شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف ۱۴۰۲
- مراسم در مساجدی که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسب هستند برگزار شود.
- برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی رعایت تهویه مطلوب ضروری است.
- توصیه میشود افرادی که دارای علائم بیماری تنفسی هستند در مراسم و اجتماعات شرکت نکنند و یا ضمن رعایت فاصله از ماسک استفاده کنند.
- برای افراد پرخطر و دارای بیماریهای زمینهای استفاده از ماسک توصیه میشود. رعایت بهداشت فردی برای همه افراد الزامی است.
- فرشهای محل برگزاری مراسم قبل از مراسم و در حین برگزاری نظافت و گندزدایی گردد.
- ظروف زباله در دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد.
- وسایل مورد نیاز برای استراحت مثل پتو و بالش و ملحفهها توسط معتکفین آورده شود.
- سرویس بهداشتی مساجد دارای شرایط بهداشتی بوده و بطور مستمر، نظافت شستشو و گندزدایی شود.
- پوستر آموزش نحوه شستن دستها در محل وضوخانه نصب گردد.
- وجود مایع صابون در سرویسهای بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.
- گندزدایی محل و سطوح مشترک از جمله دستگیره در، صندلی و میکروفن با مواد گندزدای مناسب انجام شود.
- محل آبدارخانه به طور روزانه با مواد گندزدای مناسب گندزدایی شده و آب خوریهای عمومی نیز جمع آوری شود.
- ورود افراد متفرقه به آبدارخانه ممنوع بوده و از آبدارخانه جهت گرفتن وضو استفاده نشود.
- توزیع غذا در کوتاهترین زمان قبل از دو ساعت پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره صورت پذیرد.
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود.
- در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد روی شمعک گاز نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
- مواد غذایی و آشامیدنی توزیع شده بایستی به صورت بسته بندی باشد.
- از توزیع نوشیدنی و چای در استکانها و لیوانهای مشترک خودداری شود.
- بهتر است از قاشق و چنگال و لیوان شخصی استفاده شود و در صورت استفاده از قاشق و چنگال و لیوان یکبار مصرف از ظروف یکبار مصرف مناسب و تجزیه پذیر استفاده شود.
- آب بطری دارای مجوزهای قانونی و دارای تاریخ مصرف مجاز به مقدار کافی توزیع شود.
- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
- از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی جلوگیری شود.
- از توزیع سبزیجات و میوهجات بدون انجام سالمسازی خودداری شود.
- میوهها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتماً پوست آنها را جدا کنید.
- در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالمسازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بستهبندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
- تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین هستند بهویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب در حین خدمت استفاده کنند.
- رعایت عدم استعمال دخانیات در محل مراسم الزامی است.
- نظارت دقیق بر اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماریهای تنفسی توسط خدام مراسم صورت پذیرد.
- معتکفین از قرآن و کتب ادعیه، مهر، سجاده، تسبیح و چادر به صورت شخصی استفاده کنند.
- در صورتیکه از داروی خاصی استفاده مینمایید حتما به اندازه کافی دارو به همراه داشته باشند
- در صورت گزارش مواردبیماری حاد(تنفسی، گوارشی،تب و بثورات، فلج شل حاد، علایم عصبی حاد) با شماره تلفن۳۶۶۱۰۴۰۰ هماهنگ فرمایید
- رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی دستها با آب و صابون ترجیحا صابون مایع بالاخص قبل از غذا خوردن، بعد از اجابت مزاج توصیه می گردد
- مراقب مسایل ایمنی بالاخص وسایل گرم کننده و پخت و پز باشید
- از ریختن زباله در محیط خودداری نمایید و بعد از پایان وعده سحر و افطار جمع آوری و داخل کیسه های زباله ریخته و از محل خارج نمایید
- مسایل و مشکلات بهداشتی و بیماری با رابط بهداشت مسجد هماهنگ شود
- در صورت مشاهده هر گونه مشکل بهداشتی با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرید
نظر دهید