چگونه در سفر از نقاط آلوده به ویروس کرونا در امان بمانیم؟
تا آنجا که امکان دارد به سفر نروید.
خودمراقبتی، مهمترین راه جلوگیری از ابتال به کرونا ویروس جدید
بیماری کروناویروس جدید چیست ؟ کرونا ویروس ها گروهی از ویروس ها هستند که هم در انسان وهم در برخی حیوانات می توانند باعث بیماری شوند. درانسان ،برخی از کورونا ویروس ها صرفا بیماری خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد می کنند.بیماری کروناویروس جدید یک بیماری ویروسی و بسیار مسری است که اولین بار در شهر ووهان کشور چین شناسایی گردید. عالئمی شبیه آنفلوانزا ، سارس و سایر بیماری های شدید تنفسی دارد . عامل این بیماری به اختصار 9102- nCoV نامگذاری شده است بعد ازشناسایی موارد اولیه بیماری در شهر ووهان چین به علت مسری بودن شدید ، این بیماری به شهرهای دیگر چین هم گسترش پیدا کرد سپس مواردی از بیماری هم در کشورهای دیگر مانند تابلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا و برخی کشورهای دیگر مشاهده گردید.
با اضطراب ویروس کرونا چه کنیم؟
* چگونه ایمن بمانیم و همزمان با اضطراب کنار بیایم؟ این روزها خیلیها اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند. اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل میکند. اضطراب میتواند روی سیستم ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماریها تضعیف کند.گاهی نیز اضطراب باعث رفتارهای ناکارآمد میشود. برای مثال ممکن است باعث شود مکرراً اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم وپیامهای درست و دستورالعملهای علمی را ندیده بگیریم. کارهایی که فرد مبتلا به اضطراب انجام میدهد و چرخهی اضطراب خودش و دیگران رابیشتر میکند عبارت است از جستجوی مداوم خبر در رسانهها، شبکههای اجتماعی نامعتبر. عدم اطمینان و بزرگنمایی خطرات از ویژگیهای افراد مضطرب است. اشخاصی که از قبل دچار اختلال اضطراب منتشر، اختلال اضطراب بیماری و اختلال وسواسی جبری بودهانددر این شرایط اضطراب بیشتری را تجربه میکنند.
تغذیه در ارتقای سیستم ایمنی
عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله ویروس کرونا دارد .
آشنایی با عفونت حاد تنفسی با کرونا ویروس
ویروس های خانواده کورونا منجر به عفونتهای تنفسی می شود، اما همه گیری با ویروس جدید کورونا 2019 نشان داده که ویروس های این خانواده تمایل به ایجاد بیماریهای شدید تری دارند. این ویروس های جدید از پستانداران (شتر-خفاش) به انسان منتقل می شوند. در دسامبر 2019 یک ویروس جدید از این خانواده باعث ابتلا انسان ها به پنومونی در چین شد که بعد از آن در چندین کشور دیگر نیز گزارش گردید.
چه کنیم تا به ویروس کرونا مبتلا نشویم؟
در حال حاضر هیچ واکسنی برای جلوگیری از عفونت کرونا وجود ندارد. بهترین راه پیشگیری از ابتلاء به بیماری، قرار نگرفتن در معرض ویروس کرونا است.
مقابله با استرس در هنگام شیوع بیماری کرونا ویروس
احساس غم، استرس، سردرگمی، و یا ترس و عصبانیت در هنگام بروز هر نوع بحران، امری طبیعی است. به همین دلیل به خودتان و دیگران برچسب ضعیف بودن، ترسو یا غیر طبیعی بودن نزنید.
پیشگیری از کروناویروس در نانوایی ها:
1-دستهایمان را مرتب و به روش صحیح با آب و صابون بشوئیم. (حداقل 20 ثانیه تمام قسمتهای دست)
روش مواجهه با خانواده بیماران مشکوک یا مبتلا به ویروس کرونا
تصورکنید یکی از عزیزان شما شک ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده است. چه احساسات و شرایطی را تجربه میکنید؟ در این شرایط اغلب همراهان وخانواده بیماران در بحران هستند.واکنش افراد مختلف در بحران متفاوت است.بعضی ترس و اضطراب زیادی را تجربه میکنند، برخی خشمگین می شوند و نسبت به کادر درمان پرخاشگری می کنند، گاهی نیزافراد کرخت می شوند و نمی توانند واکنشی نشان دهند. نقش تیم درمان در کاهش استرس بیماران و همراهانشان ، و حمایت آنها دربحران بسیار کلیدی است. در ارتباط با همراه و خانواده بیمار این موارد را درنظر داشته باشید:
پیشگیری از کرونا ویروس در هنگام خرید
با توجه به وجود ازدحام در مراکز خرید و خطر بالای ابتلا در این اماکن لازم است اقدامات پیشگیرانه ذیل به منظور پیشگیری از ابتلا به کروناویروس، به عمل آید: