• 1402/11/04 - 15:01
  • 53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف ۱۴۰۲

 

  1. مراسم در مساجدی که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسب هستند برگزار شود.
  2. برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی رعایت تهویه مطلوب ضروری است.
  3. توصیه می‌شود افرادی که دارای علائم بیماری تنفسی هستند در مراسم و اجتماعات شرکت نکنند و یا ضمن رعایت فاصله از ماسک استفاده کنند.
  4. برای افراد پرخطر و دارای بیماری‌های زمینه‌ای استفاده از ماسک توصیه می‌شود. رعایت بهداشت فردی برای همه افراد الزامی است.
  5. فرش‌های محل برگزاری مراسم قبل از مراسم و در حین برگزاری نظافت و گندزدایی گردد.
  6. ظروف زباله در دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد.
  7. وسایل مورد نیاز برای استراحت مثل پتو و بالش و ملحفه‌ها توسط معتکفین آورده شود.
  8. سرویس بهداشتی مساجد دارای شرایط بهداشتی بوده و بطور مستمر، نظافت شستشو و گندزدایی شود.
  9. پوستر آموزش نحوه شستن دستها در محل وضوخانه نصب گردد.
  10. وجود مایع صابون در سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.
  11. گندزدایی محل و سطوح مشترک از جمله دستگیره در، صندلی و میکروفن با مواد گندزدای مناسب انجام شود.
  12. محل آبدارخانه به طور روزانه با مواد گندزدای مناسب گندزدایی شده و آب خوری‌های عمومی نیز جمع آوری شود.
  13. ورود افراد متفرقه به آبدارخانه ممنوع بوده و از آبدارخانه جهت گرفتن وضو استفاده نشود.
  14. توزیع غذا در کوتاه‌ترین زمان قبل از دو ساعت پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره صورت پذیرد.
  15. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود.
  16. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد روی شمعک گاز نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
  17. مواد غذایی و آشامیدنی توزیع شده بایستی به صورت بسته بندی باشد.
  18. از توزیع نوشیدنی و چای در استکان‌ها و لیوان‌های مشترک خودداری شود.
  19. بهتر است از قاشق و چنگال و لیوان شخصی استفاده شود و در صورت استفاده از قاشق و چنگال و لیوان یک‌بار مصرف از ظروف یک‌بار مصرف مناسب و تجزیه پذیر استفاده شود.
  20. آب بطری دارای مجوزهای قانونی و دارای تاریخ مصرف مجاز به مقدار کافی توزیع شود.
  21. از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
  22. از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یک‌بار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی جلوگیری شود.
  23. از توزیع سبزیجات و میوه‌جات بدون انجام سالم‌سازی خودداری شود.
  24. میوه‌ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتماً پوست آن‌ها را جدا کنید.
  25. در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
  26. تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین هستند به‌ویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب  در حین خدمت استفاده کنند.
  27. رعایت عدم استعمال دخانیات در محل مراسم  الزامی است.
  28. نظارت دقیق بر اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های تنفسی توسط خدام مراسم صورت پذیرد.
  29. معتکفین از قرآن و کتب ادعیه، مهر، سجاده، تسبیح و چادر به صورت شخصی استفاده کنند.
  30. در صورتیکه از داروی خاصی استفاده مینمایید حتما به اندازه کافی دارو به همراه داشته باشند
  31. در صورت گزارش مواردبیماری حاد(تنفسی، گوارشی،تب و بثورات، فلج شل حاد، علایم عصبی حاد)  با شماره تلفن۳۶۶۱۰۴۰۰ هماهنگ فرمایید
  32. رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی دستها با آب و صابون ترجیحا صابون مایع  بالاخص قبل از غذا خوردن، بعد از اجابت مزاج توصیه می گردد
  33. مراقب مسایل ایمنی بالاخص وسایل گرم کننده و پخت و پز باشید
  34. از ریختن زباله در محیط خودداری نمایید و بعد از پایان وعده سحر و افطار جمع آوری و داخل کیسه های زباله ریخته و از محل خارج نمایید
  35. مسایل و مشکلات بهداشتی و بیماری با رابط بهداشت مسجد هماهنگ شود
  36. در صورت مشاهده هر گونه مشکل بهداشتی با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرید

 

  • گروه خبری : اطلاعیه ها,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 60180

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید