پیشگیری از کرونا در مادران پس از ترخیص از بخش زایمان
"تولد" همیشه حس زیبایی را در وجود ما جوانه می زند و هر یک از ما را به این باور می رساند که هنوز دنیا جای زیبایی برای زندگی است با توجه به اپیدمی کرونا. برای حفظ این شیرینی باید این روزها ، بیش از دیگران مراقب مادران باردار و مادرانی که تازه زایمان کرده اند و نوزادان باشیم .
هوالحکیم
پیشگیری از کرونا در مادران پس از ترخیص از بخش زایمان
"تولد" همیشه حس زیبایی را در وجود ما جوانه می زند و هر یک از ما را به این باور می رساند که هنوز دنیا جای زیبایی برای زندگی است با توجه به اپیدمی کرونا. برای حفظ این شیرینی باید این روزها ، بیش از دیگران مراقب مادران باردار و مادرانی که تازه زایمان کرده اند و نوزادان باشیم .
نقش مهم پدران و اطرافیان
از پدران مهربان و گرامی خواهشمند است هنگامی که مادر در بیمارستان زایمان نمود و شما برای انجام کارهای ترخیص وی به بیمارستان می روید لطفا موارد ذیل را مد نظر قرار دهید:
<![if !supportLists]>1. <![endif]>وسیله نقلیه مخصوص جابجایی مادر و نوزاد را ضدعفونی نمایید . برای مادر و مراقب وی ماسک و دستکش همراه ببرید تا نسبت به تعویض ماسک و دستکش قبل از نشستن در ماشین اقدام نماید
<![if !supportLists]>2. <![endif]>برای مراقبت از مادر در روزهای اول حداکثر از یک نفر دیگر غیر از خودتان کمک بگیرید .این فرد باید کاملا سالم باشد و اطلاعات بهداشتی داشته و بطور کامل نکات بهداشتی مانند شستن صحیح دستها پس از هربار دست زدن به سطوح مشترک – حفظ فاصله 2 متر با دیگران – عدم تماس با فرد مشکوک به بیماری – بهداشت سرفه و عطسه و.... را رعایت کند .
<![if !supportLists]>3. <![endif]>بهتر است در مواقع نیاز به کمک به مادر در فاصله نزدیک ، مراقب ماسک بزند و تا حد امکان از پشت سر به مادر نزدیک شود .
<![if !supportLists]>4. <![endif]>به یاد داشته باشید همسر و فرزند شما مستعد ابتلا به بیماری کرونا هستند پس کلا برنامه عیادت از مادر و نوزاد و هرگونه رفت و آمد یا مراسم جشن را تعطیل نمایید .
اقوام و دوستان می توانند بطور تلفنی جویای سلامتی آنها شده و تبریک بگویند .
در صورت امکان یک گوشی تلفن برای مکالمات مادر اختصاص یابد و دیگران به آن دست نزنند . این گوشی در یک مکان تمیز قرار گیرد . یا اگر فقط یک گوشی تلفن در منزل دارید قبل از دست زدن مادر ضدعفونی شود یا اینکه مادر پس از اتمام مکالمه دستهایش را به مدت 20 ثانیه بشوید .
<![if !supportLists]>5. <![endif]>هرگز نوزاد را نبوسید
<![if !supportLists]>6. <![endif]>کلیه لوازم مورد نیاز مادر و نوزاد در یک کمد در اتاق استراحتشان و در دسترس مادر باشد تا کمترین نیاز به دست زدن به اشیا را داشته باشد .
<![if !supportLists]>7. <![endif]>برای روزهای اول مقداری محلول یا ژل ضدعفونی دست ها برای مادر تهیه شود تا در مواقعی که شستن دستها مقدور نیست استفاده کند .
<![if !supportLists]>8. <![endif]>مراقب باشیم اگر از افشانه الکل و محلولهای ضدعفونی دست استفاده می شود با فاصله مناسب از نوزاد این کار انجام گیرد چون می تواند اثار مخرب روی دستگاه تنفسی و چشم نوزاد داشته باشد.
<![if !supportLists]>9. <![endif]>روزانه وقتی از بیرون منزل به خانه برمی گردید ابتدا دستانتان را بشویید. سپس لباس ها را از تن دربیاورید و جدا از دیگر لباس ها آویزان کنید و دوباره دست ها را بشویید. سپس کلید، سوئیچ و تلفن همراه را ضدعفونی کنید. بعد دوباره دست ها را بشویید.»
<![if !supportLists]>10. <![endif]>در این مدت برای وسایلی که از بیرون خریداری می شود یک تشت پلاستیکی جداگانه ای در گوشه آشپزخانه درنظر گرفته و خریدها در داخل آن قرار گیرد و سپس با شست وشو یا ضدعفونی در همان محل از آلوده شدن سطوح آشپزخانه جلوگیری شود.
<![if !supportLists]>11. <![endif]>مادران باردار و زایمان کرده باید از هرگونه استرس دور باشند تا سیستم ایمنی بدنشان قوی بماند .
<![if !supportLists]>12. <![endif]>مادر تازه زایمان کرده ،باید مایعات کافی بنوشد و از مواد غذایی مقوی و مناسب استفاده نماید .
<![if !supportLists]>13. <![endif]>برای نوزاد به هیچ عنوان از پستانک و سرشیشه استفاده نگردد چون علاوه بر تهدید سلامتی نوزاد ،امکان آلودگی این وسایل با ویروس کرونا زیاد است .