• 1394/07/29 - 14:25
  • 102
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشدید نظارتهای بهداشتی بر توزیع مواد غذایی در تکایا و مساجد

معاونت بهداشتی علوم پزشکی قم با تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی درمکانهای فوق با بسیج همه امکانات و تشکیل و استقرار اکیپ های بهداشت محیط در سطح شهر با تاکید بر موارد ذیل نظارتهای بهداشتی را معمول خواهند نمود:

 

توزیع نذورات در مراسم ماه محزم و ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) در مساجد، تکایا و ... باعث احتمال بروز بیماریهای مرتبط با غذا به ویژه بیماریهای غفونی روده ای می شود.در همین راستا معاونت بهداشتی علوم پزشکی قم با تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی درمکانهای فوق با بسیج همه امکانات و تشکیل و استقرار  اکیپ های بهداشت محیط در سطح شهر با تاکید بر موارد ذیل نظارتهای بهداشتی را معمول خواهند نمود:

1-      رعایت بهداشت فردی و نظافت عمومی محل طبخ غذا

2-      رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل تولید، فرآوری ، نگه داری ، حمل و نقل وعرضه

3-      رعایت بهداشت مواد غذایی بالقوه خطرناک ( با رعایت دما و زمان ) در برخی مواد غذایی نیاز به حفظ ایمنی بیشتری دارند تا از رشد میکروب ها و تولید سم آن جلوگیری شود . مثل شیر، تخم مرغ ، گوشت، مرغ و ماهی

4-      تاکید می گردد حتی المقدور از مواد غذایی آماده ی مصرف و یا بسته بندی شده دارای مجوزهای لازم بهداشتی استفاده گردد.

5-      افراد بیمار با علائمی نظیر سرفه، عطسه و یا آب ریزش بینی ، تب ، گلودرد، نباید با مواد غذایی و تجهیزات تمیز و ظروف در ارتباط باشند.

6-      همچنین افرادی که سوختگی روی پوست ، ضایعات چرکین ، جوش و یا زخم دارند از کارکردن با مواد غذایی پخته پرهیز نمایند.

7-      افراد از لمس مستقیم مواد غذایی پرهیز نموده و در صورت لزوم و امکان، از دست کش یکبار مصرف ، انبرک، کاردک و قاشق استفاده نمایند.

8-      افراد مرتبط با مواد غذایی و دست اندر کار ناخن های خود را کوتاه نموده و به طور مرتب دست های خود را شست و شو نمایند.

9-      در صورت مشاهده ی هر گونه شکایات بهداشتی و مواد غذایی مشکوک ، مخدوش (تاریخ تولید و انقضاء) و سایر مشخصات با سامانه 1490 تماس حاصل فرمایید.

10-  مواد اولیه ی مواد غذایی از محل های معتبر تهیه گردد.

11-  مواد غذایی آماده ی مصرف(پخته شده) از مواد غذایی خام و شسته شده جدا نگه داری گردد.

12-  از قرار دادن مواد غذایی در معرض نور خورشید و سطوح آلوده خودداری گردد و مواد غذایی روی قفسه در سطوح مناسب تعبیه گردد.

13-  در صورت استفاده از یخ از مراکز معتبر تهیه و شرایط حمل و نقل و نگه داری آن بهداشتی باشد.

14-  مواد غذایی بیش از دو ساعت دردمای محیط نگه داری نگردد و در صورت نیاز در دمای کمتر از 5 و بالاتر از 60 نگه داری گردد.

15-  از ظروف یکبار مصرف سالم و دارای پروانه ساخت استفاده و تا زمان مصرف داخل کیسه های پلاستیکی و درب بسته نگه داری گردد.

16-  از ظروف یکبار مصرف (پلیمری و پلی استایرن) نباید در دمای بالای 65 درجه استفاده گردد.

17-  در شست و شوی ظروف و ابزار از شوینده های مناسب به همراه آب گرم استفاده گردد.

1.        در برخی مجالس پرجمعیت عزاداری گاهی دیده می شود استگانهای چای را داخل ظرفی ریخته و با ریختن مقداری آب روی آنها به محض پاک شدن رنگ چای دباره استفاده می شود. این کار سبب انتقال مجموعه ای از آلودگی ها می شود لذا شستشوی ظروف با آب و مواد شوینده و گندزدا ضروری است.

18-  در صورت استفاده از ظروف کرایه ای قبل از تحویل از تمیز و سالم بودن آن اطمینان داشته باشید.

19-  از آب شبکه لوله کشی جهت آماده سازی و تهیه ی غذا استفاده گردد.

20-  تمهیدات لازم جهت کنترل حشرات و جوندگان به عمل آید.

21-  لزوم تهیه مخازن آب آشامیدنی بهداشتی و درب دار مجهز به شیر برداشت دارای کلر باقیمانده استاندارد.

22-  تاکید گردد از شکستن یخ در روی زمین جلوگیری شده و در صورت لزوم روی میز مناسب و با ابزار مناسب انجام گیرد.

23-  موکداً از توزیع شیر فله جلوگیری شده و از شیرهای بسته بندی شده پاستوریزه یا استریلیزه دارای مجوزهای بهداشتی با تاریخ معتبر استفاده شده وشرایط نگهداری آنها رعایت گردد.

 

24-  لزوم اتخاذ تدابیر لازم جهت حفظ ایمنی مواد غذایی

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 21288
کلمات کلیدی