سلامت جامعه در طرح سلامت نوروزی زیر ذره بین کارشناسان حوزه بهداشت
دکتر سیامک محبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن تقدیر و تشکر از کارشناسان حوزه بهداشت که در طرح سلامت نوروزی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت همشهریان، مسافرین و زائرین کریمه اهل بیت فعالیت داشتند گفت: در طرح سلامت نوروزی که از 25 اسفند ماه 1403 آغاز و تا 15 فروردین ماه ادامه داشت همکاران حوزه های مختلفی همچون بهداشت محیط، جوانی جمعیت و سلامت خانواده، پیشگیری ازبیماریها ، کاهش خطر بلایا ، ازمایشگاهها، مراکز شبانه روزی و روستایی، آموزش و روابط عمومی حضور و خدمات فعال داشتند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان ، دکتر محبی در ادامه اظهار داشت: بازرسان بهداشت محیط ضمن تشکیل تیم های نظارتی بصورت مستمر در طول ماه رمضان و تعطیلات نوروزی با انجام بیش از 8 هزار نظارت بهداشتی و انجام 461 مورد نمونه برداری از آب و مواد غذایی حساس و رسیدگی به 271 مورد شکایات بهداشتی ، بیش از 19ونیم تن مواد غذایی فاسد را توقیف و معدوم نمودند.
رئیس مرکز بهداشت افزود: در همین راستا 612 مورد اخطاریه کتبی صادر و 90 متصدی متخلف نیز به مراجع قضایی معرفی و 12 امکنه متخلف پلمپ گردید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اهمیت مراقبت های دوران بارداری بویژه در مادران باردار نیازمند مراقبت بیشتر اظهار داشت: در این مدت 242 مورد پیگیری مادر باردار توسط کارشناسان و مراقبین سلامت این معاونت انجام گردید که در صورت نیاز به انجام مداخلات بهداشتی و درمانی برای دسترسی مادران به خدمات تخصصی ، تا حصول نتیجه اقدامات لازم انجام گردید.
دکتر محبی با تاکید بر اهمیت انجام به موقع غربالگری پاشنه ای نوزادان در جهت تشخیص و درمان برخی ناهنجاریهای مادرزادی گفت: در طول طرح سلامت نوروزی تعداد 1403 مورد غربالگری پاشنه ای نوزادان صورت پذیرفته و 327 مورد نمونه گیری بیماریهای مختلف واگیر دار انجام شده است. رئیس مرکز بهداشت استان افزود: در این مدت 851 مورد درمان پیشگیری و واکسیناسیون هاری نیز توسط کارشناسان پیشگیری از بیماریها در مرکز شبانه روزی هاری صورت پذیرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همچنین با بیان اینکه علاوه بر مراکز شبانه روزی در شهرستانهای استان قم، 5 مرکز روستایی نیز فعال بوده و به درمان سرپایی بیماران مشغول بوده اند گفت: از 25 اسفند ماه تا پایان کشیک های نوروزی تعداد 10 هزارو 429 مورد درمان سرپایی ، 153 مورد ارجاع به سطوح بالاتر و 36 مورد اعزام از روستا به شهر جهت ادامه درمان صورت گرفته است.
دکتر محبی با اشاره به پویش ملی نه به تصادف اظهار داشت: در زمینه ترویج فرهنگ رانندگی صحیح و پیشگیری از تصادفات کارشناسان این معاونت با برنامه ریزی های انجام شده اقدام به انجام فعالیتهای آموزشی و ترویجی با بهره گیری از ظرفیتهای موجود نمودند. وی افزود: این پویش یک گام کلیدی در کاهش حوادث جادهای و نجات جان هموطنان است و توسعه فرهنگ رانندگی ایمن یکی از اهداف بلندمدت این پویش است؛ وقتی جامعه به اهمیت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و رفتارهای ایمن در جادهها پی ببرد و آن را در زندگی روزمرهاش نهادینه می کند و در اینصورت میتوانیم شاهد کاهش چشمگیر تصادفات و حفظ جان هموطنانمان باشیم.