• 1395/09/29 - 09:32
  • 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بسیج ملی کاهش مصرف، نمک، قند و چربی

باتوجه به ضرورت تداوم و استمرار اجرای بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح، کمپین ملی 1،2،3 : غذای سالم با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی در دی ماه از 29آذر ماه لغایت 14 دی ماه اجرا می گردد.

برای دریافت مطالب آموزشی کلیک کنید.

بیماری های غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می روند به طوری که 76% کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری ها غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است. مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی ، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان ها است. در حال حاضر بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال می باشد.

بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10% انرژی روزانه باید از قندهای ساده تأمین شود و در حال حاضر به علت شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی به تأمین کمتر از 5% انرژی روزانه از قندهای ساده تأکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است.

در ایران شیوع دیابت در حدود 10% گزارش شده است. در حدود 50% زنان و 39% مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند. مصرف قند و شکر روزانه 66 گرم است. در حالی که براساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است. تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجر به حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماری های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری های قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد قندی و شیرین است.

از سوی دیگر، افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است. مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391 نیز نشان داده است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی (35گرم) بیشتر است.

باتوجه به ضرورت تداوم و استمرار اجرای بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح، در نظر است کمپین ملی 1،2،3 : غذای سالم با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی در دی ماه از 29آذر ماه لغایت 14 دی ماه اجرا شود.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 25643
کلمات کلیدی