در نشست خبری مطرح شد؛
وضعیت تاریخ مصرف واکسن های کرونا/نگران آنفلوانزا هستیم
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: حداکثر ۱۵ درصد بیماران کرونایی بستری در ICU به آنتی بیوتیک نیاز دارند اما بیش از ۷۵ درصد آنها آنتی بیوتیک مصرف میکنند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، محمد مهدی گویا، روز شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ در نشست خبری هفته اطلاع رسانی مقاومت میکروبی، اظهار داشت: مقاوم شدن میکروبها به داروها، نگران کننده است.
وی با عنوان این مطلب که بعضی از بیماریها به داروها مقاوم شده اند، افزود: باید یک عزم جهانی وجود داشته باشد تا از بروز هر چه بیشتر مقاومت میکروبی جلوگیری کرد.
گویا ادامه داد: اکثر موارد مقاومت میکروبی متأسفانه در بیمارستانها به خصوصی بخشهای آی سی یو رخ میدهد و چنانچه با برنامه ریزی مناسبی جلوی این اتفاقات را بگیریم، شاید بتوانیم امیدوارانه تر به آینده نگاه کنیم.
وی افزود: داروهایی که تجویز میشود، اگر با حساب و کتاب باشد، میتوان امیدوار بود پدیده مقاومت میکروبی دیرتر رخ دهد.
گویا گفت: به عنوان مثال همین کووید ۱۹، بیمار مبتلا که در آی سی یو بستری میشود حداکثر ۱۵ درصد به آنتی بیوتیک نیاز دارند اما بیش از ۷۵ درصد آنها آنتی بیوتیک مصرف میکنند که نشان میدهد چقدر بی رویه آنتی بیوتیک ها تجویز میشود.
وی افزود: تجویز و مصرف بی رویه دارو، مصرف کمتر از حد داروهای ضد میکروبی، کار را بسیار سخت کرده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: با میکروارگانیزم های مقاوم به دارو و سخت درمان مواجه هستیم که هر روز به تعداد آنها اضافه میشود.
گویا در ادامه به موضوع تاریخ مصرف واکسنهای وارداتی کووید ۱۹ اشاره کرد و افزود: نظارت بر واکسنهایی که تجویز میشود کاملاً دقیق است و هیچ واکسنی تا وقتی از فیلترهای سختگیرانه سازمان غذا و دارو عبور نکرده باشد، اجازه مصرف آنها را نداریم.
وی گفت: امکان ندارد واکسنی که تاریخ مصرف آن توسط سازمان غذا و دارو تعیین شده باشد و یک روز از تاریخ آن گذشته باشد، مصرف شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در ارتباط با شیوع آنفلوانزای فصلی در کشور، تاکید کرد: تعداد موارد آنفلوانزای فصلی در حال حاضر زیاد نیست و در چندین استان دیده شده است.
گویا از تولید کیتهایی با همکاری انستیتو پاستور برای تشخیص همزمان آنفلوانزا و کرونا خبر داد و گفت: داریم بیماری آنفلوانزا را رصد میکنیم و اگر تبدیل به همه گیری بشود، حتماً اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی افزود: البته یک نگرانی وجود دارد که در سالی که موارد آنفلوانزا خیلی کم دیده میشود، شانس ابتلاء و همه گیری به همان نسبت در سال بعد افزایش مییابد. بنابراین، با توجه به اینکه سال گذشته شیوع آنفلوانزای فصلی را نداشتیم، میتوان نگران شیوع این بیماری در پاییز و زمستان امسال بود.
نظر دهید