• 1391/09/29 - 10:53
  • 90
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مضرات کاشت ناخن

مشکلاتی که ممکن است کاشت ناخن ایجاد کند

كاشت ناخن چند سالي است كه در دنيا رايج شده و به صورت فزاينده‌اي در حال انجام است. معمولا متخصصان پوست به چند دليل كاشت ناخن را توصيه نمي‌كنند، مگر براي افراد خاص. در غير از اين موارد و تنها براي مقاصد زيبايي در فردي كه ناخن‌‌هاي سالمي دارد و فقط مي‌خواهد ناخن‌هايش بلندتر باشد و شكل و شمايل بهتري پيدا كند به هيچ‌وجه كاشت ناخن توصيه نمي‌شود.

كاشت ناخن چند سالي است كه در دنيا رايج شده و به صورت فزاينده‌اي در حال انجام است. معمولا متخصصان پوست به چند دليل كاشت ناخن را توصيه نمي‌كنند، مگر براي افراد خاص. در غير از اين موارد و تنها براي مقاصد زيبايي در فردي كه ناخن‌‌هاي سالمي دارد و فقط مي‌خواهد ناخن‌هايش بلندتر باشد و شكل و شمايل بهتري پيدا كند به هيچ‌وجه كاشت ناخن توصيه نمي‌شود.

 کاشت ناخن مي‌تواند سبب چه مشکلاتي شود؟

وقتي ناخن كاشته مي‌شود، مي‌تواند چند مشكل پيش آورد. اول اينكه ناخن كاشته شده فشاري روي قسمت سازنده ناخن طبيعي ايجاد مي‌كند. در افرادي كه ناخن مي‌كارند، ناخن مصنوعي زير قسمت هلال سفيد رنگ ناخن كه ماتريكس ناخن خوانده مي‌شود فشار زيادي وارد مي‌كند و در درازمدت سبب تخريب ماتريكس و شکننده شدن ناخن و حتي متوقف شدن رشد آن مي‌شود. نكته ديگري كه بايد به آن توجه كرد افزايش ريسك عفونت‌هاي قارچي و باكتريايي دور ناخن به دنبال كاشت ناخن است. دليل آن هم اين است كه ناخن مصنوعي بافت دور ناخن را تحريك مي‌كند و سبب سست شدن اتصال بافت دور ناخن با ناخن مي‌شود و فضاي مساعدي براي ورود قارچ‌ و ميكروب به زير پوست و فضاي دور ناخن ايجاد مي‌كند. در اين موارد احتمال ابتلا به بيماري پارونيشياي ناخن زياد است كه هم قارچ مي‌تواند عامل آن باشد و هم باكتري. خود قارچ ناخن يا عفونت مزمن دور ناخن مي‌تواند سبب تخريب قسمت سازنده ناخن شود و ناخن شكل و شمايل خود را از دست بدهد. مشكل مهم ديگري كه با ناخن‌هاي مصنوعي و كاشت ناخن پيش مي‌آيد، واكنش‌هاي حساسيتي يا آلرژيك بدن فرد به ناخن مصنوعي يا برچسب‌هاي استفاده شده است. ما شاهديم درصدي از كساني كه ناخن مصنوعي مي‌كارند دچار التهاب، خارش و قرمزي طولاني‌مدت دور ناخن مي‌شوند كه با تمام درما‌ن‌هاي ضدالتهاب و خارش اين بيماري خوب نمي‌شود و با خارج كردن ناخن مصنوعي است كه تا حد زيادي اين علائم رفع مي‌شود. پس هم خود ناخن مصنوعي به عنوان يك جسم خارجي و هم چسب استفاده شده در فرم‌هاي چسبي مي‌تواند سبب ايجاد آلرژي و حساسيت پوستي در بافت دور ناخن شود. با اين 3 آيتم عمده يعني تخريب ناخن عفونت‌هاي باكتريايي و قارچي ناخن و حساسيت‌هاي شديد پوستي معمولا توصيه‌اي از طرف متخصصان پوست براي كاشت ناخن نخواهد بود.

چه کساني مجاز به کاشت ناخن هستند؟

به عنوان نمونه كساني كه تصادف كرده‌اند و ناخن‌هايشان را از دست داده‌اند يا به صورت مادرزادي فاقد ناخن‌اند يا به بيماري‌هايي مبتلا هستند كه در آنها ناخن كاملا تخريب شده و پزشك اميدوار نيست ناخن فرد بتواند رشد كند. در اين افراد خاص كاشت ناخن در صورتي كه فرد تمايل دارد موردي ندارد.

يکي از مشکلاتي که اغلب افرادي که ناخن مي‌کارند با آن در گيرند برگشتن ناخن است. آيا اين حالت مي‌تواند به ناخن صدمه بزند؟

بله. اتصال چسبندگي ناخن مصنوعي به اندازه ناخن طبيعي نيست و مطمئنا به دليل بلندتر بودن ريسك برگشت و شكنندگي آن بيشتر است و اگر به جايي گير كند احتمال اينكه ناخن طبيعي فرد را كه زير آن قرار دارد، آسيب‌پذير كند، بيشتر است. در اين حالت گرچه فرد مي‌تواند ناخن مصنوعي را بردارد ولي ناخن طبيعي او دچار مشكل مي‌شود و مدت‌ها فرد بايد درمان‌هاي مختلفي را انجام دهد تا ناخن طبيعي او خوب شود.

يکي ديگر از مشکلاتي که حين کاشت ناخن پيش مي‌آيد زخم‌شدن کناره‌هاي ناخن هنگام مانيکور و سوهان زدن است.

در مورد مانيكور بايد گفت تيز شدن كناره ناخن و فرو رفتن دائمي آن در بافت اطراف ناخن، باعث تحريك بافت دور ناخن مي‌شود و بافت گوشتي در اطراف ناخن ايجاد مي‌كند كه بسيار دردناك است. در ضمن زخم كردن دور ناخن مي‌تواند سبب عفوني‌شدن فضاي دور ناخن شود. نكته ديگر اينكه سوهان زياد زدن و مانيكور انجام دادن مي‌تواند سبب شكننده شدن و ورقه‌ورقه شدن و چند لايه شدن ناخن شود

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 10128
کلمات کلیدی