدف اختصاصی چهارم هستند)

 

در راستای رسیدن به اهداف مذکور گام اول که در واقع یکی از مهمترین گامهای تدوین اجرای برنامه محسوب می گردد، شناسایی موقعیت و وضعیت موجود، تهدیدها و مشکلات حاد منطقه، شناسایی نقاط حساس و بحرانی و شناسایی فرصتهای محلی و منطقه ای می باشند و از آنجاییکه شرایط آب و هوایی، فرهنگی، اجتماعی و مسافر پذیری استانها و شهرهای مختلف بسیار متنوع و متفاوت است مسئولیت آن بر عهده کارشناس مسئول برنامه در هر سطح می باشد ولیکن مواد زیر به شکل اطلاعات اولیه باید در ابتدای کلیه برنامه ها گنجانده شوند :

-    تعداد کل مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی مورد نظر ( مطابق دستورالعمل ) تحت پوشش 7982

-    تعداد کل مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی تحت پوشش دارای معیارهای بهداشتی 1964

-    تعداد کل مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی تحت پوشش دارای معیارهای بهسازی 4142

-        تعداد کل اماکن عمومی مورد نظر ( مطابق دستورالعمل ) تحت پوشش 2592

-        تعداد کل اماکن عمومی تحت پوشش دارای معیارهای بهداشتی 554

-        تعداد کل اماکن عمومی تحت پوشش دارای معیارهای بهسازی 1057

-        تعداد کل اماکن بین راهی تحت پوشش 298

-        تعداد کل اماکن بین راهی تحت پوشش دارای معیارهای بهداشتی  11

-        تعداد کل اماکن بین راهی تحت پوشش دارای معیارهای بهسازی 155

 

( منظور از اماکن و مراکز مورد نظر تنها تعداد مراکز و اماکنی است که طبق دستورالعمل اجرایی برنامه مراکز و اماکن حساس نامیده شده اند )

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 19473
کلمات کلیدی