پنج دلیل برای فاصله گرفتن از آب های ویتامینه را بشناسید!
نوشیدنی های تحت آب ویتامینه چند سالی است که تحت عنوان محصولات سالم به بازار عرضه می شوند و طرفداران زیادی را هم به سوی خود کشانده اند.
پنج دلیل برای فاصله گرفتن از آب های ویتامینه را بشناسید!
نوشیدنی های تحت آب ویتامینه چند سالی است که تحت عنوان محصولات سالم به بازار عرضه می شوند و طرفداران زیادی را هم به سوی خود کشانده اند. به گزارش آوای سلامت به نقل ازhealthlineاین نوشیدنی ها که اغلب با مقادیر زیادی شکر همراه هستند و در صورت مصرف بیش از حد دمی توانند آسیب های جدی برای سلامت داشته باشند. آب ويتامينه، همانطور كه نامش اشاره مى كند، آبى است كه به وسيله ويتامين ها و موادطبيعى غنى شده و ادعاها بر این است كه حاوى رنگ ها و طعم دهنده هاى طبيعى است: آب ويتامينه به اندازه كوكا كولا فروکتوز دارد: يك بطرى آب ويتامينه، حاوى حدود ١٢٠ كالرى و ٣٢ گرم شكر است. در واقع يك بطرى آب ويتامينه (در آمريكا) ممكن است به همان اندازه يك بطرى كوكا كولاى معمولى حاوى فروكتوز باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که، فروکتوز اصلی ترین ترکیب مضر ناشی از افزودن قند است، نه گلوکز. آب های ویتامینه شدیدا چاق کننده هستند: در طول زمان کالری هایی که از نوشیدنی های شیرین شده با شکر می آیند، می تواند منجر به افزایش وزن شده و خطر چاقی و بیماری های مرتبط را افزایش دهد. مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر، مهمترین عامل خطر چاقی در سرتاسر جهان است. آب های ویتامینه خطر ابتلا به انواع بیماریها را افزایش می دهند: تقریبا تمام کارشناسان بهداشتی با این موافقند که افزودن شکر، نقش کلیدی در همه گیری چاقی و بیماری های مزمن دارد. از همین رو، توصیه می شود که دریافت افزودنی شکر را پایین تر از ١٠ درصد کل کالری ها نگه داریم. افزودن شکر می تواند ارتباط قوی با دیابت نوع ٢، پوسیدگی دندان، بیماری های قلبی، سندرم متابولیک و حتی سرطان داشته باشد. این مسئله به طور عمده متوجه فروکتوز میشود که فقط میتواند در مقدار قابل توجه در کبد متابولیزه شود. مصرف اضافی فروکتوز، ممکن است منجر به میزان بالای کلسترول و تری گلیسیرید در خون، افزایش فشار خون، افزایش مقاومت به انسولین، پرشدن دور اندام ها با چربی و افزایش خطر بیماری های کبد چرب شود. البته فروکتوز دریافتشده از میوهها، مشمول این قانون نمی شود. آب ويتامينه مواد مغذی ضروری ندارد: تمام انواع آب ويتامينه، حاوى ويتامين هاى گروه ب و ویتامین سی هستند. همچنين برخى انواع آنها حاوى ميزان جزئى ويتامين آ و ای و مواد طبيعى پتاسيم، منيزيم، منگنز، روى و كروم هم هستند. ويتامين هاى ب و سی ويتامين هاى محلول در آب هستند، كه تقريبا هرگز رژيم غذايى معمول فرد، فاقد آن ها نيست. مصرف مقادير اضافى از اين ويتامين ها، هيچ گونه مزیتی برای سلامتی ندارد. آنها ذخيره نمى شوند، اما به سادگى از طريق ادرار از بدن دفع مى گردند. ميزان اضافى مواد مغذى در فرم مكمل، مى تواند مضر باشد: وقتى پای مواد مغذى به میان می آید، بيشتر هميشه بهتر نيست. ويتامين ها، مواد طبيعى و آنتى اكسيدانها، به عنوان بخشى از يك رژيم غذايى سالم و واقعى مبتنى بر رژيم غذايى، كاملا ضرورى هستند. آن ها ممكن است سلامتى را بهبود بخشند و به جلوگيرى از طيفى از بيمارى ها مانند بيمارى هاى قلبى و سرطان، كمك كنند. اما، مصرف مكمل هاى ويتامين و آنتى اكسيدان، با همان مزاياى سلامتى ارتباطى ندارد. مصرف مكمل هاى برخى آنتى اكسيدان ها و ويتامين ها مثل ويتامين هاى آ و ای در واقع با افزايش خطر مرگ زودرس در برخى مطالعات همراه است./
|