تغذیه در ماه رمضان
دریافت کتاب راهنمای تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان
تغذیه در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات به معنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است.
منشور اتاوا
ارتقا سلامت تنها وظیفه بخش بهداشت نیست
اولین کنفرانس بین المللی ارتقائ سلامت در اتاوا کانادا در 21 نوامبر 1986 برگزار گردید و طی آن منشور اتاوا بمنظور سازماندهی فعالیت ها جهت رسیدن به بهداشت برای همه تا سال 2000 و پس ازآن ارائه شد. برگزاری این کنفرانس در حقیقت واکنشی به انتظارات جدید مطرح شده جنبش جدید بهداشت عمومی در دنیا بود
روزه عبادتی سلامت بخش
راهنمای تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان
به طور کلی تغذیه صحیح، شامل مصرف متعادل و متناسب از گروه های اصلی غذایی (نان و غلات، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات، سبزی ها و میوه ها) و روغن های مایع می باشد که در کنار آن مصرف آب و مایعات، انجام فعالیت های روزانه به همراه کنترل وزن تأکید می شود. در ماه مبارک رمضان که مسلمانان از طلوع تا غروب خورشید ناشتا هستند، معمولاً غذای مصرف شده کمتر از غذای دریافتی در روزهای معمول است که خود عاملی سلامتی بخش برای افراد، در این ماه عزیز می باشد. رژیم غذایی متعادل در این ماه علاوه بر بهبود کلسترول خون، سبب کاهش اسید معده شده و از یبوست و دیگر مشکلات گوارشی پیشگیری می کند و در نهایت شیوه زندگی سالم و فعالی را موجب می شود.
گرمازدگی
توصیه های متخصص طب اورژانس دانشگاه در خصوص گرمازدگی
گرما زدگي(Heat Enhaustion) یک سندرم باليني است كه به علت كاهش حجم مايعات در شرايط استرس گرمایي ايجاد شده و بیمار دچار کمبود آب و كمبود نمك می شود. كمبود آب به علت عدم دريافت مایعات كافي در محيط های گرم بروز می کند که بیشتر در كارگران،ورزشكاران ،سربازان و يا افرادي كه دسترسي به آب ندارند ايجاد مي شود. كمبود نمك نیز زماني اتفاق مي افتد كه تعريق فراوان صورت مي گيرد اما اين حجم از دست رفته فقط با آب بدون نمك جايگزين مي شود در گرمازدگي دماي بدن معمولاً در محدوده نرمال باقي مي ماند.
دستورالعمل رعایت ضوابط بهداشتی مربوط به صنف شیرینی پزان و قنادان
در استانه ماه مبارک رمضان رعایت نکات بهداشتی توسط متصدیان کارگاههای شیرینی پزی و شیرینی فروش الزامی است
با توجه به ضرورت رعایت مقررات بهداشتی جهت حفظ سلامت شهروندان و روزه داران گرامی در ماه مبارک رمضان لازم است متصدیان محترم واحد صنفی کارگاه شیرنی پزی /شیرینی فروشی ضمن رعایت ضوابط بهداشتی مربوط به آن صنف ، نکات بهداشتی ذیل را نیز موکداً مراعات نمایند
مرکز بهداشت استان به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار می کند
همایش بزرگ پیاده روی جامعه سالم عاری از اعتیاد
این همایش روز جمعه 14/4/92 ساعت 7 صبح با حضور خانواده های محترم شهر قم از ورزشگاه شهید حیدریان به طرف بوستان علوی برگزار خواهد شد
در آستانه ماه مبارک رمضان و فصل گرما برگزار گردید:
همایش ویژه صنف قناد و شیرینی ساز و صنف کبابی، کله پزی و جگرکی
دو همايش ويژه صنف قناد و شيريني ساز و صنف كبابي، كلهپز، جگركي با همكاري اتحاديه هاي مربوطه در عصر روز سه شنبه مورخه 11/04/1392 در سالن اجتماعات مركز بهداشت استان با حضور حدود 200 نفر از صاحبان مشاغل مذكور برگزار گرديد
آگهی مناقصه واگذاری مجموعه دهکده سلامتی
واگذاری خدمات قابل ارائه در مجموعه دهکده سلامتی مرکز بهداشت به بخش خصوصی واگذار می شود
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در نظر دارد خدمات قابل ارائه در مجموعه دهکده سلامتی را از طریق مناقصه به واجدین شرایط واگذار نماید.
تسلیت درگذشت بنیانگذار نظام شبکه خدمات بهداشتی درمانی کشور
دکتر سیروس پیله رودی از طراحان و بنیانگذاران شبکه خدمات بهداشتی اولیه کشور دار فانی را وداع گفتند
استاد دکتر سیروس پیله رودی یکی از بنیان گذاران شبکه بهداشتی درمانی کشور و دلسوز صمیمی سلامت مردم ایران پس از یک هفته بستری بودن در بیمارستان دی تهران، صبح روز چهارشنبه 5 تیرماه بر اثر ضایعه مغزی درگذشت.
پایان فعالیت بازرسان بهداشت محیط در اعیاد شعبانیه
انجام 8903 مورد بازدید،28مورد پیگیری شکایات مردمی و توقیف بیش از 3 تن مواد غذایی غیربهداشتی
فعالیت تیم بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت که به مناسبت اعیاد شعبانیه در قالب 11 تیم بازرسی (23 کارشناس) با استقرار در ستاد مرکزبهداشت، جمکران و سطح شهر از28 خردادماه آغاز و تا 4 تیرماه ادامه داشت به پایان رسید