• 1400/05/10 - 09:58
  • 238
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته شیر مادر گرامی باد

همه گیری کووید-19 چالش‌های عظیمی برای جامعه جهانی ایجاد کرده است. اطمینان از بقا و سلامت برای همگان بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است. تغذیه با شیرمادر پایه و اساس زندگی است و به سلامت کوتاه مدت و بلندمدت، تغذیه مناسب و امنیت غذایی در شرایط اضطراری و غیراضطراری کمک می‌کند.

شعار هفته جهانی شیرمادر 16-10 مرداد سال1400

"حمایت از تغذیه با شیرمادر؛ مسئولیت مشترک"

 

همه گیری کووید-19 چالش‌های عظیمی برای جامعه جهانی ایجاد کرده است. اطمینان از بقا و سلامت برای همگان بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است. تغذیه با شیرمادر پایه و اساس زندگی است و به سلامت کوتاه مدت و بلندمدت، تغذیه مناسب و امنیت غذایی در شرایط اضطراری و غیراضطراری کمک می‌کند.

مجامع علمی توصیه می‌کنند که مادر و نوزاد را در کنار هم نگه دارید زیرا نه تنها در دوران کرونا شیردهی بی‌خطر است بلکه باعث پیشگیری از مرگ و میر نوزادان می‌شود.

تغذیه با شیرمادر یکی از حقوق بشر است که باید مورد احترام قرار گرفته حفظ شده و تحقق یابد. به همین منظور لازم است کلیه دست اندرکاران اعمم از دولت، جامعه، خانواده، رسانه‌های جمعی، سیستم بهداشتی- درمانی،  رسانه های جمعی، شبکه‌های اجتماعی، محیط کار مادران شاغل همه در کنار هم از تغذیه با شیرمادر حمایت کنند.

اقدامات هفته جهانی تغذیه با شیرمادر سال1400:

  1.  اطلاع رسانی کنید:  در خصوص حمایت از تغذیه با شیرمادر به مردم اطلاع رسانی کنید.
  2. تثبیت کنید: حمایت از تغذیه با شیرمادر را به عنوان یک مسئولیت حیاتی همگانی تثبیت کنید.
  3. به مشارکت بطلبید: از افراد تاثیرگذار و سازمان‌ها جهت تعامل و مشارکت در تاثیرگذاری بیشتر، دعوت به عمل آورید.
  4. با پرداختن بیشتر به تغذیه با شیرمادر، توجه بیشتری به آن معطوف کنید: طیف گسترده ای از اقدامات حمایتی از برنامه تغذیه با شیرمادر را در راستای سلامت عمومی انجام دهید.

 

==============================================

سالهاست که سازمان های بهداشتی از تغذیه با شیرمادر به عنوان روش عالی در تغذیه شیرخوران دفاع می کنند.بسیاری از مادران با اعتماد به توانایی خود به شیردهی روی آورده اند، خود و کودکانشان را از فواید بی نظیر شیرمادر بهره مند می سازند. اما برخی دیگر از مادران با مشکلاتی در شیردهی مواجه می شوند و اگر مورد حمایت و کمک قرار نگیرند، موفق نخواهند شد.

بر اساس مدارک موجود یکی از دلایل عدم موفقیت مادران در شیردهی و قطع زودرس تغذیه با شیرمادر، استفاده شیرخوار از بطری (شیشه شیر) و پستانک(گول زنک) می باشد. اطلاعات نشان می دهد در استان قم جهت 36.7 درصد از کودکان زیر دوسال از بطری و جهت 12.5 درصد از آنها پستانک (گول زنک) استفاده می گردد.

خطرات استفاده از گول زنک و پستانک شامل: قطع زودرس تغذیه با شیرمادر، عفونت گوش، عفونت قارچی دهان، پوسیدگی دندان، رشد دندانی نامناسبتاثیر بر تکلم کودک در آینده می باشد.

لازم است مادران مطلع باشند در صورت بروز مشکل یا داشتن سوال در شیردهی به شیردهی خود ادامه داده و در اولین فرصت به پایگاه سلامت نزدیک منزل و یا مرکز مشاوره شیردهی مراجعه نمایند.

این مرکز در میدان رسالت، ابتدای خیابان سمیه مرکز امیرالمومنین (ع)واقع شده است و به صورت حضوری و تلفنی( 37830392) آماده پاسخگویی به مادران  محترم می باشد.

 

  • گروه خبری : اطلاعیه ها,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 46570
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید