معاون بهداشتی قم در راستای اجرای پویش ملی تغذیه سالم گفت:
کاهش مصرف نمک در کشور باید فرهنگ سازی شود
نمک های موجود در بازار که استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت را ندارند؛ نباید مصرف شوند.
دکتر اصغری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، با اشاره به آغاز پویش ملی «تغذیه سالم» از اول بهمن ماه گفت: دیابت و پرفشاری خون اصلی ترین عامل بروز بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی هستند و برای کنترل این بیماری ها باید سبک تغذیه اصلاح و فعالیت بدنی افزایش یابد زیرا دیابت و پرفشاری خون ارتباط مستقیمی با تغذیه ناسالم از جمله مصرف بالای قند و نمک دارند.
وی ادامه داد: کنترل مصرف نمک بسیار با اهمیت است زیرا نمک تشدید کننده فشارخون و سایر بیماری های مرتبط است. در بسیاری از کشورها کاهش مصرف نمک آغاز شده و در کشور ما نیز باید این رفتار، فرهنگ سازی و تبلیغ شود.
دکتر اصغری با اشاره به وجود انواع نمک موجود در بازار، گفت: نمک های موجود در بازار که استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت را ندارند؛ نباید مصرف شوند.
وی افزود: مواردی مانند نمک دریا و نمک رنگی موجود در بازار که مشخص نیست با کدام تاییدیه و مجوزی، بسته بندی و به فروش می رسند ممکن است دارای فلزات سنگین مانند سرب و سایر مواد مضر برای سلامت باشند.
دکتر اصغری در خاتمه بیان کرد: جهت کاهش خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر، اگر هم نمک استفاده می کنیم باید از نمک تصفیه شده یدار و کمتر از 3 گرم در غذای شبانه روز باشد.
نظر دهید