• 1390/11/29 - 07:53
  • 99
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
کشیک نوروزی مرکز بهداشت استان

تشدید نظارت مرکز بهداشت بر اماکن تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی

با توجه به نزدیک شدن ایام تعطیلات نوروزی و حضور جمع کثیری از مسافرین و زائرین در استان قم به منظور حفظ سلامت و ارتقای ایمنی موادغذایی در سطح عرضه همانند سالهای گذشته کنترل و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت استان ازتاریخ 1/12/90 تا 15/1/91 در قالب 10تیم با حساسیت بیشتری انجام می گیرد...

با  توجه به نزدیک شدن ایام تعطیلات نوروزی و حضور جمع کثیری از مسافرین و زائرین در استان قم به منظور حفظ سلامت و ارتقای ایمنی موادغذایی در سطح عرضه همانند سالهای گذشته کنترل و نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و آب آشامیدنی توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت استان ازتاریخ 1/12/90 تا 15/1/91 در قالب 10تیم با حساسیت بیشتری انجام می گیرد در ضمن به اطلاع زائرین و مجاورین محترم می رساند در صورت مشاهده هر گونه مشکل بهداشتی در خصوص موارد فوق مراتب را به طور شبانه روزی با شماره 09678 اعلام فرمایند.

نظارت و بازرسیها

  • 1. نظارت مستمر در اجرای برنامه در سطح شهرستانهای تابعه توسط کارشناسان استانی
  • 2. نظارت وتشدید بازرسی از کلیه اماکن عمومی تحت پوشش با در نظر گرفتن اولویت اماکن حساس از قبیل آرایشگاه ها ، مهمانسراها ، هتل ، متل ، مسافرخانه ، زائرسرا و اقامتگاه ها ، مساجد ، پارکها، جایگاه های اسکان موقت مسافران نوروزی ، سرویسهای بهداشتی عمومی داخل شهری و بین راهی (سرویسهای بهداشتی جایگاه های سوخت رسانی) واماکن مشابه با تاکید بر رعایت بهداشت فردی، بهداشت ابزارکار ، آب مصرفی و دفع صحیح زباله و فاضلاب، نظافت عمومی و عدم استعمال دخانیات
  • 3. نظارت و بازرسی بهداشتی از کلیه مراکز تهیه ، توزیع ،عرضه وفروش موادغذایی با اولویت مراکز حساس در ایام مذکور منجمله اماکن بین راهی، رستورانها، چلوکبابیها ، اغذیه فروشیها، انبارها، فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای ، عمده فروشیها ، میادین و فروشگاه های میوه و تره بار، آجیل، خشکبار ، قنادیها و نانوائی ها و ... با تاکید بر رعایت بهداشت فردی ، ابزارکار ، بهداشت و ایمنی موادغذایی، استفاده از نمک خوراکی مجاز (تصفیه شده ) وجلوگیری از مصرف سنگ نمک در طبخ غذا ، آب مصرفی ، دفع صحیح زباله وفاضلاب، نظافت عمومی محل و ممنوعیت استعمال دخانیات
  • 4. کنترل و نظارت بهداشتی وسایط حمل و نقل موادغذایی بویژه وسایط حامل شیر و فراورده های آن در خصوص رعایت موازین بهداشت و حفظ ایمنی موادغذایی
  • 5. نظارت و بازرسی ترمینالهای مسافربری، ایستگاه های راه آهن ، فرودگاه ها ، اتوبوسها و قطارهای مسافربری و ... تاکید بر عرضه موادغذایی سالم، دقت در حفظ ایمنی موادغذایی ، بهداشت افراد مرتبط با تهیه و توزیع موادغذایی، استفاده از آب شرب سالم و یخ سالم ترجیحاً استفاده از آب بسته بندی شده در وسایط نقلیه عمومی مسافربری ، نظافت عمومی ، نظافت سرویسهای بهداشتی و ایمنی موادغذایی عرضه شده
  • 6. ساماندهی وجلوگیری از فعالیت دستفروشان موادغذایی حساس چون آبمیوه ، بستنی ، فرآورده های لبنی ، کباب، جگر ، لواشک و ترشک غیربهداشتی ، ساندویچ و امثالهم با هماهنگی های بین بخشی با سازمانهای مربوطه
  • 7. نظارت بر توزیع سالاد و سبزی خام در کلیه مراکز طبخ و تهیه موادغذایی و اغذیه فروشی ها به طوریکه مراحل سالم سازی بطور کامل رعایت شود .
  • 8. نظارت بر تهیه و توزیع شیرینی سنتی از نظر استفاده از مواداولیه سالم از جمله خامه پاستوریزه، تخم مرغ نشان دار یا تخم مرغ مایع پاستوریزه بسته بندی شده ، شیر پاستوریزه یا استریلیزه و استفاده از جعبه های شیرینی مجاز بهداشتی ( دارای مهر استاندارد و مجوز وزارت بهداشت )
  • 9. نظارت بر استفاده از ظروف یکبار مصرف ( به استفاده از ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی تاکید و توجه شود)
  • 10. نظارت بر استفاده از ظروف و تجهیزات مناسب در تهیه و طبخ و عرضه ی غذا بویژه استفاده از تجهیزات پخت از نوع Stainless Steel ( استینلس استیل)
  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 4411
کلمات کلیدی