نظارت بر فعالیت موکب ها، ایستگاهای صلواتی و محل های اسکان زائرین در ایام ارتحال امام (ره)
دکتر مجید اصغری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به فراررسیدن سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی و قیام خونین مردم قم در روزهای 14 و 15 خرداد ماه گفت: با حضور فعال 6 تیم از ناظران بهداشت محیط و طبق دستورعمل اجرایی وزارت بهداشت برنامه نظارت و کنترل بهداشتی بر عوامل محیطی از جمله آب، غذا، محلهای اسکان، مراکز طبخ و عرضه غذا، وسائط نقلیه عمومی انتقال زائرین، موکبها و ایستگاههای صلواتی در ایام ارتحال در استان قم به اجرا در خواهد آمد.
دکتر اصغری افزود: در جهت پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و بروز بیماری های منتقله از آب و غذا و در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه ، از همشهریان و زائرین گرامی توصیه می شود بهداشت فردی در طول مراسم رعایت نموده و مواد خوراکی و آشامیدنی سالم و بهداشتی که از محلهای مطمئن و شناخته شده تهیه شود استفاده نمایند.
وی همچنین با تاکید بر مصرف مواد غذایی دارای بسته بندی و مشخصات بهداشتی (تاریخ تولید و انقضاء، پروانه ساخت و ظاهر مناسب) اظهار داشت: از نگهداری مواد غذایی پخته شده یا فسادپذیر در دمای محیط بیشتر از دو ساعت خودداری شود و سعی شود صرفا از آب بسته بندی شده مصرف شود و یا جهت خنک کردن آب فقط از یخ بهداشتی و بسته بندی شده استفاده شود .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه افزود: برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه می شود از فعالیت و یا حرکت در ساعات گرم روز خودداری نموده و تدابیر لازم از جمله استفاده از لباس مناسب ، وسایل حفاظت فردی مانند عینک آفتابی، کلاه، کرم ضد افتاب مناسب رعایت کنند و علاوه بر نوشیدن آب کافی، همراه داشتن آبلیمو دانه های شربتی برای رفع عطش نیز توصیه می شود.
دکتر اصغری همچنین با اعلام سامانه تلفنی 190 جهت گزارش شکایات بهداشتی گفت: در صورت مشاهده موارد مسمومیت و یا بیماری های اسهالی، واحد مدیریت بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشتی با شماره تلفن های 36621863 و 37715747 آماده دریافت گزارشات همشهریان و زائرین گرامی می باشد.