.frmtxt { color: #001fff; background-color: #c0ecff; width: 100%; height: 40px; /* align-items: center; */ text-align: center; /* vertical-align: middle; */ padding: 8px; border: 3px solid #2e008b; border-radius: 5px; border-radius: 5; }
فشار خون بالا و چند سفارش کوتاه تغذیه ای
غذاهايي كه در طول رژيم بايد از مصرف آنها خودداري كرد يا مصرف آنها را به حداقل رساند:
-حذف كامل چربي هاي مرئي (چربي هايي كه با چشم ديده مي شوند)، چربي هاي اشباع شده و چربي هايي كه در دماي اتاق جامد هستند مثل: گوشت هاي قرمز كه چربي در لابه لاي بافت آنها قرار دارد، كره، روغن هاي نباتي جامد، پيه و دنبه، پوست مرغ، خامه، مايونز و...
- حذف لبنيات پرچرب و جايگزين كردن آن با انواع كم چرب(زير 1/5 درصد چربي)يا بدون چربي، شامل خامه، پنير هاي خامه اي (گودا، پيتزا و...)، ماست هاي پرچرب، سر شير و...
- حذف كامل مصرف بعضي از غذاهاي دريايي كه حاوي كلسترول بالا هستند، مثل: خرچنگ، ميگو، خاويار، صدف.
- مصرف حداكثر 2 عدد زرده تخم مرغ در هفته و استفاده از سفيده به شكل آب پز مانعي ندارد.
- حذف كربوهيدرات هاي ساده مثل مواد قندي (قند، شكر، مربا، كارامل، ژله، نوشابه و...(
- حذف بيسكوئيت ها و شيريني هايي كه در بازار وجود دارد و در تهيه آنها از كره و روغن هاي جامد و آرد هاي سفيد استفاده شده است، همچنين غلات صبحانه اي، كيك ، كلوچه و پيراشكي.
- حذف شير هاي فرآوري شده مثل: شير كاكائو، شير قهوه و شيرموز با ماندگاري بالا كه حاوي افزودني هستند.
- مصرف امعاء و احشاء مثل: كله پاچه، جگر و مغز كه كلسترول بالا دارند
- آبگوشت ها و خورشت هاي چربي گرفته شده مصرف شده يا بدون چربي طبخ شود، در حين پخت، روغن هاي جامد و كره اضافه نشود.
- اعتدال در مصرف كربوهيدرات هاي كمپلكس شامل: برنج، نان سفيد، آرد هاي بدون سبوس، بيسكوئيت هاي كم چرب، ماكاروني و سيب زميني (البته سيب زميني به شكل آب پز همراه مقداري سبزي تازه يا خشك مثل نعناع و آويشن و ليمو سودمند نيز
هست. (
- در افراد با تري گليسيريد بالا توصيه مي شود ميوه هاي خيلي شيرين (موز، گلابي، خربزه، زرد آلو، خرمالو و...) محدود شده و آب ميوه هاي شيرين و صنعتي حذف شود.
- محصولات فرآوري شده مثل سوسيس و كالباس كه در حين فرآيند، مقدار زيادي چربي هاي اشباع و افزودني هاي ادويه اي به آنها اضافه شده، بهتر است حذف يا محدود شود.
مواردي كه بهتر است در رژيم غذايي رعايت شود:
- برنج به شكل كته و بدون روغن و یا با حداقل روغن طبخ شود.
- طبخ انواع غذاها به شكل آب پز، بخارپز بدون نياز به سرخ كردن صورت گيرد.
- گنجاندن سبزي ها و ميوه هاي تازه به مقدار زياد در برنامه غذايي روزانه (كرفس، لوبياسبز، هويج، مارچوبه، بروكلي، كدو و... )
- مصرف روزانه نصف ليوان هويج رنده شده در روز.
- مصرف روزانه يك عدد سيب با پوست، خصوصا در افراد با كلسترول بالا.
۶ - استفاده از ادويه مفيد زرد چوبه به ميزان متعادل تحقيقات جديد حاكي از اين است كه زردچوبه حاوي ماده مفيد كوركومين است و در كاهش كلسترول و گرفتگي عروق بسيار كارآمد است.
- مصرف مايعات فراوان به ميزان 7- 8 ليوان آب سالم در روز.
- پياده روي سه بار در هفته و هر دفعه 20 تا 30 دقيقه.
- مصرف منابع ويتامين c مثل: گوجه فرنگي، ليمو ترش، جعفري، توت فرنگي، فلفل دلمه و مركبات و سبزي هاي تازه.
- استفاده حداقل 2 بار در هفته از ماهي به علت داشتن اسيد هاي چرب وامگا 3 ودارا بودن خاصيت آنتي اكسيداني.
- استفاده از كدو و شويد با ماست هاي كم چرب به عنوان ميان وعده.
- مصرف لبنيات (شير، ماست، دوغ زير 2/5درصد چربي)
- استفاده حتي الامكان از گوشت هاي سفيد(مرغ، ماهي، بوقلمون) و...