• 1401/07/24 - 14:08
  • 93
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گرامیداشت روز جهانی غذا در سال 2022

«غذا برای همه، هیچ کسی نباید فراموش شود»

بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر هر سال، روز جهانی غذا است. از اهداف مهم این روز می توان به کاهش سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی در جهان، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن، برقراری امنیت پایدار غذا و تغذیه،  تشویق به برقراری ارتباط کشورهای درحال‌توسعه، مراکز بین‌المللی و نهادهای غیردولتی برای همکاری‌های اقتصادی و کشاورزی و حمایت‌های متقابل فنی برای افزایش محصولات کشاورزی و حمایت از محیط زیست، تشویق روستائیان به ویژه زنان به مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها و اقداماتی که شرایط زندگی‌ و تغذیه ای خانواده را بهبود می‌بخشد، مبارزه با سوءتغذیه و.... اشاره نمود. شعار روز جهانی در سال 2022  "Leave NO ONE behind غذا برای همه، هیچ کسی نباید فراموش شود" نامگذاری شده است. طبق بیانیه FAO، سال ۲۰۲۲ ما را با یک بیماری همه گیر، تغییر اقلیم، افزایش قیمت ها و تنش های بین المللی احاطه کرده است که بر امنیت غذایی جهانی تأثیر می گذارد. ما باید دنیایی پایدار بسازیم که در آن همه و در همه جا به طور منظم به غذای مغذی و کافی دسترسی داشته باشند. افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی در جهان، کشورها را به سمت بحران آسیب پذیری سوق داده است. در واقع، میلیون ها نفر در سراسر جهان توانایی پرداخت هزینه یک رژیم غذایی سالم را ندارند و این امر آنها را در معرض خطر بالای ناامنی غذایی و سوء تغذیه قرار می دهد. اما پایان دادن به گرسنگی فقط به خاطر عرضه مواد غذایی نیست. در سراسر جهان، بیش از ۸۰ درصد از افراد با فقر شدید در مناطق روستایی زندگی میکنند و بسیاری برای زندگی خود به کشاورزی و منابع طبیعی متکی هستند. آنها معمولا بیشترین آسیب را از بلایای طبیعی و ساخته دست بشر می بینند و به دلایل متعدد در حاشیه قرار می گیرند.

 با توجه به توضیحات فوق، امید است با آموزش منظم و برنامه ریزی صحیح، دورریز و اتلاف مواد غذایی را به خصوص در سطح خانوار، تولید و عرضه کاهش دهیم؛ الگوی مصرف غذاها را اصلاح و به سمت استفاده بیشتر از منابع گیاهی و مصرف کمتر قند و شکر، چربی اشباع و نمک سوق دهیم؛ از توان متخصصین تغذیه، صنعت غذا و کشاورزی جهت آموزش جامعه و همچنین کشاورزان، کشت، تولید و توسعه محصولات متنوع غذایی و کشاورزی و به حداقل رساندن دورریز موادغذایی، استفاده نماییم و با آموزش و فرهنگ سازی این موارد از دوران کودکی بتوانیم گامی بزرگ و ارزشمند در جهت نیل به اهداف این روز جهانی برداریم.

بدین منظور، این روز را به کلیه دست اندرکاران و فعالان حوزه غذا و تغذیه، پیشگامان تولید، توزیع، عرضه محصولات غذایی و آشامیدنی و همچنین تمام سازمان هایی که به نحوی در زنجیره تامین و نظارت بر غذای جامعه نقش دارند تبریک عرض می نماییم. امید است با پایندی به شعار امسال، با تغییر الگوهای رفتاری، تولید بهتر، تغذیه بهتر، زندگی بهتر برای همه افراد جامعه فراهم گردد.

 

                                          گروه بهبود تغذیه جامعه

                                                                                 معاونت بهداشتی استان قم

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 53711

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید