بیماریهای منتقله ازآب وغذا کدام است و چگونه پیشگیری کنیم؟
تاکنون هیچ موردی از بیماری وبا در سطح استان شناسایی وگزارش نشده است اما با عنایت به گرم شدن هوا همشهریان گرامی بایستی مراقب بوده وتوصیه های کارشناسان مرکز بهداشت را جدی بگیرند
بیماریهای منتقله ازآب وغذا
راه های انتقال بیماریهای منتقله از آب وغذا (وبا ):
۱- از طریق تماس مستقیم دست با مدفوع و استفراغ فرد بیمار
۲- از طریق تماس غیر مستقیم:
- خوردن آب و غذای آلوده
- خوردن سبزی ومیوه که (ضدعفونی نشده ) یا با آب آلوده شسته شده اند.
- شستشوی ظروف غذا در آب های الوده
- شنا کردن در آب های آلوده
تاکنون هیچ موردی از بیماری وبا در سطح استان شناسایی وگزارش نشده است اما با عنایت به گرم شدن هوا همشهریان گرامی بایستی مراقب بوده وتوصیه های کارشناسان مرکز بهداشت را جدی بگیرند
علائم و نشانه های بیماری :
- احساس پری و سروصدا(غرغر) در شکم
- مدفوع شل و آبکی که بعد از چند باردفع مدفوع آبکی،مواد دفعی نمای لعاب برنج به خود می گیرد
- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی واق زدن
- نداشتن تب، دل درد و دل پیچه
- عطش و تشنگی شدید
1-مرکز بهداشت در این راستا اماده ارائه خدمات رایگان به همشهریان عزیز بوده ومی توانند با مشاهده علایم بیماری به نزدیکترین واحد بهداشتی ودرمانی مراجعه نمایند.
2-همکاران بهداشت محیط نظارت کافی وتمام وقت برمراکز تولید وعرضه مواد غذایی داشته وهمشهریان می توانند گزارش ومشگلات خود را با سامانه 190 منعکس نمایند
راه های پیشگیری از بیماری وبا
۱- استفاده از آب لولهکشی تصفیه شده درتمام مواقع و چنانچه از سلامت آب در دسترس اطمینان ندارید، ابتدا آب را جوشانده و پس از سرد شدن مصرف کنید.
۲-شستن دقیق وصحیح دستهای خود با آب و صابون قبل ازدست زدن به مواد غذایی و خوراکی وهمچنین قبل از غذا خوردن و بعد از اجابت مزاج
۳- خودداری از آشامیدن آب های مشکوک در پارکها، باغها ، فضای سبز،اماکن و فضاهای عمومی
۴- استفاده از غذاهای پخته شده شده در منزل تا آنجا که ممکن است
۵- خودداری از مصرف موادغذایی، مواد خوراکی و نوشیدنیهایی که توسط فروشندگان دورهگرد عرضه میشود.
۶- خرید ونگهداری مواد غذائی فاسد شدنی تازه به تازه و به اندازه نیاز در یخچال.
۷- خودداری از قرار دادن سبزی ومیوهجات نشسته در یخچال
۸- قرار ندادن اقلامی مثل نان که قابل شستوشو و پختن مجدد نیستند درموقع خرید و حمل موادغذایی در کنار میوه و سبزیجات نشسته و گوشت خام
۹- به همراه داشتن آب و غذای سالم هنگام سفر یا استفاده از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن
10-ضد عفونی سبزیجات وصیفی جات قبل از مصرف
کلید موفقیت در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای اسهای
1-استفاده ازآب سالم وبهداشتی
2-شستشوی صحیح دستها با آب وصابون (رعایت بهداشت فردی )
3-ضدعفونی سبزیجات ومیوه ها قبل از مصرف قبل از مصرف