• 1394/01/24 - 09:35
  • 85
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال در سطح استان قم از 29 فروردین 94

این طرح در دو نوبت 29فروردین1394لغایت 1اردیبهشت و 2لغایت 5خرداد1394 با ایمنسازي کودکان زیر 5سال ایرانی و مهاجرین خارجی و یافتن کودکانی که واکسن دریافت نکرده و یا واکسیناسیون ناقص داشته اند وارجاع جهت تکمیل واکسیناسیون انجام می گردد.

 

 

طرح واکسیناسیون فلج اطفال همه ساله با هدف تقويت برنامه ايمنسازي  كشوري (  EPI  ) ودستیابی به پوشش ایمنسازی بالای 80 درصد درجهان و 99درصد درایران برای هر شهرستان انجام و ایمنسازی تکمیلی براي قطع زنجيره انتقال ويروس با توجه به وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری در جهان و منطقه اجرا می گردد.

این طرح در دو نوبت 29فروردین1394لغایت 1اردیبهشت و 2لغایت 5خرداد1394 با ایمنسازي کودکان زیر 5سال ایرانی و مهاجرین خارجی و یافتن کودکانی که واکسن دریافت نکرده و یا واکسیناسیون ناقص داشته اند وارجاع جهت تکمیل واکسیناسیون انجام می گردد.

(کودکان زیر 5 سال شامل کلیه متولدین فروردین سال 1389لغایت خرداد ماه 1394 می باشند)


—            در برنامه ریزی اجرایی طرح در استان قم 3 گروه شامل گروه هدف میشوند:

—            1-پوشش  کلیه مهاجرین خارجی در سطح شهر

—            2-خانوارهای ایرانی ساکن در کلنی ها و محل تجمع عمده مهاجرین خارجی

—            3-کودکان زیر 5 سالی که به همراه مادران خود در زندان می باشند

 

اجرای طرح به 2 صورت پاسیو واکتیو اجرا خواهد شد:

پاسیو :مراجعه حضوری مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی وپایگاههای بهداشتی سطح شهر

اکتیو: مراجعه پرسنل بهداشتی درمانی به درب منازل بصورت خانه به خانه

مناطقی که طرح بصورت اکتیو اجرا خواهد شد شامل منطقه شهر قائم و اسماعیل آباد، جمکران وگرگابی، کوره های آجر پزی، دام شهر،مهدی شهر، شهرک لبن وکوره های مبارک آباد، ندامتگاهها ومراکز نگهداری کودکان خواهد بود که 15 تیم دو نفره با مراجعه خانه به خانه در این مناطق اقدام به خوراندن قطره فلج به کلیه کودکان زیر 5 سال خواهند نمود.

لازم به ذکر است جهت اجرای این طرح هماهنگی های لازم با اداره اتباع استانداری، فرماندهی نیروی  انتظامی ، صدا وسیمای استان انجام و ضمن برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی ویژه واکسیناتورها، هماهنگی لازم با مسئولین و پرسنل مراکز بهداشتی درمانی سطح استان انجام پذیرفته است.

مروری بر ریشه کنی فلج اطفال در جهان و کشور

برنامه ریشه کنی فلج اطفال از سال 1988میلادی توسط سازمان بهداشت جهانی شروع وپس از گذشت26 سال هنوز به واقعیت نپیوسته وکشورهای افغانستان پاکستان ونیجریه  کانون (آندمیک )بومی بیماری می باشند. پوشش واکسن پولیو 3 در برخی از این کشورها کمتر از 48درصد بوده وبا شاخص های جهانی که بالای 95درصد می باشد اختلاف فاحشی دارد. از طرفی بیماری فلج اطفال در کشورهای افغانستان (12)و پاکستان (87) وجود داشته و درصدبالایی  از موارد جدید بیماری را در سال 2015 به خوداختصاص داده است، بطوریکه در سال 2015 از 14 مورد فلج اطفال کشف شده 13 مورد مربوط به پاکستان و1 مورد در افغانستان بوده است. درایران در سال 1357 وزارت بهداشت علیرغم نداشتن سیستم های مراقبت حساس 2100 مورد بیماری  پولیومیلیت کشف و گزارش گردیده است، اما با اجرای طرح ریشه کنی فلج اطفال از سال 1370وزحمات همکاران سیستم بهداشتی درمانی، کشور ما مدت 14سال است که هیچ مورد بیماری فلج اطفال کشف وگزارش نگردیده وکشور، عاری از پولیو میلت می باشد، اما کم کاری و عدم توجه در هر یک از برنامه ها می تواند زنگ خطری باشد برای بروز موارد جدید وچرخش مجدد ویروس وحشی پولیو. لذا با توجه به شرایط حساس کشورمان از نظر همجواری با کشورهای افغانستان- پاکستان- و همچنین تردد بالای جمعیت بین این کشورها و کشورمان عزم ملی را می طلبد.

 برای ریشه کنی فلج اطفال و جلوگیری از چرخش مجدد  ویروس وحشی دو راهکار عمده وجود دارد.

1-کشف موارد فلج شل حاد و انجام اقدامات مراقبتی وتشخیصی طبق تعریف ذیل:

وقوع فلج شل و ناگهانی در اندام یک فرد زیر 15سال بدون سابقه ضربه

2- حفظ و ارتقای پوشش واکسیناسیون در کودکان

برنامه های تکمیلی واکسیناسیون درکودکان زیر 5 سال اتباع بیگانه نيز در راستاي حفظ پوشش و برای جلوگیری از استقرار ویروس وحشی انجام مي گيرد.


اولین و مقدم ترین هدف ایمن سازی خانه به خانه، ریشه کنی بیماری فلج اطفال است

سلامت زیستن حق هر کودک است با خوراندن دو قطره از واکسن خوراکی فلج اطفال حق مسلم کودکانمان را تامین نمائیم.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 19055
کلمات کلیدی