• 1398/12/13 - 12:24
  • 141
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سیستم ایمنی

سیستم ایمنی مجموعه ای از سلول ها و ارگان هایی است که باعث حفاظت بدن از بیماری می شوند و در صورت بروز بیماری باعث بهبودی و بازگشت سلامتی می شوند.مولکول‌های اصلی سیستم ایمنی شامل گره‌های لنفاوی، لوزه‌ها، طحال، مغز استخوان و تیموس هستند.

سیستم ایمنی مجموعه ای از سلول ها و ارگان هایی است که باعث حفاظت بدن از بیماری می شوند و در صورت بروز بیماری باعث بهبودی و بازگشت سلامتی می شوند.مولکول‌های اصلی سیستم ایمنی شامل گره‌های لنفاوی، لوزه‌ها، طحال، مغز استخوان و تیموس هستند.

وظیفه اصلی سیستم ایمنی تخریب پاتوژن ها مانند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها می باشد. نقش دیگر سیستم ایمنی در از بین بردن سلول های آسیب دیده و یا غیرنرمال می باشد.بسیاری از عوامل، از قبیل رژیم غذایی، ورزش و خواب، می‌توانند پاسخ ایمنی را تحت تأثیر قرار دهند.یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد سیستم ایمنی، تغذیه می باشد به طوری که سوءتغذیه باعث کاهش فعالیت ایمنی بدن و در نتیجه بروز بیماری ها می شود و یک حالت فیدبک منفی می دهد به این صورت که بیماری به وجود آمده باعث کاهش دریافت موادغذایی و در نتیجه وضعیت بدتر تغذیه می شود.

باید توجه شود که انرژی متناسب با نیاز فرد تامین شود. انرژی از طریق کربوهیدرات، پروتئین و چربی های موجود در مواد غذایی تامین می شود. در مصرف کربوهیدرات باید اصل تعادل رعایت شود چرا که دریافت کم و یا زیاد کربوهیدرات، هر دو باعث کاهش میزان فعالیت سیستم ایمنی می شود. هم چنین باید به دریافت پروتئین توجه شود چرا که کاهش مصرف آن باعث کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف خیلی زیاد چربی نتیجه منفی بر عملکرد سیستم ایمنی دارد. بهتر است منابع غذایی امگا3 (روغن سویا، روغن کانولا، ماهی و ...) دریافت شود زیرا این نوع از اسید چرب باعث افزایش سطح ایمنی می شوند و خاصیت ضدالتهابی دارند.

ویتامین های A ، D ،E ،B ، C و عناصر روی و سلنیوم در تنظیم سیستم ایمنی نقش دارند بنابراین مصرف منابع غذایی آن ها و یا مکمل این ویتامین ها برای تقویت سیستم ایمنی باید در نظر گرفته شود. اسید آمینه آرژنین نیز با تاثیر مستقیم روی تکثیر سلول های سیستم ایمنی در تقویت این سیستم نقش دارد. مطالعات مختلف حاکی از آن است که پروبیوتیک ها نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند.

همان طور که مشاهده شد دریافت متعادل و متنوع رژیم غذایی تاثیر به سزایی در عملکرد سیستم ایمنی خواهد داشت و کمبود هر ماده مغذی باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی خواهد شد.

 

معمولا کلیه اقداماتی که غذاها و تغذیه ما را از شکل طبیعی خارج می‌کند می‌تواند مشکلاتی را برای بدنمان به همراه آورد.مثلا سرخ کردن غذا اگر چه در طعم‌دهی بعضی غذاها موثر است ولی اغلب آنها را حاوی موادی می‌کند که به نحوی برای سلامت مضرند و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند. از مصرف غذاهای به شدت سرخ‌شده و برشته شده، غذاهای مانده و یا چند بار گرم شده مصرف الکل، غذاهای چرب و سرخ شده، سیگار و دخانیات، استرس و هوای آلوده جدا پرهیز کنید.

 

 

  • گروه خبری : مقالات آموزشی,اخبار طرح تحول
  • کد خبر : 35487
کلمات کلیدی