• 1402/11/01 - 11:34
  • 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آغاز پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم

در راستای افزایش مصرف لبنیات با شعار " انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار" برای هفته اول و " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی " برای هفته دوم از تاریخ 1بهمن تا 15 بهمن برگزار می شود.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم امسال نیز همچون سنوات گذشته با هدف اطلاع رسانی در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار و ارتقا دانش آحاد جامعه در خصوص شیر و لبنیات در راستای افزایش مصرف لبنیات با شعار " انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار"  برای هفته اول و " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی " برای هفته دوم از تاریخ 1بهمن تا 15 بهمن با همکاری گروه های تغذیه معاونت های بهداشت و  ارگانهای بین بخشی همچون صدا و سیما ، آموزش و پرورش ، شهرداری ، ارتش ، سپاه ، نیروی انتظامی و ..... برگزار می شود.

بر این اساس برای هر روز این دو هفته یک پیام در نظر گرفته شده است که به شرح زیر است:

پیام روزها

روزهای هفته

نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده ید دار باشد

یکشنبه( 1 بهمن)

نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده موجب سرطان می شود.

دو شنبه (2 بهمن)

نمک زیاد، سرطان معده ، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه می دهد.

سه شنبه (3 بهمن)

نمک فقط نمک غذا نیست ،مراقب نمک پنهان هم باشید

چهارشنبه (4 بهمن)

نمک یدار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید.

پنجشنبه (5 بهمن)

نمکدان سر میز یا سفره نیارید.

جمعه (6 بهمن)

نمکهای رنگی(صورتی، آبی و بنفش و)و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر می اندازند.

شنبه (7 بهمن)

روزانه دو لیوان شیر بخورید، خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر

 

یکشنبه (8 بهمن)

لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد

دوشنبه (9 بهمن)

شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان  است.

سه شنبه (10 بهمن)

مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

چهارشنبه (11 بهمن)

مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک می کند.

پنجشنبه (12بهمن)

مصرف لبنیات از کوتاه قدی کودکان پیشگیری می کند.

جمعه (13 بهمن)

سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید

شنبه (14 بهمن)

بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است

یکشنبه (15 بهمن)

 

خاک کشور ما ید کمی دارد و در ۴۰ سال گذشته، یکی از برنامه ‌های موفق وزارت بهداشت، این بوده که با اجرای برنامه غنی کردن نمک با ید،  اختلالات کمبود ید را ریشه کن کرده است و سازمان غذا و دارو به هیچ کارخانه ‌ای اجازه تولید نمک بدون فرآیند تصفیه کردن و اضافه کردن ید را نمی‌ دهد.  
 
نمک‌ های موجود در بازار تحت عنوان نمک دریا، سنگ نمک، نمک صورتی، نمک هیمالیا و ... مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند. این نمک‌ ها مقادیر زیادی فلزات سنگین دارند که سرطان ‌زا بوده و سنگ کلیه ایجاد می ‌کنند و اگر افراد از این نمک‌ ها استفاده کنند، دچار کمبود ید می شوند که عوارضی مانند سقط جنین، عقب ماندگی و اختلالات ذهنی جنین را به همراه خواهد داشت. 
 
مصرف نمک (که یکی از عوامل اصلی بالارفتن فشارخون است) در کشور ما، دو برابر حد استاندارد است!  
 
پس بیایید نمکدان را از سفره ها حذف کنیم.  
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 60116

تصاویر

فیلم ها

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید