شرایط بهداشتی جهت صدور مجوز بهداشتی موقت ویژه موکب یا ایستگاه های صلواتی توزیع کننده نذورات خوراکی:
1. تهیه کارت بهداشت افراد دخیل در امر تهیه، آماده سازی و توزیع مواد غذایی و جلوگیری از فعالیت افراد و خدمتگزاران دارای بیماری های واگیردار الزامی می باشد.
2. رعایت اصول بهداشتی در تهیه، آماده سازی و توزیع نذورات الزامی است و تمامی افراد دخیل در امر تهیه، آماده سازی و توزیع مواد غذایی ملزم به رعایت بهداشت فردی و استفاده از روپوش و کلاه و دستکش مناسب می باشند.
3. آب آشامیدنی مصرفی ایستگاه صلواتی یا موکب باید در مخازن درب دار بهداشتی و مجهز به شیر برداشت نگهداری شده و میزان کلر باقیمانده آب در حد استاندارد باشد.
4. یخ مصرفی مصرفی ایستگاه صلواتی یا موکب حتماً از نوع بسته بندی دارای تاییدیه بهداشتی بوده و جهت انبار و نگهداری یخ مصرفی جایگاه مناسب و محفوظ ( ترجیحاً کانکس بهداشتی ) استفاده گردد.
5. از شکستن یخ بر روی سطوح آلوده جلوگیری شده و در صورت لزوم روی میز بهداشتی مناسب و با ابزار مناسب و دستکش انجام گیرد.
6. هرگونه مواد غذایی توزیعی باید به صورت بسته بندی شده و دارای مجوزهای بهداشتی لازم باشد.
7. کلیه مواد اولیه مورد استفاده در تهیه نذورات خوراکی و نوشیدنی ها حتماً سالم و بهداشتی بوده و صرفاً از مواد غذایی و شربت جات مشمول بسته بندی مجاز دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی معتبر جهت توزیع استفاده شود .
8. اقلام مصرفی و مواد اولیه از قبیل شکر، ظروف یکبار مصرف و ... می بایست در محل های مناسب و و محفوظ از آلودگی ها نگهداری گردند.
9. توزیع شیرفله ممنوع است. اما توزیع شیرهای بسته بندی شده دارای مجوزهای بهداشتی با تاریخ معتبر با رعایت زنجیره سرما بلامانع می باشد.
10. هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی که دارای شرایط بهداشتی است انجام شود.
11. در صورت توزیع نوشیدنی داغ از قبیل چای و قهوه در استکان شیشه ای بدون انجام مراحل شستشو و گندزدایی تخلف می باشد.
12. توزیع هرگونه غذای داغ و نوشیدنی های داغ از قبیل چای و قهوه در ظروف پلاستیکی نامناسب مجاز نمی باشد.
13. ظروف یکبار مصرف مورد استفاده باید دارای مجوزهای بهداشتی باشد.
14. در صورت استفاده از ظروف چندبار مصرف ( بشقاب، قاشق و چنگال و ....) شستشو و گندزدایی آنها با نهایت دقت صورت گیرد.
15. تهیه سطل زباله مجهز به کیسه در حجم های مناسب و به تعداد کافی پیش بینی گردیده و از ریخت و پاش پسماند و فاضلاب جلوگیری گردد.
16. چادر مورد استفاده در داربست باید تمیز و از جنس مناسب و قابل شستشو باشد.
17. از نگهداری غذای پخته شده در دمای محیط بیش از دو ساعت خودداری گردد.
18. اقدامات پیشگیرانه از مخاطرات و تهدیدات افراد متفرقه به عمل آمده و از تهیه و آماده سازی محصولات فله در فاصله دسترسی سایر افراد خودداری گردیده و مخازن ذخیره آب آشامیدنی به قفل مناسب مجهز گردند
19. برنامه توزیع مواد غذایی نذورات در ایستگاه های صلواتی و موکب ها به ناظرین بهداشتی اعلام گردد.
20. استعمال سیگار در محل ایستگاه صلواتی ممنوع بوده و باعث انتقال آلودگی به سطوح و دیگران خواهد شد.
21. مواد و تجهیزات ضدعفونی دست ( ترجیحا با مواد الکلی دارای مجوز بهداشتی ) و مواد و تجهیزات گندزدایی سطوح و نیز شستشوی دست ها با آب و صابون در محل پیش بینی گردد.
22. با نصب بنر توصیه های بهداشتی در تجمعات و نیز شماره 190 سامانه شکایات بهداشتی وزارت بهداشت در آن اطلاع رسانی گردد.
23. نام و شماره ایستگاه صلواتی و موکب و شماره تماس فرد مسئول آن در معرض دید عموم نصب گردد.
24. کارت شناسایی حاوی مشخصات افراد بر روی لباس آنها الصاق گردد.
آسیب های ناشی از یو وی عمدتا قابل اجتناب است. افزایش میزان بروز سرطان های پوست در دهه های گذشته به شدت با قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش شغلی و تفریحی مرتبط است. مواجهه بیش از حد با یو وی به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.
دارا بودن مدرک تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی بهداشت عمومی، مامایی و پرستاری برای داوطلبان زن و داشتن مدرک تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی بهداشت عمومی، بهداشت محیط و پرستاری برای داوطلبان مرد. شرکت داوطلبان دارای مدرک تحصیلی بالاتر از مقطع کارشناسی در هر رشته تحصیلی در آزمون بهورزی مجاز نمی باشد.
متقاضیان واجد شرایط، مدارک لازم را به ترتیب ذکر شده از تاریخ 16/11/1401 حداکثر تا پایان تاریخ 30/11/1401 روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 لغایت 15 و پنج شنبه ها از ساعت 8 تا 13 (بجز تعطیلات رسمی) به نشانی: قم، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان 20 متری شهید بهشتی، نبش تقاطع چمران –مرکز بهداشت استان قم (امور اداری خانم حسینی/آقای کاظمیان)،تحویل و رسید دریافت نمایند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای بسیج اقدام جهانی برای مقابله با آلودگی هوا، 7 سپتامبر یا 29 دی ماه هر سال را به عنوان روز جهانی هوای پاک برای آسمان آبی تعیین کرد و از سهامداران دعوت کرد تا این روز را جشن بگیرند و به افزایش همکاری های بین المللی در حمایت از تلاش های همه توجه کنند.