4 هزار مادر باردار قمی به کرونا مبتلا شدند/ سینوفارم بهترین نوع واکسن برای مادران باردار
مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: از شیوع ویروس کرونا تا به امروز، چهار هزار مادر باردار قمی با بیماری کرونا درگیر شدهاند و چهار هزار و 400 مادر باردار نیز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، معصومه فرشید مقدم در گفت وگویی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت مادران باردار در استان اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا در مادران باردار و تازه زایمان کرده مانند بقیه افراد است اما مادران باردار باید این موضوع را بدانند که در صورت ابتلا به کرونا به ویژه اگر واکسن هم نزده باشند، امکان بستری شدن و نیاز به خدمات ویژه در آنها افزایش مییابد.
وی افزود: در استان قم از ابتدای همه گیری بیماری کووید-19 تا کنون حدود چهار هزار مادر باردار به کرونا مبتلا شدند درصد زیادی از مادرانی که دچار علایم کرونا شدهاند ، با مراجعه به موقع و رعایت دستورات پزشک و ماما بهبود یافته اند و نوزاد سالم خود را به دنیا آوردند.
مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: اولین و مهم ترین توصیه ما به مادران باردار پیشگیری از بیماری با رعایت دستورات بهداشتی به ویژه پرهیز از تجمعات، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و به خصوص انجام واکسیناسیون است.
فرشید مقدم با بیان اهمیت ایمنی زنان باردار علیه بیماری کرونا با تزریق واکسن عنوان کرد: واکسیناسیون و انجام به موقع اقدامات توصیه شده بسیار مهم است.
سینوفارم برترین نوع واکسن برای مادران باردار
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در ادامه با اشاره به توصیه مهم متخصصان زنان و معرفی مهمترین نوع واکسن برای مادران باردار گفت: واکسیناسیون و انجام به موقع اقدامات توصیه شده در سرانجام بیماری کرونا در مادران باردار بسیار مهم است و واکسیناسیون برای همه مادران باردار از ابتدای بارداری تا یک هفته قبل از زایمان قابل انجام است.
فرشید مقدم اظهار کرد: نوع واکسنی که در بارداری عموما توصیه شده واکسن سینوفارم است که توسط برجستهترین متخصصین زنان ایران برای مادران باردار تایید شده است و با تزریق واکسن علیه بیماری کووید 19، ایمنی بدن مادر و حتی نوزاد نسبت به بیماری کرونا افزایش یافته و مادر و نوزاد را نسبت به ابتلای موارد شدید، بستری و مرگ به علت کرونا محافظت میکند.
وی بیان کرد: در پیک ششم بیماری کرونا با سویه اومیکرون، بیشتر نوزادانی که به علت کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بستری و یا فوت شدند به مادرانی اختصاص داشتند که واکسیناسیون را انجام نداده بودند و این امر در مورد مادران باردار و تازه زایمان کرده نیز صدق میکند.
*4 هزار و 300 مادر باردار قمی واکسن زدهاند
مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در ادامه گفتو گوی خود با اشاره به آمار جمعیت مادران بارداری که اقدام به تزریق واکسن کردند گفت : در استان قم از شهریور سال جاری تا کنون ۴ هزار و۳۰۰ مادرباردار واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
فرشید مقدم اظهار کرد: در این ایام که کرونا شایع است بایستی مادران هرنوع علامت مشابه سرماخوردگی حتی موارد خفیف را جدی بگیرد و به مراکز منتخب کرونای استان مراجعه و مطابق دستورات پزشک و مراقب سلامت خود اقدام کنند. اقداماتی که در این شرایط برای مادران انجام می گیرد شامل ویزیت پزشک و ماما، انجام نمونهگیری، بررسی سوابق بیماریهای قبلی و در صورت نیاز ارجاع به تیم چند تخصصی و یا بیمارستان است.
وی بیان کرد: مادران در صورت داشتن سئوال و نیاز به راهنمایی بیشتر می توانند با شماره تماس 4030 کد 4 تماس بگیرند تا مشاوران خبره مامایی به صورت شبانه روزی پاسخگوی مادران باردار و زایمان کرده باشند. چنانچه درمان سرپایی برای مادر در نظر گرفته شود به صورت روزانه با وی تماس گرفته میشود تا روند بیماری مادر بررسی شود و درصورت نیاز، ماما با هماهنگی قبلی برای مراقبت مادر به درب منزل مراجعه کند.
*هشدار به مادران باردار دارای بیماری زمینه ای
مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: اگر مادری دارای بیماری زمینهای مانند دیابت، آسم، بیماری قلبی، فشارخون، نقص سیستم ایمنی، بیماری کلیوی و مغزی و گوارشی مهم و چاقی است باید بیش از بقیه به وضعیت واکسیناسیون خود توجه کند و در صورت ابتلا، حتی اگر علایم وی مانند سرما خوردگی خفیف است، به مراکز منتخب مراجعه کند و پزشک را در جریان بیماری خود قرار دهد چراکه روش درمان این مادران متفاوت بوده و نیازمند مراجعه به سطح تخصصی نیز است.
فرشید مقدم افزود: مادران در صورت ابتلا و نیاز به درمان سرپایی باید داروهای خود را به صورت صحیح و کامل مصرف کنند که در این صورت انتظار میرود بیماری مادر، روز به روز بهبود یابد. اگر مادر متوجه بهبودی نشد یا حال عمومی او بدتر شد یا هریک از علائم از جمله احساس تنگی نفس، تب، عدم تحمل غذا و مایعات، بیحالی و کبودی ناخن و یا لب و سرفههای شدید داشت باید به بیمارستان مرجع کرونای مادران(فرقانی) مراجعه کند.
نظر دهید