• 1395/03/29 - 00:29
  • 99
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نظارتهای بهداشتی معاونت بهداشتی در ماه رمضان همچنان ادامه دارد

خارج نمودن بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف از سطح عرضه و مصرف از ابتدای ماه مبارک رمضان

از اول ماه مبارک رمضان تا کنون بیش از یک تن (1191 کیلو) مواد غذایی غیر قابل مصرف از سطح عرضه و مصرف خارج گردید که مقدار 385 کیلو از آن اختصاص به زولبیا و بامیه دارد که در ماه رمضان از مصرف بالایی برخوردار است

 

از اول ماه مبارک رمضان تا کنون بیش از یک تن (1191 کیلو) مواد غذایی غیر قابل مصرف از سطح عرضه و مصرف خارج گردید که مقدار 385 کیلو از آن اختصاص به زولبیا و بامیه دارد که در ماه رمضان از مصرف بالایی برخوردار است. با تشدید نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی حساس تعداد 1400 بازرسی انجام شده است که 233 مورد از آن در قنادی ها و مراکز پخت و فروش آش و حلیم بوده است. در همین راستا 77 مورد از کل 105 نمونه برداری ها نیز به این مواد غذایی اختصاص داشته است. 

با استقرار 6 اکیپ از بازرسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی تا پاسی از شب در سطح شهر و نظارت بر اغذیه فروشی ها ، مراکزتهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین راهی و برخورد قاطع با متخلفین، تعداد 92 مورد اخطاریه بهداشتی صادر، 12 مرکز و امکنه متخلف به مراجع قضایی معرفی و 5 امکنه نیز تعطیل و از ادامه فعالیت جلوگیری بعمل آمد. 

لازم به ذکر است در جهت کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا دو مورد گزارش شده در سطح شهر و روستا توسط اکیپی از بیماریها و بهداشت محیط مورد بررسی، پیگیری و کنترل قرار گرفت. 

ازدیگر اقدامات بازرسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی قم در هفته اول ماه رمضان می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 

•  بازدید از ایستگاه های صلواتی و کلرسنجی منابع آب مسجد مقدس جمکران و مراکز عرضه موادغذایی در بازارچه نیمه شعبان( اکیپ مشترک با صنعت و معدن)

•  کنترل مواد غذایی در اغذیه فروشی ها و فست فودها بخصوص در هسته مرکزی شهر

•  تهیه گزارش تلویزیونی در قالب برنامه در شهر در خصوص فعالیتهای بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان و توصیه های بهداشتی به همشهریان 

•  رسیدگی به وضعیت نامناسب بهداشت فردی در چند کارگاه شیرینی پزی و اغذیه فروشی و اصلاح در محل

•  تذکر در خصوص شرایط نا مطلوب نگهداری زولبیا بامیه، درطبقات نزدیک به زمین و بدون پوشش... (این وضعیت در اکثر تولید کنندگان وجود دارد.)

•  تعطیلی موقت چند مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی تا رفع مشکل بهداشتی

•  یدسنجی از نمک مصرفی و کلرسنجی آب  

•  پیگیری کارت بهداشت متصدیان و کارگران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و صدور جریمه در صورت عدم وجود کارت بهداشت

•  معدوم سازی مواد غذایی آماده مصرف که در شرایط غیربهداشتی و ناسالم تهیه و نگهداری شده 

•  مراجعه به مراکزتعطیل شده بطورموقت و  کنترل رعایت اصول بهداشتی

•  جمع اوری دستفروشان دوره گرد

•  یگیری شکایت ۱۹۰ در خصوص اسپری مو تاریخ گذشته که موجب آسیب رسانی به مو شده بودو توقیف اسپری ها

•  بازدید از بیمارستان شهید بهشتی، کنترل منابع ذخیره آب شیرین بیمارستان، بخش لنژری(محل شستشو،ضدعفونی،اتوکشی البسه،پتو و ملحفه ها)

•  کنترل پسماند بیمارستان و امحاء پسماندهای خطرناک

•  پیگیری شکایت ۱۹۰ در خصوص اسپری مو تاریخ گذشته که موجب آسیب رسانی به مو شده بود و اسپری های تاریخ گذشته 

•  جمع اوری و معدوم سازی روغن های سوخته کارگاه های تولید زولبیا بامیه در حال مصرف

•  نمونه برداری سبزی خوردن از مزرعه کشت و فروش سبزی جهت ازمایش التور .

•  برخورد با عرضه الایش دام به شکل غیر بهداشتی

•  همکاری با صدا و سیما جهت تهیه گزارش از مراکز تهیه زولبیا و بامیه 

•  نظارت بر نمایشگاه عرضه مواد غذایی در شهر پردیسان 

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 24163
کلمات کلیدی