• 1397/04/06 - 08:27
  • 145
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به بیماریهای اسهالی پیشگیری کنیم

همواره دست ها را بعد از استفاده از توالت، قبل از صرف غذا، قبل و بعد از آماده کردن غذا و بعد تماس با مواد غذایی خام با آب و صابون مایع بشویید.

 

 

رعایت نکات بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای اسهالی از جمله وبا : 
1.    همواره دست ها را بعد از استفاده از توالت، قبل از صرف غذا، قبل و بعد از آماده کردن غذا و بعد تماس با مواد غذایی خام با آب و صابون مایع بشویید.
2.    در مسافرت ها از آب سالم بسته بندی شده استفاده کنید.
3.    از مصرف یخ غیر بهداشتی و بسته بندی نشده که بر روی زمین نگهداری یا خرد می¬شود خودداری کنید.
4.    آب چشمه، نهر، قنات، رودخانه و آب مخصوص آبیاری فضای سبز پارک¬ها، ممکن است آلودگی داشته باشند. لذا برای اطمینان از سلامت آب، آن را به مدت یک دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمایید.
5.    قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده، آن را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید و سپس مصرف کنید.
6.    میوه ها را پس از شستشوی صحیح و پوست کندن مصرف کنید.
7.    سبزی و سالاد بایستی قبل از مصرف به خوبی شسته و گندزدایی شده باشد.
8.    از شستن میوه و سبزی و ظروف غذا در آبهای جاری و آلوده پرهیز نماییم.
9.    از خرید و تهیه مواد غذایی از اماکن غیر معتبر و دستفروش¬ها خودداری نمایید.
10.    از شیر، ماست، کشک، بستنی و فرآورده های لبنی پاستوریزه استفاده کنید.
11.    مواد غذایی شسته نشده را کنار مواد غذایی شسته شده قرار ندهید.
12.    مواد غذایی خام را کنار مواد غذایی پخته شده قرار ندهید.
13.    مواد غذایی را از دسترس حشرات(مگس)، جوندگان(موش) و حیوانات دور نگه دارید.
14.    مواد غذایی پخته شده و سرد را قبل از مصرف، کاملا گرم و سپس میل نمایید.
15.    برای پیشگیری از اسهال مصرف لیمو ترش تازه، ماست و دوغ پاستوریزه در کنار وعده غذایی مفید است.
16.    برای جبران کمبود آب و املاح بدن که با اسهال دفع شده است، باید پودر او.آر.اس(ORS) مصرف شود و جهت درمان مناسب نیز باید به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی، درمانگاه و یا بیمارستان مراجعه گردد.

سالم سازی سبزیجات و صیفی جات:
1-    پاک کردن و شستشوی گل و لای با آب سالم

2-    انگل زدایی: ابتدا در یک ظرف 5 لیتری(1 لیتر=4 لیوان است) آب ریخته و به ازای هر لیترآب، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کرده و قدری به هم می¬زنیم. سپس سبزی را در کفاب شکل گرفته به مدت 5 دقیقه نگهداری نموده و در ادامه پس از جدا کردن سبزی از کفاب، آن را با آب سالم شستشو می¬دهیم تا تخم انگل¬ها جدا شود.

3-    گندزدایی و از بین بردن میکروب¬ها : نصف قاشق چایخوری پودر کلر را در یک ظرف 5 لیتری پر از آب ریخته و کاملا حل کنید تا محلول گندزدا به دست آید. سپس سبزی را به مدت 5 دقیقه در آن قرار دهید تا میکروب ها کشته شوند و سپس آبکشی نمایید.
 در صورت عدم دسترسی به پودر کلر، می¬توانید از محلول سفید کننده خانگی5% (وایتکس) به میزان
2 قاشق مرباخوری در 5 لیتر آب، استفاده نمایید. در ضمن از سایر گندزداهای موجود در داروخانه¬ها بر اساس دستورعمل روی بسته، می توانید برای گندزدایی استفاده کنید.

4-    آبکشی: در پایان سبزی گندزدایی شده را با آب سالم بشویید تا باقی مانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف نمایید.

 

related image
image result for ‫شستشوی سبزیجات‬‎
  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت,مقالات آموزشی
  • کد خبر : 29729
کلمات کلیدی