• 1403/03/26 - 14:06
  • 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رعایت اصول بهداشتی هنگام ذبح قربانی در عید سعید قربان

 
با عنایت به نزدیک شدن عید سعید قربان و سنت پسندیده قربانی کردن گوسفند ضمن عرض تبریک؛ رعایت نکات بهداشتی زیر می تواند شیرینی عید را چند برابر کند چراکه متأسفانه گاهی شاهد عدم رعایت اصول بهداشتی توسط شهروندان گرامی هستیم که ایام خوش را به کام خود، خانواده و جامعه تلخ می نمایند. 
ارتباط نزدیک دام و انسان درصورت بیمار بودن دام باعث انتقال بیماریهای منتقل شونده از دام به انسان از طریق تماس با خون،‌ ترشحات،‌ پوست، پشم و ... یا خوردن گوشت و احشای دام بیمار می گردد. 
بدیهی است  آگاهی و نگرش جامعه در حدی است که از مصرف یا تماس با دام بیمار و آلوده پرهیز می نمایند؛ مشکل از آنجا شروع می شود که برخی بیماریها مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، تب مالت و ... در دام علامتی بروز نمی دهد و دام به ظاهر سالم است؛ 
 
پس چه کنیم تا به بیماری مبتلا نشویم؟
1.رعایت اصول بهداشتی در نگهداری،‌ذبح، توزیع و پخت دام 
2. تهیه دام از نقاط مطمئن و دارای مجوز دامپزشکی 
3. ذبح دام در کشتارگاه های مجاز
 
آمار نشان می دهد یکی از بیشترین راه های انتقال بیماری از دام به انسان، حین ذبح دام می باشد؛ معمولا افراد به زخم های کوچک موجود در دست و پای خود بی توجه اند. خراش پوستی،‌ گوشه ناخن و  هر نوع آسیب به پوست بدن باعث شکسته شدن سد دفاعی بدن شده از طرفی عوامل بیماریزا و میکروب ها  که فقط با چشم مسلح قابل رویت و به حدی کوچک اند که هزاران میکروب می تواند به راحتی از زخم ها و خراش های کوچک گذشته وارد بدن شود، این بیماریها گاهی باعث خسارات جبران ناپذیری از جمله مرگ افراد می شود. 
 
استفاده از وسایل ضد عفونی نشده حین ذبح نیز خود مزید برعلت است و باعث بروز بیماری می گردد. ذبح دام در مناطقی بجز کشتارگاه ها باعث آلوده کردن محیط نیز می گردد. متأسفانه برخی افراد به خود اجازه می دهند خون و مواد زاید حاصل از ذبح را در کوچه و خیابان و جوی آب رها کنند همین امر باعث جلب سایر حیوانات به ویژه حیوانات ولگرد شده در نتیجه بیماری وحوش از جمله هاری و ... نیز با اماکن انسانی راه میابند.
 
در پایان توصیه می گردد ضمن تهیه دام سالم و مطمئن برای ذبح، از ذبح دام در اماکن عمومی خودداری نموده،‌ تأکید می شود:
1.  گوشت حاوی مهر با برچسب دامپزشکی از قصابی های مجاز خریداری شود
2.  گوشت های نذری به مدت 24 ساعت در دمای یخچال (نه فریزر) نگهداری شود سپس مصرف شود؛ ضمنا از مصرف گوشت، جگر و سایر احشا، به صورت خام یا نیم پز جدا پرهیز گردد. گوشت های مورد مصرف برای کباب در قطعات کوچکتری بریده و اجازه داده شود کاملا  مغز پخت گردند. 
3.  هنگام تماس با دام از لباس های محافظ (آستین بلند، دستکش و ...) استفاده شود.
4.  چنانچه کنه به پوست بدنتان چسبید از کندن سریع آن خودداری شود؛ لازم است کنه به روغن آغشته شود (زیر و روی کنه) تا به آرامی خودش پوست را رها کند.
 
 
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 61475