آنچه باید در مورد پزشکی خانواده بدانیم
امسال با توجه به آسیبهایی که همهگیری جهانی کرونا به اقتصاد جهانی و روند توسعه کشورهای جهان زده است و شواهدی که نشان میدهد برخی اقشار آسیبپذیر و گروههای سنی بیش از سایر افراد از کرونا در دنیا آسیب دیدهاند کشورهای جهان تصمیم گرفتند بار دیگر شعار «سلامتی برای همه» را سرلوحه برنامههای توسعه سلامت و خدمترسانی خود در این زمینه قرار دهند.
این شعار در سالهای گذشته بهعنوان شعاری جهانی در راستای ارتقای سلامت در جهان انتخاب شد و تغییرات اساسی در رویکرد خدمات بهداشتی در دنیا ایجاد کرد.
در رویکرد سلامتی برای همه مقرر بود خدمات سلامت به همه افراد و اقشار جامعه برسد و نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران نیز با راهاندازی و گسترش شبکه بهداشت و درمان در سراسر کشور، دسترسی به خدمات سلامت را در اقصی نقاط ایران اعم از روستاها و مناطق عشایری تسهیل کرد و از زمره کشورهایی بود که بارها به دلیل کیفیت خدمات و گسترش جغرافیایی خدمترسانی مورد تحسین جهانیان قرار گرفت.
کشورهای پیشرو در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع توانستهاند با رویکرد سلامتنگر، کلنگر و توجه به همه ابعاد سلامتی و ریشهیابی علل بیماری درروش و محیط زندگی و نیز تشخیص و درمان بهموقع همراه با کاهش پرداخت مستقیم از جیب مردم، ضمن ارتقای سلامتی فرد، خانواده و اجتماع با هزینه کرد کارا و اثربخش منابع منجر به عدالت در سلامت و درنهایت ارتقای رضایت مردم و ارائهکنندگان خدمات سلامتی شوند.
با توجه به اهمیت این موضوع، برنامه پزشکی خانواده در شعار امسال هفته سلامت گنجانده شده است تا توجه و تمرکز بیشتری بر روی این برنامه و اهمیت و نقش آن در ارتقای سلامت جامعه مدنظر قرار گیرد.
بیتردید برای انجام چنین اقدام مهمی همراهی تمام اجزای نظام سلامت بهخصوص سازمانها و صندوقهای بیمهگر و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی از ضرورت تام برخوردار است.
نظر دهید