• 1393/06/27 - 11:13
  • 91
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
جلسه آموزشی ویژه زائرین خانه خدا

آموزش پزشكان اعزامي در جلسه امروز مدینه منوره توسط معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم

اولین جلسه آموزشی نظارت پزشكان بر اصول بهداشتي و دقت بر حفظ سلامتي زائرين امروز در هتل صافی الیاس با سخنرانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.موضوع صحبت های دکتر آقاحسنی متخصص بیماریهای عفونی...ادامه مطلب

 اولین جلسه آموزشی نظارت پزشكان بر اصول بهداشتي و دقت بر حفظ سلامتي زائرين روز گذشته در هتل صافی الیاس مدینه منوره با سخنرانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.موضوع صحبت های دکتر آقاحسنی متخصص بیماریهای عفونی در این نشست در مورد بيماري ابولا، راههاي انتقال، علائم بيماري و چگونگي برخورد با موارد مشكوك و نكات ضروري در هنگام مشاهده بود.

لازم به ذکر است بیماري ویروس ابولا که قبلا به عنوان تب خونریزي دهنده ابولا شناخته شده است، یک بیماري خطرناک در انسان است که میزان کشندگی این بیماري تا 90 درصد نیز می رسد. این بیماري براي اولین بار در روستاهاي مرکز و غرب آفریقا، در نزدیکی جنگل هاي انبوه مناطق گرمسیري رخ داده است . ابولا، یک بیماري مشترک بین انسان و حیوان بوده و از حیوانات به انسان سرایت می کند .ابولا اولین بار در سال 1976 در سودان و کنگو به صورت 2 مورد همه گیري همزمان دیده شد. بار دوم همه گیري در یک روستاي واقع در نزدیکی رودخانه ابولا رخ داد. به همین علت بیماري به نام ابولا نام گذاري شد .  انتقال ابولا از حیوانات به جمعیت انسانی از طریق تماس نزدیک با خون، ترشحات بدن ، ارگان و یا سایر مایعات بدن حیوانات صورت می گیرد. در آفریقا، انتقال عفونت از طریق دست زدن به شامپانزه آلوده، گوریل، خفاش میوه خوار ، میمون، بز کوهی و خارپشت به انسان نیز گزارش شده است .ابولا از انسان به انسان به روش تماس مستقیم (از طریق پوست زخمی یا غشاي مخاطی) با خون، ترشحات ارگان هاي داخلی و یا سایر مایعات بدن افراد آلوده و تماس غیر مستقیم با محیط آلوده به این مایعات و نیز از طریق ذرات مخاطی هنگام سرفه یا عطسه ، انتقال می یابد .با این حال، تنها شواهد موجود در این باره مربوط به مردان بزرگسال سالم است و ممکن است این گونه از ویروس قادر به بیمار کردن سایر گروههاي انسانی مانند افراد در معرض خطر کاهش ایمنی بدن ، افراد مبتلا به بیماري هاي زمینه اي، زنان باردار و کودکان باشد. ابولا یک بیماري ویروسی حاد است که ، اغلب با شروع ناگهانی تب، ضعف شدید، درد عضلانی، سردرد و گلودرد مشخص می شود. از نشانه هاي دیگر این بیماري می توان به استفراغ، اسهال، بثورات جلدي، اختلال کلیه و کبد ، در بعضی موارد خونریزي داخلی و خارجی اشاره کرد. یافته هاي آزمایشگاهی شامل کاهش تعداد گلبول هاي سفید و پلاکت ها و افزایش آنزیم هاي کبدي می باشد. کسانی که به این ویروس آلوده می شوند، می توانند تا مدتهاي طولانی ویروس را از طریق خون و ترشحات داخلی بدن خود دفع کنند. از جمله راه های پیشگیری این بیماری در نبود درمان موثر و واکسن انسانی ، بالا بردن سطح آگاهی عمومی در مورد بیماري ابولا و آموزش اقدامات حفاظتی بصورت همگانی ، بهترین راه کاهش خطر ابتلا به عفونت ابولا در افراد و همچنین کاهش مرگ میر این بیماري می باشد. خودداري از تماس با حیوانات آلوده مثل خفاش میوه خوار یا میمون و خودداري از مصرف گوشت خام و شیر خام از دیگر راههاي پیشگیري از بیماري می باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 16743
کلمات کلیدی