• 1389/09/21 - 11:45
  • 107
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دستورالعمل بهداشتی ویژه ایام محرم

دستورالعمل بهداشتی

به منظور جلوگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا در ایام محرم از کلیه تکایا و حسینه ها درخواست می شود هنگام تهیه نذورات به نکات ذیل توجه نمایند

به منظور جلوگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا در ایام محرم از کلیه تکایا و حسینه ها درخواست می شود هنگام تهیه نذورات به نکات ذیل توجه نمایند: 

 

 

-         هرگونه پخت و پز بايد در مكان هائي كه داراي حداقل شرايط بهداشتي و مورد تاييد مراكز بهداشت محل صورت گيرد .

-         موادغذائي اوليه حتماً سالم و بهداشتي باشد . ترجيحاً از موادغذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود .

-         از فرآورده هاي دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي است استفاده شود .

-         از نمك هاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و آرم استاندارد در تهيه و پخت غذا استفاده شود .

-         در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز استاندارد وزارت بهداشت با ترانس پايين ، ترجيحاً زير پنج استفاده شود .

-         در هنگام توزيع غذا ، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا از روي سفره ها جلوگيري گردد .

-         از نگهداري مواد غذائي پخته شده در دماي محيط بمدت طولاني ( حداكثر دو ساعت ) خودداري گردد. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتيگراد نگهداري شود .

-         از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .

-         براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي پوستي واگيردار از وسايل و البسه مشترك استفاده نشود .

-         شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب ، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد .

-         در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و موادغذايي گرم از ظروف گياهي (بر پايه نشاسته ذرت ) استفاده شود .

-         ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام گردد .

-         زباله هاي توليد شده بصورت بهداشتي جمع آوري ، انتقال و دفع گردد .

-         توزيع آب ، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد . از فرو بردن ليوان و پارچ بداخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است ، جلوگيري شود .

-         ذبح و قرباني احشام در جلوي دسته هاي عزاداري و يا در محل تكايا و مساجد بايد با هماهنگي سازمان دامپزشكي و در شرايط بهداشتي صورت گيرد .

لازم به ذکر است بازرسان بهداشت محیط در طول ایام سوگواری ازکلیه مراکزطبخ وآشپزخانه های مساجدوتکایا جهت رعایت اصول بهداشتی نظارت بعمل خواهندآورد.

درصورت مشاهده تخلف بهداشتی  ،مراتب رابه شماره 6606051 اطلاع دهید.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 3893
کلمات کلیدی