• 1401/08/16 - 11:07
  • 187
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه‌های تغذیه‌ای در زمان ابتلا به آنفولانزا

با شروع فصل سرما، بیماری‌های ویروسی شایع می‌شود و شناخته‌شده‌ترین آنها آنفولانزا است. متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز، بیماری آنفولانزا در گروه‌های سنی مختلف، به‌خصوص کودکان همه‌گیر شده و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن، شسست‌وشوی مرتب دست‌ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. استراحت، خواب و تغذیه نیز برای بهبودی هرچه سریع‌تر این بیماری نقش بسیار مهمی دارد که در ادامه برخی توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه در این خصوص ذکر شده است.

توصیه‌های تغذیه‌ای در زمان ابتلا به آنفولانزا

 

با شروع فصل سرما، بیماری‌های ویروسی شایع می‌شود و شناخته‌شده‌ترین آنها آنفولانزا است. متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز، بیماری آنفولانزا در گروه‌های سنی مختلف، به‌خصوص کودکان همه‌گیر شده و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن، شسست‌وشوی مرتب دست‌ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. استراحت، خواب و تغذیه نیز برای بهبودی هرچه سریع‌تر این بیماری نقش بسیار مهمی دارد که در ادامه برخی توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه در این خصوص ذکر شده است.

1- نوشیدن مایعات زیاد

به‌دلیل تعریق و تب، بدن با کم‌آبی مواجهه می‌شود که این امر می‌تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در دوران این بیماری، نوشیدن مایعاتی همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آب‌میوه‌های طبیعی، مانند آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج توصیه می‌شود، با این هشدار که در صورت ابتلا به پرفشاری خون، از مصرف دمنوش زنجبیل خودداری شود.

2- خوردن غذاهای مقوی

بهترین غذاها در این شرایط سوپ، به‌خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به‌طور سنتی به‌عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می‌شود که آب آن منبع خوبی از مایعات و الکترولیت‌ها است و مرغ آن پروتئین و روی را در بدن تامین می‌کند؛ همچنین به‌دلیل وجود هویج، دارای ویتامین A و به‌دلیل وجود کرفس و پیاز، دارای ویتامین C است. توصیه می‌شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ استفاده شود.

3- مصرف منابع ویتامین  Aو C

میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین A و C است. این ویتامین‌ها موادی مغذی برای تقویت سیستم ایمنی، به‌ویژه در هنگام بیماری هستند. توصیه می‌شود لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو، در برنامه غذایی روزانه بیمار قرار گیرد.

4- پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های الکلی، حاوی کافئین و نوشابه

نوشیدنی‌هایی مانند الکل و نوشیدنی‌های حاوی کافئین، مانند قهوه و نسکافه و نوشابه، منجر به دفع آب از بدن و ایجاد کم‌آبی شده و می‌توانند شرایط بیمار را سخت و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.

5-  حذف‌نکردن صبحانه و استفاده از مواد پروتئینی در این وعده

به‌دلیل تضعیف سیستم ایمنی در اثر بیماری، مصرف مواد پروتئینی برای تقویت این سیستم ضروری است که برای این منظور، تخم مرغ آب‌پز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام و گردو، انتخاب‌های مناسبی برای وعده صبحانه هستند.

6- مصرف وعده‌های غذایی کم‌حجم با دفعات زیاد در صورت بی‌اشتهایی

در صورت نبود اشتها برای مصرف سه وعده غذایی، تعداد وعده‌های غذایی بیشتر، مثلا 6 تا 7 وعده، ولی با حجم کم مصرف شود.

7- مصرف عسل

عسل به‌دلیل وجود مواد طبیعی ضد باکتری می‌تواند یک ماده غذایی مناسب برای دوران ابتلا به آنفولانزا باشد.

8- توجه به پرهیزات غذایی در صورت وجود سرفه

در صورت وجود سرفه، از مصرف شیر، ادویه‌ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری شود.

9- مصرف مکمل ویتامین D

ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد و بهتر است در زمان شروع بیماری، یک کپسول 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف شود.

10- مصرف مکمل روی

مکمل روی منجر به کاهش التهاب و افزایش سرعت بهبودی شده و به همین دلیل مصرف روزانه یک عدد مکمل آن تا زمان بهبودی کامل، توصیه می‌شود.

 

  • گروه خبری : مقالات آموزشی,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 55027

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید