• 1395/03/04 - 13:30
  • 109
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

طی نظارتهای بهداشتی در اعیاد نیمه شعبان، حدود 1.5 تن مواد غذایی غیرقابل مصرف کشف و معدوم شد

در این ایام، حدود هزار و 500 کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف و فاسد کشف و در محل معدوم شد. 306 کیلوگرم مواد غذایی مشکوک نیز برای بررسی‌های دقیق توقیف و جمع آوری گردید و با 56 مورد دستفروش دوره گرد برخورد شد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ایام نیمه شعبان حدود هزار و 500 کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف و فاسد، کشف و معدوم شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر مرتضی آقاحسنی در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در ایام نیمه شعبان هیچ گونه طغیان بیماری مشاهده نشد، اظهار کرد: در این ایام، حدود هزار و 500 کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف و فاسد کشف و در محل معدوم شد. 306 کیلوگرم مواد غذایی مشکوک نیز برای بررسی‌های دقیق توقیف و جمع آوری گردید و با 56 مورد دستفروش دوره گرد برخورد شد.
وی از توقف فعالیت 19 مکان عرضه مواد غذایی به صورت موقت خبر داد و افزود: در طول نظارت‌های بهداشتی 27 مورد اخطاریه بهداشتی صادر و 42 مورد شکایت بهداشتی مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: از روز پنجشنبه 31 اردیبهشت تا 2 خردادماه 14 اکیپ بهداشت محیط شامل 8 اکیپ در مسجد جمکران، 3 اکیپ در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، یک اکیپ در آزمایشگاه و دو اکیپ ستادی و یک نیروی ثابت در موکب حضرت معصومه(س) مستقر بودند.
آقاحسنی 41 مورد جلسه هماهنگی و توجیهی قبل از مراسم شهرداری، ستاد تسهیلات زائرین، اصناف، آبفار و... را از دیگر فعالیت‌های مرکز بهداشت در این ایام برشمرد.
توانمندسازی بازرسان بهداشت محیط برای ارسال آنلاین آمار و بارگذاری در سامانه جامع بازرسی، هماهنگی با شهرداری در خصوص جمع آوری دستفروشان و عرضه یخ بسته بندی با مشخصات بهداشتی از جمله فعالیت‌هایی بود که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی به آنها اشاره کرد.
وی با اشاره به هزار و 941 مورد بازرسی انجام شده توسط بازرسان بهداشت محیط، تصریح کرد: این بازرسی‌ها شامل 989 مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، 808 مورد از اماکن عمومی، مساجد، تکایا و ایستگاه‌های صلواتی و 144 مورد بازرسی از اماکن عمومی بوده است.
آقاحسنی گفت: با توجه به حضور تعداد زیادی از زائران و مسافران در قم و جمکران، 89 مورد بازرسی از مراکز اسکان زائران انجام شده و در راستای حفظ سلامت مواد غذایی توزیع شده، 107 مورد نظارت بر مراکز طبخ مواد غذایی ویژه مراسم و 352 مورد کنترل عرضه مواد غذایی مربوط به مراسم توسط کارشناسان مرکز بهداشت صورت گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، 120 مورد نمونه بردرای آب و مواد غذایی، گندزدایی 13 هزار و 300 کیلوگرم سبزیجات و میوه‌جات، گندزدایی 187 هزار و 750 لیتر آب، صدور 80 مورد مجوز ایستگاه‌های صلواتی، نصب یا تحویل 11 هزار و 432 مورد اطلاعیه، توزیع 240 لیتر گندزدای سطوحی، توزیع هزار و 300 قرص ژاول پارت، توزیع 175 کیلوگرم پودر پرکلرین، توزیع 20 کیلوگرم سموم و توزیع 500 عدد ماسک را از دیگر فعالیت‌های بهداشت محیط در ایام نیمه شعبان برشمرد.
آقاحسنی به تشریح فعالیت‌های واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت در این ایام اشاره کرد و از استقرار دو تیم در حرم و جمکران و یک تیم سیار در اماکن تجمعی و بیمارستان‌ها خبر داد که مسئولیت بیماریابی، مراقبت بیماری‌ها و مسمومیت‌ها، بررسی طغیان بیماری‌ها و نمونه گیری را به عهده داشتند.
وی افزود: در این راستا 59 مورد نمونه گیری بیماری اسهالی، یک مورد بررسی  مسمومیت ناشی از مصرف مواد غذایی، 48 مورد پذیرش برای ارایه خدمات درمان پیشگیری هاری و 23 مورد پیگیری تلفنی و اکتیو انجام شد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، امور آزمایشگاه‌ها هم با سه نفر کشیک و آنکال برای بررسی طغیان‌ها و آزمایش التور در ایام نیمه شعبان فعال بود.
وی افزود: در طول این ایام مراکز سلامت جامعه نجاتی، فردوسی و شهید آوینی با استقرار پایگاه سلامت در بلوار پیامبر اعظم(ص) به ارائه خدمات بهداشتی پرداخته و در خدمت زائران، مسافران و هموطنانی بودند که در ایام نیمه شعبان به مسجد مقدس جمکران مراجعه کردند.
.
.
.
.
.
.
  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 23873
کلمات کلیدی