• 1400/05/20 - 11:52
  • 172
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در جلسه ستاد مدیریت بحران قم مطرح شد؛

کنترل نسبی کرونا در قم نیازمند واکسیناسیون دست‌کم ۹۶۰ هزار تن

در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم که روز چهارشنبه با حضور استاندار ترتیب یافت بر ضرورت دریافت دست‌کم ۲ دوز واکسن توسط ۹۶۰ هزار تن از جمعیت قم برای مهار و کنترل نسبی کرونا تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، در ابتدای این جلسه اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی قم روزانه به حدود یک هزار و ۸۰۰ بیمار کرونایی بستری و موقت خدمات درمانی ارائه می دهد و تاکنون بیماری در پشت درهای بیمارستان معطل نمانده است.

محمدرضا قدیر ادامه داد: اگر مداخله جدی برای محدودیت های کرونایی اعمال نشود به زودی تراژدی غمگین هند و برزیل در قم و سایر استانهای کشور تکرار خواهد شد.

قم هنوز به نوک قله کرونا نرسیده است

وی اضافه کرد: ۹۶۰ هزار نفر در قم مشمول دریافت واکسن هستند و برای ایمنی جمعی باید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن از جمعیت این استان دو دوز واکسن کرونا دریافت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: در حالی ظرفیت مراکز درمانی قم در مقابله با کرونا در حال اشباع شدن می باشد که هنوز قم به قله این بیماری نرسیده است.

وی یادآور شد: تاکنون ۲۰۳ هزار دوز واکسن کرونا در قم تزریق شده و روزانه بین ۱۳ تا ۱۵ هزار تن در قم واکسینه می شوند.

به گفته وی، چیزی به اسم سرماخوردگی در رابطه با بیماری کرونا وجود ندارد و علائمی مانند تب، آبریزش بینی، سر درد و غیره نشانه قطعی ابتلا به کروناست. 

قدیر یادآور شد: ۹۰ درصد بیماران بدحال قم از کسانی هستند که هنوز واکسن دریافت نکرده اند و در گروه سنی بالای ۶۰ سال درصد واکسینه شدن نامطلوب است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه ابراز کرد: با هماهنگی هیات های مذهبی نباید اجازه هیچگونه دسته روی در خیابان های شهر داده شود.

وی افزود: از صداوسیمای مرکز قم انتظار داریم از پخش تصاویر محافل عزاداری که در آن پروتکل های بهداشتی مورد بی مهری قرار می گیرد خودداری کند.

اقامه عزای حسینی براساس رعایت پروتکل های بهداشتی باشد

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم نیز در این جلسه ابراز داشت: هم اکنون قم از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی با چالش اساسی روبه رو است.

بیژن سلیمانپور ادامه داد: اقامه عزای حسینی(ع) باید بر اساس رعایت پروتکل های بهداشتی باشد و اولویت استان در این رابطه در مرتبه اول اقدامات فرهنگی و توصیه است.

به گفته وی، تمام دستگاه های اجرایی قم باید امکانات خود را در صورت نیاز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی برای پیشبرد روند واکسیناسیون قرار دهند.

سلیمانپور اضافه کرد: فرسایش کادر درمان، مشکلات معیشتی، عادی انگاری و طولانی شدن زمان مقابله و غیرقابل پیش بینی بودن ویروس، روند مبارزه با کرونا را دشوار نموده است.

عملکرد رضایت بخش هیات مذهبی

یونس عالی پور معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم نیز در بخشی از این جلسه، گفت: طی دو روز اول ماه محرم وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در هیات مذهبی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران رضایت بخش بوده است.

حمید خرمی رییس اتاق اصناف قم نیز در این جلسه، بیان کرد: برای واکسینه کردن افراد شاغل در ۸۰۰ نانوایی قم حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دوز واکسن نیاز است.

رییس مجمع خیرین سلامت قم نیز در ادامه گفت: روز گذشته برای تامین اقلام سرمایه ای و مصرفی واکسیناسیون کرونا جلسه ای با نماینده آیت الله سیستانی از مراجع تقلید در ایران با حضور جمعی از خیرین سلامت استان برگزار شد.

سید محمد جواد آل احمد افزود: هدف مجمع خیرین سلامت قم کمک به نظام درمان استان برای تزریق روزانه دست کم ۳۰ هزار دوز واکسن به گروه های هدف است.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 46634
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید